Μια ακόμα επάξια προαγωγή τιμά το πνευματικό Ρέθυμνο. Ο κ. Κώστας Αποστολάκης είναι πλέον τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η απόφαση της 11μελούς Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος (Καθηγητές Πανεπιστημίων Εσωτερικού και Εξωτερικού) ήταν ομόφωνη. Και η θετική ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας στο άκουσμα, μια ακόμα επιβράβευση της απόφασης αυτής.
Ο προαχθείς καθηγητής γεννήθηκε στην Ελεύθερνα Ρεθύμνης -η ρίζα της οικογένειας Αρχαία Ελεύθερνα- και γαλουχήθηκε, από τους άξιους γονείς του, Μακαριστό Ιερέα π. Εμμανουήλ Αποστολάκη και Σμαράγδη Νικολουδάκη, γραμματέα Κοινότητας, όπως και τα τρία αδέρφια του, με τα νάματα της ευπρέπειας.
Έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία να τονιστεί ότι και ο κ. Αποστολάκης σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τομέα Κλασικών Σπουδών) το 1979 και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (Rijksuniversiteit Groningen (Ολλανδία) 1992-1994). Συγκεκριμένα:
Το διάστημα 1-7-2012 μέχρι 30-7-2012 μετακινήθηκε με υποτροφία του ΕΛΚΕ (πρόγραμμα μικρού μεγέθους) στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, για έρευνα και συμμετοχή στο εργαστήριο για την Αρχαία Κωμωδία που οργάνωσε η Ακαδημία Επιστημών της Χαϊδελβέργης. Το διάστημα 1-1-1995 μέχρι 30-9-1995 (9 μήνες) μετακινήθηκε με κρατική υποτροφία (Erasmus) στο Πανεπιστήμιο του Groningen (Ολλανδία), για μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1993 έλαβε, κατόπιν εξετάσεων, υποτροφία εσωτερικού από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η οποία διήρκεσε τρία ακαδημαϊκά έτη (1993-6).
Έχει μεταξύ άλλων διδάξει στα Τμήματα Φιλολογίας Κρήτης και Πατρών (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο) κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Ρητορείας και Ρητορικής (Λυσίας, Αντιφών, Δημοσθένης, Κικέρων), της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Ιστοριογραφίας (Θουκυδίδης, Σαλλούστιος, Kαίσαρ, Τίτος Λίβιος), της Δεύτερης Σοφιστικής (Δίων Χρυσόστομος, Φιλόστρατος και Αίλιος Αριστείδης), της Αττικής Κωμωδίας (Αριστοφάνης, Μέση και Νέα Κωμωδία) και της Ρωμαϊκής Κωμωδίας (Πλαύτος, Τερέντιος). Έχει διδάξει επίσης κείμενα της Αττικής και της Λατινικής πεζογραφίας στο πλαίσιο των εισαγωγικών μαθημάτων της Αρχαίας Ελληνικής και της Λατινικής Θεματογραφίας. Επίσης, ως ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) 17 ακαδημαϊκά έτη στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στις ενότητες ΕΛΠ 31 (Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο), ΕΛΠ 21 (Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλολογία) και ένα έτος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στην ενότητα Εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά.
Έχει πλούσιο έργο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Η γενέτειρα, ο Μυλοπόταμος, το Ρέθυμνο, η Κρήτη επάξια χαίρονται και καμαρώνουν.
Τον συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του.