21 °C Rethymno, GR
07/10/2022

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μαύρη κωμωδία «Το αίμα νερό γίνεται»

Η  θεατρική ομάδα Genesis  θα παρουσιάσει στο Ρέθυμνο, στο θέατρο Ερωφίλη, την παράσταση «Το αίμα νερό γίνεται» σε σκηνοθεσία και συγγραφή του Οδυσσέα Κριθαριώτη, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:15.

Ρομάντζο, παρεξηγήσεις και αίμα, συνθέτουν το ευφάνταστο παζλ, μιας τρελής και απόλυτα κωμικής υπόθεσης που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελληνική σκηνή. Η μαύρη κωμωδία του νεανικού σχήματος Genesis Theater Group, συναρπάζει στο πέρασμά της, από τις θεατρικές σκηνές της χώρας και χαρίζει άφθονο γέλιο, σε συνδυασμό με τη μυστηριακή υπόσταση του έργου.

 

Δυο λόγια για το έργο..

Το έργο αποτελεί θέατρο του παραλόγου και θίγει τη σχέση ανάμεσα σε δύο βαμπίρ, που επιβιώνουν στο σήμερα, με όλες τις δυσκολίες των καιρών της σύγχρονης εποχής. Μέσα από μια αλληγορία καταστάσεων, σατιρίζονται συμβάντα της κοινωνικής κατάστασης των ανθρώπων, όπως αυτή, έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, όπου επηρεάζει άμεσα τη ζωή των βαμπίρ. Ένα νέο Ελληνικό έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική σκηνή,  με πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων, για την βία, τις διάφορες συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και όχι μόνο, τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η εξέλιξη, με τον άνθρωπο να είναι ένας ανέτοιμος διαχειριστής της. Ένα ευφυέστατο κείμενο, που προκαλεί άφθονο γέλιο, λίγο φόβο αλλά και στιγμές συγκίνησης στο κοινό.

Υπόθεση..

Ο Κόμης Κορνήλιους και η Ελβίρα, είναι ζευγάρι. Ένα ασυνήθιστο για την εποχή ζευγάρι αφού και οι δύο τους είναι βαμπίρ. Το χειρότερο όμως της υπόθεσης είναι ότι επέλεξαν, οι οικογένειές τους, πίσω από πολλά-πολλά χρόνια, να έρθουν και να μεγαλώσουν στη χώρα μας. Τώρα, στη σύγχρονη εποχή των media, της ανεξέλεγκτης κοινωνικοποίησης και του άμετρου πλουραλισμού, όπου τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για την επιβίωσή κάθε γήινης οντότητας, οι δυο τους μοιάζουν να έχουν προσαρμόσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, ενώ ένας απρόσμενος χωρισμός, θα τους φέρει σε κοινωνική επαφή με τον κόσμο των ανθρώπων και θα ταράξει περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά της καθημερινότητάς τους.

Σε σημείωμα του, ο σκηνοθέτης Οδυσσέας Κριθαριώτης,αναφέρει  για την παράσταση: «Το αίμα νερό γίνεται» δεν είναι απλά μια μαύρη κωμωδία παρεξηγήσεων και τυχαίων περιστατικών. Πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών μας, σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας, η οποία πολλές φορές παίρνει αέρα σουρεαλισμού, όταν ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε να συμβαίνουν στην πάροδο του χρόνου. Διώξτε τις προκαταλήψεις και απολαύστε το παράλογο σε μια αντικειμενικά, ιδιαιτέρως ευχάριστη, μαύρη κωμωδία».

             

Η θεατρική ομάδα Genesis

Η Genesis Theater Group, δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014. Πλέον μετράει πίσω της πληθώρα παραστάσεων σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας και έχοντας αλλάξει πολλά από τα πρόσωπά της, αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία, της αγάπης της για το θέατρο, τον πολιτισμό και τους θεατές της, συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό. Στο δρόμο που χάραξε η περσινή της δουλειά, με τις παραστάσεις του έργου «Αλύτρωτες Ψυχές», το δημιουργικό μας σύνολο, συνεχίζει με ένα νέο έργο, τη μαύρη κωμωδία «Το αίμα νερό.. γίνεται».

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Συγγραφή: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Ηθοποιοί: Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά, Αποστολία Σωτηρίου

Ενδυματολογία: Δανάη Γιαννουλάκη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Κατερίνα Γιαννουλάκη

Σκηνικά: Παναγιώτης Μπαμπάς, Οδυσσέας Κριθαριώτης

Παραγωγή: »Key Of Art Productions»

 

Διάρκεια: 100 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ γενική είσοδος

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο «Σελίδα»-Ρέθυμνο