Σε κινητοποίηση έξω από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου καλεί η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου, απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους συνταξιούχους, τα σωματεία και φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2024 και ώρα 10:30 στην πύλη του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που υπογράφει η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ:
«Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας ημέρα Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου ημέρα που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το 1948 . Ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας , η οποία αποτελεί υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η υγεία στη ζωή του ανθρώπου.
Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , που σταθερά ,διαχρονικά , υποβαθμίζονται τα δημόσια νοσοκομεία η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η πρόνοια .Και γιγαντώνεται η ιδιωτική υγεία .
Το Βενιζέλειο νοσοκομείο , αυτό το ιστορικό νοσοκομείο το 7ο μεγαλύτερο της χώρας , που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε τις ανάγκες όλων των Κρητικών, σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει δεν μπορεί να εφημερεύσει λόγω υποστελέχωσης λόγω υποχρηματοδότησης αλλά και απαξίωσης από την πολιτεία.
Εφημερίες τρόμου ομολογούν οι εργαζόμενοι που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν το νοσοκομείο σε λειτουργία , και υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα του.
Απαιτούμαι άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία , να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές με ασφάλεια .
Ζητούμε γενναία χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων και ΚΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό .Να σταματήσουν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία επί πληρωμή, και κάθε επιχειρηματική δράση. < Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη»
Το κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας:
«Η υγεία μου, το δικαίωμα μου»