25 °C Rethymno, GR
04/10/2022

Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΑ "ΡΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μ. Καραγιάννη: «Αυτή η φουρνιά, από τις καλύτερες στον κόσμο»

Ποιός είπε ότι δεν υπάρχει κάτι ψηλότερο από την κορυφή…; Ποιός είπε ότι μία, δύο, τρεις ή και τέσσερις ακόμα επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο με την εθνική ομάδα του πόλο, σε επίπεδο κορασίδων, νέων γυναικών και τελευταία με την εθνική των νεανίδων κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου θα μπορέσουν να… «καλμάρουν» τη φόρα που έχει πάρει η Μαρία Καραγιάννη;
Η Ρεθεμνιώτισσα τερματοφύλακας που ήταν η πρωταγωνίστρια της εθνικής μαζί με την MVP του τουρνουά, τη Φωτεινή Τρίχα, θέτει τους στόχους της εκεί όπου δεν υπάρχει πια βαρύτητα, πιο πάνω από την κορυφή, στα όνειρά της τα οποία και επιδιώκει να τα κάνει πραγματικότητα.
Μία ημέρα μετά την άφιξη της αποστολής της εθνικής ομάδας στον αερολιμένα του «Ελ. Βενιζέλος», η 18χρονη πολίστρια αντιλαμβάνεται το εύρος της επιτυχίας που σημείωσε εκείνη και οι συμπαίκτριές της όμως τονίζει ότι η διαδρομή μπορεί να έχει κι άλλες ανάλογες όμορφες στιγμές….
«Θα έλεγα ότι φέτος είναι μια αρκετά επιτυχημένη χρονιά για εμένα καθώς πέρα από το γεγονός ότι έκανα ε΄ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου με την μεταγραφή μου στον Άλιμο, κατάφερα να προσθέσω άλλα δυο μετάλλια με την εθνική ομάδα «στο ράφι» , να εξελιχτώ και να αποκτήσω ακόμα περισσότερη εμπειρία ως παίκτρια.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εξακολουθούσε να υπάρχει το εμπόδιο του covid, όπου όλοι έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συναναστροφές μας ειδικότερα πριν φύγει η ομάδα για αποστολή (είτε σωματείου, είτε στο πλαίσιο των εθνικών ομάδων) καθώς τα περιθώρια ήταν αρκετά στενά και δεν υπήρχε καιρός για απώλειες . Παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να διεξαχθούν οι αγώνες και να επανέλθουμε σε μια καλύτερη κανονικότητα.»

«Δουλειά, πάθος, θέληση»
Η κόρη του Χρήστου και της Χρυσούλας Καραγιάννη, η Μαρία γνωρίζει πλέον καλά που βρίσκεται και που θέλει να πάει, υπερτονίζει ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας (καλό κλίμα, υψηλό φρόνημα και τεράστια θέληση για διάκριση) και εξηγεί το πως…
«Η ομάδα που δημιουργήσαμε για το Βελιγράδι ήταν έτοιμη από την αρχή με σημαντικά στελέχη αλλα και καινούριες προσθήκες οι οποίες την ενίσχυσαν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Η δυναμικότητα που έχουμε σαν σύνολο φάνηκε, όχι μόνο στα τελευταία πρωταθλήματα αλλά από την πρώτη κιόλας αποστολή (Κιρισί 2019). Πιστεύω πως όλες αυτές οι επιτυχίες και ειδικότερα η 2η θέση στο παγκόσμιο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όρεξης και πρόθεσης για εξέλιξη από την καθεμιά μας ξεχωριστά. Επιπλέον, η υγιής σχέση που είχαμε σαν ομάδα αλλά και το πάθος που βγάζαμε κατά τη διάρκεια των αγώνων για να καταφέρουμε κάτι καλό αποτέλεσαν έναν ακόμα παράγοντα που οδήγησε και στο τελικό αποτέλεσμα.»

«Η επιτυχία με κάνει να διψάω για ακόμη περισσότερα»
Το θέλγητρό της για διάκριση εντυπωσιάζει. Και ξέρει ένα πολύ σημαντικό πράγμα από τώρα.. Γνωρίζει τις δυνατότητές της, ξέρει ότι υπάρχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης υπερθεματίζοντας ότι αυτή η φουρνιά της εθνικής είναι -όπως αποδείχθηκε άλλωστε- μία από τις καλύτερες στον κόσμο!
«Για εμένα αυτή η επιτυχία, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την ανταμοιβή των κόπων ολόκληρης της χρονιάς, με παρακινεί και με κάνει να διψάω για περισσότερα. Αυτή η διάκριση είναι ακόμα ένα σημάδι πως η φουρνιά μας είναι από τις κορυφαίες και τις πιο ολοκληρωμένες στον κόσμο αυτή τη στιγμή (όπως και φάνηκε), οπότε, το μέλλον μάς επιφυλάσσει τα καλύτερα και είμαι διατεθειμένη να δουλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται για να πετύχω τους στόχους μου και να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Επομένως, η επίτευξη ακόμα ενός στόχου με κάνει να μην επαναπαύομαι και να θέτω τον πήχη ακόμα ψηλότερα.»