17 °C Rethymno, GR
02/04/2023

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (22/2/) Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Κρίσιμο Δ.Σ. στη SL2

Μία από τις πιο κρίσιμες ημέρες της φετινής SL2 είναι η σημερινή καθώς στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο μεταξύ των μελών-ομάδων του συνεταιρισμού για τη συνέχιση ή μη, της αποχής.
Την περασμένη Κυριακή κλείσαμε αισίως 4 εβδομάδες δίχως δράση με τις ομάδες και τους παράγοντες των ΠΑΕ να δείχνουν πιο ανάστατοι από ποτέ.

Λ. Αυγενάκης: «Επιστρέψτε στα γήπεδα και θα «τρέξουμε» τα πάντα»
Η κινητοποίηση που ξεκίνησαν πριν από περίπου 25 μέρες δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα ωστόσο μόλις προχθές ο κ. Αυγενάκης, για πρώτη φορά, έριξε μία αχτίδα φωτός προκειμένου να συνομιλήσει με τις ομάδες. Προέχει ωστόσο εκείνες να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν…
Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης είπε τα εξής για τις ομάδες της λίγκας: «Θα αναμένουμε την απόφαση τους. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, επιστρέφουν στα γήπεδα τους, και αυτομάτως ξεκινάει η συζήτηση, για να μπορέσουν να απολαύσουν κι αυτοί την ενίσχυση από το ταμείο του κράτους, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης». Κι όπως πρόσθεσε, «εδώ είμαστε, για να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, με ηρεμία και με διαφάνεια, και κυρίως με κριτήρια, το ζήτημα της Super League 2: Επιστρέφουν στα γήπεδα, και αυτομάτως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν».

ΠΑΕ Επισκοπή: «Δεν σας εμπιστευόμαστε κ. Αυγενάκη»
Η παραπάνω τοποθέτηση, είτε κάποιους τους καθησύχασε, είτε τους εξόργισε ακόμη περισσότερο γιατί δεν ήταν συγκεκριμένος…
Επί παραδείγματι, η ΠΑΕ Επισκοπή η οποία τονίζει απερίφραστα την μη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και ζητώντας το θέμα να φτάσει ως τον πρωθυπουργό της χώρα κ. Κ. Μητσοτάκη. Αναλυτικά η τοποθέτηση της ΠΑΕ Επισκοπής:
“Για μία ακόμη φορά, γίναμε όλοι αυτήκοοι μάρτυρες μιας τοποθέτησης του υφυπουργού αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη η οποία περιείχε, ασάφειες και γενικότητες.
Εδώ και 4 εβδομάδες, ολόκληρος ο συνεταιρισμός της SL2, με ομόφωνη απόφαση, έχει προσφύγει στο μόνο νόμιμο μέσο που διαθέτει, την αποχή προκειμένου να διατυμπανίσει με όσο πιο δημοκρατικό τρόπο γίνεται, ότι αδικείται κατάφορα από τη διαμοίραση του χρήματος που προκύπτει από την φορολογία του στοιχήματος.
Εδώ και 4 εβδομάδες διακυβεύουμε το μέλλον των ομάδων μας και των περιουσιών μας για να ακούσουμε, επιτέλους, μια σαφή τοποθέτηση από τον κ. υφυπουργό.
Κάτι το οποίο όμως δεν βλέπουμε να συμβαίνει με ορθό καθαρό, διαυγή λόγο.
Καλούμε λοιπόν τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση στο φλέγον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί γιατί πολύ απλά, δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Αυγενάκη.
Είναι μια φωνή που μετά από όλο αυτό το διάστημα, το συγκεκριμένο κάλεσμα που επιχειρεί (σ.σ. να επιστρέψουμε στα γήπεδα και μετά θα συζητήσουμε) δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, καμία ασφάλεια. Το ‘χει ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν…
Κι επειδή δεν έχει αφήσει χρήματα στα ταμεία για τη SL2 παρά μόνο αυτά που έχει τονίσει ότι θα διατεθούν, ήτοι 70.000 ευρώ ανά σωματείο-μέλος της SL2, μας εξαναγκάζει, επί της ουσίας, να συνεχίσουμε την αποχή. Η άδικη διαμοίραση του χρήματος είναι ο λόγος που ξεκίνησε αυτή η κινητοποίηση και η απόφαση της αποχής ελήφθη από κοινού και με απόλυτη πλειοψηφία.
Ως ΠΑΕ Επισκοπή λοιπόν θα εμμείνουμε στην συνέχιση της αποχής”.
Το Δ.Σ.

ο πρόεδρος Μιχαήλ Νικολιδάκης

Σημειολογικά, ο κ. Νικολιδάκης θα βρίσκεται στην σημερινή συνεδρίαση της λίγκας.

Τις θέσεις του, τις έκανε γνωστές, όπως γνώστες είναι και πολλών άλλων ομάδων.
Έχει σημασία ωστόσο να δούμε, αν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, οι πρωτοπόροι των δύο ομίλων κινηθούν προς διαφορετική κατεύθυνση καθώς τα συμφέροντά τους σε περίπτωση που ανέβουν κατηγορία (αν και δεν είναΙ δυνατόν να το γνωρίζουν από τώρα) θα είναι άλλα…