9 °C Rethymno, GR
30/03/2023

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ Β' ΤΟΠΙΚΟ

Μ-έλαμπες από χαρά

Ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλοι χωριανοί των Μελάμπων με τη συνοδεία των παραδοσιακών κρητικών οργάνων δημιούργησαν μια μεγάλη μελαμπιανή παρέα τραγουδώντας και κάνοντας σεργιάνι στα σοκάκια του χωριού του Αγίου Βασιλείου.
Αυτή μπορεί να ήταν και η πιο δυνατή στιγμή της ημέρας που αφιερώθηκε στον ΑΟ Μελάμπων, το καμάρι του χωριού που πανηγύρισε το πρωτάθλημα της Β» κατηγορίας κερδίζοντας την άνοδο έπειτα από 30 χρόνια στο Α’ τοπικό.


Τα υπόλοιπα που προηγήθηκαν ήταν μεν το κυρίως μενού αλλά το παραπάνω ήταν κάτι που ξεχώρισε, κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα.
Φυσικά, επί μέρες τώρα, τα στελέχη της ομάδας σε συνεργασία με την κοινότητα του χωριού είχαν ετοιμάσει τα πάντα στο γήπεδο των Μελάμπων προκειμένου να υποδεχθεί τους φίλους της ομάδας, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη τον πρόεδρο Τίτο Χνάρη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΡ και την ομάδα που τίμησε με την παρουσία της τους πρωταθλητές του Β’ τοπικού, τον ΟΦ Αρμένων.
Οι δύο ομάδες έδωσαν ένα φιλικό 60 λεπτών όπου μεταξύ άλλων, αγωνίστηκε και για περίπου 20 λεπτά ο προπονητής των πρωταθλητών Νικήτας Πατεράκης.
Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο φιλικός αγώνας, στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλλε η μελαμπιανή παρέα μαζί με τον λυράρη Ραφαήλ Παπαδογιάννη και τους Γιώργο Περικλάκη, Κώστα Μαργαρίτη στο λαούτο. Μία διακοπή αγώνα που φυσικά και δεν ενόχλησε κανέναν. Αντιθέτως, είχε να ενώσει πολλούς.
Λίγο μετά, έγινε η απονομή με τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Γελαδάρη να παίρνει το τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια και να το σηκώνει ψηλά κι ακολούθως είχαμε τον γύρο του θριάμβου. Ήταν μία απονομή όπως θα την ονειρευόταν κάθε Μελαμπιανός.


Στο φιλικό αγωνίστηκαν:
Διαιτητές: Αγαλιώτης, Συργούνη, Ψωφάκης.
ΑΟ ΜΕΛΑΜΠΩΝ (Νικήτας Πατεράκης): Χίκα, Ι. Κυριακάκης, Δασκαλάκης, Χαμαλάκης, Ζαχαριουδάκης, Ρ. Κυριακάκης, Καράλης, Γελαδάρης, Πατεράκης, Ξυδάκης, Εμ. Τζαγκαράκης. Έπαιξαν ακόμη οι Σημαιάκης, Γιάννης, Κατσανεβάκης, Μαρκουλάκης, Γιαννόπουλος, Παπαδομιχελάκης, Λίτινας, Πρεκατσουνάκης, Γ. Μανουσάκης, Μ. Μαργαρίτης, Εμ. Νικηφοράκης, Δ. Περικλάκης.
ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ (Κώστας Λεντζάκης): Σκουλούδης, Τζαγκαράκης, Γεωργιουδάκης, Ξένος, Γ. Βογιατζάκης, Κλ. Τάρε, Ι. Κολυβάκης, Αλ. Καλησπεράκης, Καργάκης, Δραμιτινός. Έπαιξαν ακόμη οι Αλεξανδράκης, Κ. Αποστολάκης, Πατσάκης, Ι. Ζακυνθινός, Αγγ. Ζακυνθινός, Ψαθάκης, Κακάνης.

Οι βραβεύσεις
Οι διοργανωτές μέσω του προέδρου τους, του Γιώργου Μαργαρίτη μαζί με τους συνεργάτες του στο Δ.Σ., Γιάννη Βασιλάκη (Γεν. Γραμματέας), Αθηνά Σπυριδάκη (Ταμίας), Κώστα Τζανακάκη, Μαρία Νοδαράκη (μέλη) δεν παρέλειψαν να παραδώσουν κάποιες αναμνηστικές πλακέτες στην ΕΠΣΡ (την παρέλαβε ο πρόεδρος ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης), στους Διαιτητές και του ΣΔΠΡ (την παρέλαβαν οι διαιτητές του αγώνα και οι Δελήμπασης, Βοσκάκης), αλλά και στον ΟΦ Αρμένων και τον πρόεδρο του Γιώργο Δρουδάκη
Η τελευταία αναμνηστική πλακέτα δόθηκε στην οικογένεια του Κωστή Κυριακάκη του επί σειρά ετών παράγοντα του ΑΟ Μελάμπων που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ποιοί ήταν εκεί
Σύντομες ομιλίες έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο πρόεδρος ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης και ο Μελαμπιανός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγ. Βασίλειου Αντώνης Τσουρδαλάκης.
Όπως επίσης στις Μέλαμπες βρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Οικονομικών Νίκος Κακογιαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Αγ. Βασιλείου για θέματα Πολιτισμού Γιάννης Χαραλαμπάκης και Αθλητισμού Ευαγγελία Γλαμπεδάκη, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγ. Βασιλείου Θανάσης Χαριτάκης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελάμπων Κώστας Βασιλάκης.
Μαζί με τον πρόεδρο Τίτο Χνάρη, την ΕΠΣ Ρεθύμνου εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μικτών Ομάδων Νίκος Μαρκουλιδάκης και τα μέλη Γιάννης Γαζανός και Δημήτρης Κουργιαντάκης. Παρών και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΡ Κυριάκος Δελήμπασης, όπως και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Μιχάλης Βοσκάκης.