Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ολοκληρώθηκε ως προς την κανονική διάρκειά του ωστόσο αυτή η 18η αγωνιστική, δυστυχώς, εκτυλίχθηκε μέσα από το μελανό πέπλο του χαμού του Γιώργου Μανωλακάκη, ενός “ποδοσφαιρανθρώπου” που γεννήθηκε, ανδρώθηκε και έγινε ευρέως γνωστός μέσα στα γήπεδα, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής. Ο Ρεθυμνιακός που τερμάτισε στην 1η θέση με το ευρύ 1-6 επί του ΟΦΑ στους Αρμένους ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να προσφέρει στον “άνθρωπό του” καθώς, μην ξεχνάμε ότι “έφυγε” ως εν ενεργεία τεχνικός διευθυντής των κυανόλευκων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει εκεί στην γεννέτειρά του στον Φουρφουρά Αμαρίου καθώς η κηδεία του τελέστηκε χθες το μεσημέρι.
Στα της 18ης αγωνιστικής, η Επισκοπή ανέβηκε και πάλι στη 2η θέση μετά τη νίκη της στα Μισίρια με 0-3 επί του Άρη. Οι “γυπαετοί” εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η Δόξα έχασε από τον Ερμή στα Ζωνιανά με 1-0 με τους πράσινους να διεκδικούν πια, επί ίσοις όροις μια θέση από τις δύο προνομιούχες που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.
Τέλος, την 8η θέση κατέλαβε ο Αστέρας που νίκησε με 2-1 στη Σοχώρα τον Τάλω Μελιδονίου. Η κλήρωση πάντως έγινε χθες το απόγευμα και τα πλέι οφ ξεκινούν άμεσα από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας δούμε συνοπτικά τα παιγνίδια:
ΟΦ Αρμένων – Ρεθυμνιακός 1-6
(84’ Σεφουλάι – 31’, 58’ Κώτσιος, 33’ Κοτζαμπασάκης, 45’+1 Βασιλείου, 60’ Κουκούλης, 76’ Σηφακάκης)
Στους Αρμένους δεν υπήρχε θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ωστόσο ο καθένας προπονητής από την πλευρά του ήθελε να δει, κάποιους παίκτες όπως, ο Βασιλείου που σκόραρε αλλά και ο Κοτζαμπασάκης με τον Ζουλάκη που τα πήγαν πολύ καλά αλλά και ο νεαρός Ψαράκης που υπερασπίστηκε την εστία των κυανόλευκων. Από τους Αρμένους για τους ίδιους λόγους οι, Βαρδάκης, Γενεράλης, Τζίφα…
Το σκορ στο ματς άνοιξε ο Κώτσιος στο 31’ με ατομική ενέργεια ενώ στο 33’ ο Κώτσιος που αποτέλεσε τον πιο ενεργητικό παίκτη του Ρεθυμνιακού έβγαλε σέντρα και ο Κοτζαμπασάκης με κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 39’ ο Κώτσιος είχε σουτ στο δοκάρι όμως στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο κινητικότατος Ζουλάκης έβγαλε σέντρα και ο Βασιλείου με πλασέ έκανε το 0-3. Στο 58’ και πάλι ο Κώτσιος με απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 0-4 ενώ στο 60’ ήταν η σειρά του Κουκούλη να πανηγυρίσει μετά από ατομική του προσπάθεια. Το 0-6 “έφτιαξε” ο Βασιλείου και σκόραρε ο Σηφακάκης. Το τελικό 1-6 διαμόρφωσε ο Σεφουλάι με δυνατό διαγώνιο σουτ.
Ο.Φ.Α. (Νίκος Χριστουλάκης): Βαρδάκης, Πατσάκης(46′ Λίβας), Λαρεντζάκης, Ρουμπής, Καράλης, Σιόρε, Χασκούρτι, Βογιατζάκης (46′ Γασπαράκης Π. ( λ.τ.79′ Κοσμίδης), Μάντσε, Τζίφα 74′ Γενεράλης), Τζώτζης (22′ Σεφουλάι).
ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ (Α. Τσουπάκης): Ψαράκης, Σπανίδης, Ζουλάκης, Κλειδής Π., Κώτσιος (62’ Κλειδής Απ.), Μεργέμογλου (72’ Σηφακάκης), Βασιλείου, Κοτζαμπασάκης (62’ Σωπασής), Γύπαρης (46’ Παπαδάκης Κ.), Κουκούλης (78’ Πολιτάκης).

Άρης – Επισκοπή 0-3
(62’ (πεν.) Ζαρντέλ, 73’, 83’ Κωστάκης)
Στα Μισίρια, το ισορροπημένο α’ ημίχρονο άλλαξε μέσα από τη φάση του πέναλτι υπέρ της Επισκοπής στο 62’. Προηγήθηκε η παράβαση του τερματοφύλακα Κόκα πάνω στον καλύτερο και πιο κομβικό παίκτη των “γυπαετών”, τον Ζαχαρία Κωστάκη που σκόραρε και πάλι δύο φορές στο νικηφόρο 0-3.
… Γατί καλές στιγμές είχε ο Άρης στο α’ ημίχρονο όπως και η Επισκοπή βέβαια.
Η επανάληψη ξεκίνησε με ένα σουτ του Χνάρη όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ψαρρά και με μία κεφαλιά του Κωστάκη που πέρασε λίγο άουτ. Στο 59’ ήρθε το πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Ζαρντέλ.
Από ‘κει κι έπειτα στο 57’ από τη σέντρα του Οντίμπου ο Ζαρντέλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόκα αλλά το έκανε ο Κωστάκης με ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 73’ κι αφού πρώτα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του. Στο 83’ ο ίδιος παίκτης σημείωσε και δεύτερο προσωπικό τέρμα μετά την εξαιρετική ασίστ του Οντίμπου.
Η διαιτησία: Σταυρουλάκης, Βαρβαντάκης, Φραγκιαδάκης.
AΡΗΣ (N. Καψαλάκης): Κόκα, Κοσκινάς, Κρημανιώτης, Βαρούχας (70’ Κουταλάς), Παπιομίτογλου, Πρινιανάκης (58’ Αντουράκης), Ντεμίτι, Σιόρε (70’ Γεωργίτσης), Κρούτι, Χνάρης, Ζότο.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ι. Χατζησεβαστός): Ψαρράς, Αθανασιάδης, Σέχου, Βακαλίδης, Μετάνι (33’ Αποστολάκης Νικ.), Ψωρογιάννης, Ντάμο (58’ Οντίμπου), Γεωργάκης, Μέτα (46’ Μπερικάκης), Ζαρντέλ (74’ Αποστολάκης Ραφ.), Κωστάκης,
Ερμής Ζ. – Δόξα Πλ. 1-0
(76’ Μπαμπουλάκης)
Ο Ερμής είναι “εδώ”! Με τη νέα του νίκη στα Ζωνιανά με 1-0 επί της Δόξας πιστοποίησε ότι θα διεκδικήσει για τα καλά μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Οι πράσινοι επικράτησαν σε ένα ματς που κρίθηκε από το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπαμπουλάκη στο 76’ και φυσικά από τις πολλές δυνατές μονομαχίες που δόθηκαν.
Φάσεις πολλές δεν είχαμε μπροστά από τις δύο εστίες. Καλύτερες ήταν αυτές του 30’ και του 34’ από πλευράς Δόξας με πρωταγωνιστές τον Παπαδομιχελάκη και τον Μυρθιανό αντίστοιχα.
Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι είχαν ως κορυφαία τους στιγμή το σουτ του Αρχοντάκη στο 50’ που ανάγκασε τον Παπαδάκη να κάνει καίρια επέμβαση σε κόρνερ. Επίσης στο 55’ η προβολή του Σφακιανάκη κατέληξε από κοντινή θέση, άουτ.
Στην επανάληψη η Δόξα είχε τη δική της στιγμή στο 60’ όταν από σέντρα του Ξεπαπαδάκη στο δεύτερο δοκάρι, ο Γεωργούλης δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε. Στο 89’ ο Ευρυπιώτης είχε κεφαλιά που έφυγε άουτ.
ΔΟΞΑ ΠΛ. (Γ. Τσαχάκης): Παπαδάκης, Καφετζής, Γεωργούλης, Λάζος, Μυρθιανός (73’ Χιντζίδης), Ξεπαπαδάκης, Σουμπασάκης (88’ Ευριπιώτης), Νάκος (88’ Βέης), Ματαραγκάσι (73’ Χρυσαφόπουλος), Παπαδομανωλάκης, Ανδριώτης.

Αστέρας Ρ. – Τάλως Μελ. 2-1
(18’ Βενιέρης, 74’ Μιχαηλίδης – 86’ (πεν.) Βάμβουκας)
Ο Αστέρας τριπλασίασε τις νίκες του (2-1) στο φετινό πρωτάθλημα και παράλληλα αποσπάστηκε από τον Τάλω Μελιδονίου. Οι παίκτες του Π. Καραντάθα έδειξαν πιο παθιασμένοι για τη νίκη μολονότι βρέθηκαν αρκετά νωρίς, στο 43’ να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γ. Τάκα.
Ο Τάλως από την άλλη, είχε τις ευκαιρίες του, κέρδισε δύο πέναλτι ενώ είχε και δοκάρι με την εκτέλεση φάουλ του Σπυριδάκη στο 6’. Ο Αστέρας είχε ευκαιρίες με τον Βενιέρη στο 13’ και άνοιξε το σκορ μετά από πάσα του Ιμπραχίμι και πλασέ του Βενιέρη στο 18’. Στο 21’ το πλασέ του Ρ. Ιμπραχίμι έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Τάλου και φτάσαμε στο 43’ με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γ. Τάκα.
Στο 45’ δε, καταλογίστηκε πέναλτι στον Μπεκ πάνω στον Γ. Στ. Σταρρά όμως ο Αντιασβίλι από τα 11 βήματα πλάσαρε άουτ.
Στην επανάληψη ο Τάλως πήρε μέτρα, είχε κάποιες ευκαιρίες με τους Γ.Στ. Σταρρά (51’), Ι. Σπυριδάκη (62’) όμως, ο Αστέρας ήταν αυτός που έκανε το 0-2 με τον Μιχαηλίδη στο 74’ μετά από νέα ασίστ του Ιμπραχίμι. Μάλιστα στο 80’ ο Λούτσο Τάκα είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς πάντως απέκτησε νέο ενδιαφέρον ως το τέλος με το νέο πέναλτι που κέρδισε ο Τάλως με τον Παπαγιαννάκη και μετέτρεψε σε γκολ για το 2-1 ο τερματοφύλακας Βάμβουκας.
Η διαιτησία: Κονταξάκης, Καλυβόπουλος, Κατσιμάρη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘ. (Π. Καραντάθας): Μπεκ, Λαγκουβάρδος, Μαρκάκης (81’ Δ. Καραντάθας), Μυλωνάς, Τσόγκας (65’ Λίτσι), Χουσεΐν (46’ Μιχαηλίδης, 78’ λ.τ. Παλάσσης), Λ. Τάκα, Ρότζεν, Βενιέρης (81’ Βαρδάκης), Γ. Τάκα, Θεοδωράκης.
ΤΑΛΩΣ ΜΕΛ. (Άρ. Παπαδάκης): Εμμ. Βάμβουκας, Βαρδουνιώτης (86’ Γ.Μ. Σωπασής), Ψωμάς (77’ Χρ. Μαρής), Δροσάκης, Γ.Ε. Σωπασής, Αντιασβίλι, Ι. Σπυριδάκης (67’ Σ. Σωπασής), Γ.Στ. Σταρράς, Δασκαλάκης (67’ Εμ. Σωπασής), Ντέμο, Εμμ. Παπαγιαννάκης.
Η βαθμολογία
Ομάδα Β. Ν-Ι-Η Γκολ
1. Ρεθυμνιακός 39 12-3-1 46-15
2. Επισκοπή 36 11-3-2 47-15
3. Δόξα Πλ. 34 11-1-4 44-22
4. Ερμής Ζων. 33 10-3-3 33-17
5. Άρης 28 9-1-6 37-21
6. Ποσειδώνας 18 5-3-8 32-26
7. Αστέρας Ρεθ. 11 3-2-11 24-46
-. Τάλως Μελ. 8 2-2-13 15-50
9. ΟΦ Αρμένων 0 0-0-16 11-78













