Τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια ταρτάν για το ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ» αναδεικνύει με νέα Κοινοβουλευτική του παρέμβαση – Ερώτηση, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, υπογραμμίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αδράνεια καταδεικνύει, για ακόμη μία φορά, την απαξίωση και την αδιαφορία της κυβέρνησης, απέναντι σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες του Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ρεθύμνης: «παρά το γεγονός ότι το έργο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΑΡΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Α.Κ. ΓΑΛΛΟΥ” στο νομό Ρεθύμνης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με ποσό 1.008.515,00 €, με τη χρηματοδότηση της υπόλοιπης προμήθειας ποσού 230.245,00 €, να υλοποιείται από πόρους του Δήμου […] δεν πραγματοποιήθηκε η ολική εξόφληση του κεφαλαίου από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, με αποτέλεσμα την παύση των εργασιών και την τελική απένταξη του έργου».
Μάλιστα, ο Μ. Χνάρης υπογράμμισε ότι: «οκτώ μήνες μετά την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου στην υπ’ αριθμό 6721/2024 αντίστοιχη ερώτηση του, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος». Ωστόσο ο Βουλευτής επισήμανε ότι: «η μη ολοκλήρωση του έργου δυσχεραίνει ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας και αυτό γιατί το ΔΑΚ Γάλλου είναι το μοναδικό στάδιο σε όλο το νομό Ρεθύμνης με ιδιαίτερη, μάλιστα, σημασία για την εξυπηρέτηση των αθλητών – υποψηφίων εισακτέων στη γυμναστική ακαδημία και στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές της χώρας».
Παράλληλα, μετέφερε την έντονη ανησυχία των σχολικών κοινοτήτων του ν. Ρεθύμνης καθώς: «όπως υπογραμμίζουν, η κατάσταση του σκέπαστρου του αθλητικού κέντρου προκαλεί ανασφάλεια καθώς η εικόνα εγκατάλειψης, παραπέμπει σε εργοτάξιο».
Δεδομένης λοιπόν, της στάσιμης κατάστασης του έργου και της απουσίας δημοσίων δεσμεύσεων του αρμόδιου Υπουργείου για το σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ερωτά την αρμόδια Υπουργό για τα ακόλουθα:
1) Δεδομένης της δέσμευσης του αρμόδιου Υπουργείου για την ολοκλήρωση του έργου είτε με την έκδοση σχετικής τροπολογίας είτε με απευθείας χρηματοδότηση, τι έχει προτάξει τελικά η κυβέρνηση.
2) Και σε κάθε περίπτωση, ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ