14 °C Rethymno, GR
01/12/2022

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΕΙ - ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου, μπορεί να είναι όλα νωπά από τη σεζόν που πέρασε όμως στην Επισκοπή διαχειρίζονται ένα μεγάλο πακέτο υποχρεώσεων που έχουν μπροστά τους και αφορά τόσο τη σεζόν 2021-22 όσο και αυτή που έρχεται.
Επί της ουσίας, οι άνθρωποι της Επισκοπής αλλά και των υπόλοιπων ομάδων της Super League2 περιμένουν ακόμα κάποια από τα οικονομικά πακέτα της περασμένης περιόδου η οποία, κύλησε σε βάρος των παραγόντων. Οι μεγαλομέτοχοι ή οι πρόεδροι επωμίστηκαν όλο το βάρος των οικονομικών δυσκολιών με τη λίγκα να μην ανταποκρίνεται όσον αφορά το χορηγικό της κομμάτι (με εξαίρεση την ΕΡΤ) στους χρόνους και στις υποσχέσεις της.
Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος της συνάντησης που θα έχουν οι πρόεδροι της SL2 την ερχόμενη εβδομάδα (2 Ιουνίου) θα γυρίσει γύρω από αυτά τα οικονομικά πακέτα τα οποία οφείλονται στις ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί. Το επίσης φοβερό είναι ότι για τη νέα σεζόν θα ζητηθούν εκ νέου οικονομικές εγγυήσεις…

Πρόθεση της ΕΡΤ να μεταδίδονται όλοι οι αγώνες
Πάλι καλά που υπήρχε και η ΕΡΤ η οποία κατέβαλλε τα χρήματα που ήταν (όσα ήταν) και που όλοι εύχονται ότι φέτος που οι ομάδες θα είναι λιγότερες στην κατηγορία, το οικονομικό πακέτο που θα διαμοιρασθεί να είναι σαφώς μεγαλύτερο. Μάλιστα πρόθεση της δημόσιας τηλεόρασης είναι να μεταδοθεί το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων από ΕΡΤ και ΕΡΤ3 ενώ το υπόλοιπο κομμάτι να προβληθεί απτο ERTflix.

Οι προθέσεις και οι κινήσεις
Παράλληλα πάντως, σε κατάσταση καθημερινής εργασίας για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν βρίσκονται στην Επισκοπή με τους ανθρώπους της να δουλεύουν πάνω στο πρότζεκτ που έχουν σχεδιάσει.
Το πρώτο είναι το γήπεδο στον Τσεσμέ, ένα έργο το οποίο προχωράει σταθερά και που όλοι ευελπιστούν ότι θα είναι έτοιμο για την πρώτη προπόνηση της σεζόν στις 18 Ιουλίου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό γεγονός αφού κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι για να μπορέσει να έχει το Ρέθυμνο -άκουσον άκουσον- ένα δεύτερο γήπεδο στον νομό εν έτει 2022 που θα διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα.
Επίσης ο Ντάριλ Γουίλαρντ σχεδιάζει αγωνιστικά τη νέα ομάδα της Επισκοπής όπου σκοπό θα έχει, να παρουσιάσει ένα ποδόσφαιρο που θα μπορεί να προσφέρει χαρά όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος στους φιλάθλους κι όπου θα επιδιώξει να ξεφύγει από τα στεγανά της ελληνικής Β’ Εθνικής όπου το πρώτιστο κάθε ομάδας είναι η άμυνα και για όλα τα άλλα «έχει ο Θεός…».

Παίκτες που θα δώσουν το κάτι παραπάνω…
Μάλιστα στόχος της διοίκησης μαζί με την TFT είναι να έρθουν δύο-τρεις παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, που θα αλλάξουν το ταπεραμέντο της αγωνιστικής διάθεσης αλλά που η ομάδα αυτή καθ’ αυτή θα έχει κρητική ταυτότητα.
Αυτό θα γίνει μέσω κάποιων ποδοσφαιριστών που θα κληθούν να έρθουν, είτε από την Κ20, είτε από άλλες ομάδες του Ρεθύμνου ή ευρύτερα της Κρήτης.

Παίκτες με κρητική ταυτότητα
Μετά τα trials που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο των «γυπαετών», ο Ντάριλ Γουίλαρντ έχει σχηματίσει άποψη για κάποιους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να φωνάξει κοντά του και να τους ενημερώσει σχετικά.
Οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν εκφράσει ότι θέλουν να πλησιάσουν τον απλό πολίτη του Ρεθύμνου και να κάνουν μια νέα αρχή όπου η Επισκοπή θα είναι αποδεχτή από όλους ως ο εκπρόσωπος του τόπου διαφημίζοντας το όνομα της πόλης και -εί δυνατόν- μέσα από το ποδοσφαιρικό θέαμα που θα προσφέρει.
Φυσικά, όλα αυτά -το γνωρίζουν οι πάντες- δεν μπορούν να συμβούν από τη μία μέρα στην άλλη… Οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει, ο οργανισμός «Επισκοπή» κινείται ήδη σ’ αυτές τις ράγες και το μόνο που μένει είναι να μπορέσει να τρέξει…