Στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, παρουσιάστηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου μέρος της ψηφιακής πλατφόρμας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης από τον κορυφαίο ηχολήπτη και μουσικό παραγωγό κ. Ακη Γκολφίδη (έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικοσυνθέτες, όπως τον Χατζηδάκη Μάνο, τον Θεοδωράκη Μίκη), ο οποίος με έμπνευση και απλότητα ανέλυσε τι πρόκειται να γίνει.
Η ψηφιακή πλατφόρμα μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει και τα παρακάτω:
- Μουσική βιβλιοθήκη ελληνικών παραδοσιακών οργάνων/music & sound samples of greek traditional instruments
- Επαγγελματικά samples ήχου παραδοσιακών και άλλων μουσικών οργάνων/PRO music & sound samples of greek traditional & more instruments
- Plugins και πλατφόρμα.
- Soundscapes (ηχητικά τοπία)
5.Theatrical video-presentations of selected greek literature marvels/θεατρική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων/απαγγελία ποιημάτων/εκτέλεση επιλεγμένων αποσπασμάτων θεατρικών έργων δημιουργών κρητικής προέλευσης.
Η κ. Ρένα Λουτσάκη επίκουρη καθηγήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εμπνευστής της ιδέας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης αναφέρθηκε στη πορεία του και ότι ήλθε η ώρα για συντονισμένες προσπάθειες χρηματοδότησης και υλοποίηση του.
Από τους τοπικούς φορείς Χανίων και Κισσάμου, τον βουλευτή Διγαλάκη Βασίλειο, το δήμαρχο Κισάμου Μυλωνάκη Γεώργιο, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Καλογερή Νικόλαο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Γύπαρη Κωνσταντίνο, τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Παπαδεράκη Αντώνη και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Μαλανδράκη – Κρασουδάκη Σοφία, τονίστηκε η μοναδικότητα του έργου και η μεγάλη του συμβολή τόσο στη καταγραφή και διάδοση της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κρήτης, όσο και μέσα από την εξωστρέφεια του στη περαιτέρω συμβολή του στη ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού της Κρήτης. Περαιτέρω ανέφεραν ότι θα λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την χρηματοδότηση του έργου.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος με εμπνευσμένο λόγο στήριξε το έργο και επεσήμανε την άμεση ανάγκη χρηματοδότησης του έργου τόσο του ψηφιακού όσο του κτιριακού σαν ενιαίου έργου.
To ΔΣ του Π.Σ Λουσακιών