9 °C Rethymno, GR
01/02/2023

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Σε ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Ιανουαρίου, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοίκησης και των εργαζομένων στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε στους παριστάμενους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία. Συνεχάρη τους εργαζομένους της κεντρικής υπηρεσίας και τους εργαζομένους στις μονάδες υγείας της Κρήτης για το σημαντικό έργο που επιτελούν με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο, επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της Αρχιεπισκοπής διασύνδεσης και συνεργασίας, για την προαγωγή και διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας κάθε πολίτη/ασθενή.

Στην κοπή της πίτας, εκτός των εργαζομένων στην κεντρική υπηρεσία της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης, η Ειδική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Λάμπρος Βαμβακάς, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κα. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιος Καρακούδης, ο Αντισυνταγματάρχης της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας κ. Εμμανουήλ Μουρτζάκης, ο κ. Μάλαμας εκπρόσωπος της ΣΕΑΠ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αλέξανδρος Πατριανάκος, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Χρονάκης, οι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, ο ΣΕΛ του ΚΥ Ηρακλείου κ. Δημήτρης Κλάδος, ο επόπτης ΕΟΔΥ Π.Ε. Ηρακλείου κ. Παναγιώτης Μαματζάκης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, κ.α.

Στις προκλήσεις αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας τη νέα χρονιά αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, στις οποίες όπως τόνισε: «επιτυχώς θα ανταπεξέλθουμε χάρη στη συνέπεια, την άρτια επιστημονική κατάρτιση, την αφοσίωση και το σπουδαίο έργο που επιτελούν όλα τα στελέχη που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας στην Κρήτη, αλλά και οι εθελοντές». Απευθυνόμενος στους εργαζομένους, ευχήθηκε υγεία, αντοχή και προκοπή, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, συγχαίροντας και ευχαριστώντας τους, όπως και τους εθελοντές στον τομέα της υγείας, για την προσφορά τους και τη συνεργασία τους. Για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν.

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του. Όπως δήλωσε: «Η Δημόσια Υγεία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ενισχύεται και αναπτύσσεται καθημερινά χάρη στην αγαστή και στην πολύτιμη, σημαντική συμβολή  της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την αγαστή μας συνεργασία, για τις δράσεις και όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν, βέβαιος ότι και στη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε από κοινού με την ίδια αγάπη και προσήλωση στα θέματα υγείας, για την επιτυχημένη υλοποίηση των προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί που απέστειλαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θανάσης Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ κα. Ντόρα Μπακογιάννη, που συγχαίρουν τους εργαζόμενους της υγείας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για το έργο τους, ευχόμενοι μια δημιουργική, ευλογημένη νέα χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της Δημόσιας υγείας, ενώ μεταφέρθηκαν και οι ευχές της Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας σε θέματα ψυχικής Υγείας κας. Ζωής Ράπτη, του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Γιάννη Κωτσιόπουλου και του Βουλευτή Ρεθύμνου ΝΔ, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σημειώνεται ότι τα φλουριά στην βασιλόπιτα του 2023 που προσφέρθηκε στους παριστάμενους συμβολικά ήταν 23, πολλά εξ αυτών έτυχαν σε εργαζόμενους της κεντρικής υπηρεσίας, οι οποίοι έλαβαν ως  δώρο από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης μία ημέρα άδεια.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης