17 °C Rethymno, GR
24/03/2023

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ

Μια διαφορετική γιορτή για τη Δόξα Πλατανέ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δόξα Πλατανέ. Μπορεί το ρεπορτάζ να μοιάζει με ανάλογα άλλων συλλόγων που προβαίνουν σ’ αυτή την εθιμοτυπική κίνηση όμως για τη Δόξα Πλατανέ δεν ήταν ακριβώς έτσι… Οι άνθρωποι αυτού του συλλόγου, του συλλόγου της προσφυγιάς, περίμεναν 20 ολόκληρα χρόνια για κάτι τέτοιο, οπότε τα συναισθήματα χαράς ήταν έντονα χαραγμένα στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτής της ομάδας που πλέον γιόρτασε στον φυσικό της χώρο, στο γήπεδο του Τσεσμέ.

Η καθιερωμένη γιορτή ξεκίνησε από νωρίς, με τις ψησταριές να παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά, τα παιδιά να τρέχουν χαμογελώντας με μία μπάλα στα πόδια, τους γονείς να τα καμαρώνουν.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της Δόξας Πλατανέ, Αντώνης Βαρούχας με τον πατήρ Δημήτριο Τσαχπίνη και σύσσωμο το υπόλοιπο Δ.Σ.. Τα 6 τυχερά φλουριά έτυχαν οι νεαροί αθλητές Αντώνης Πεδιαδιτάκης, Σέφα Ροάν, Νίκος Τούμπας, Βασίλης Μπουτσιούκος, Λευτέρης Κοτσαρίδης και Γιάννης Σταρράς, οι οποίοι παρέλαβαν 6 αντίστοιχες δωροεπιταγές των 100 ευρώ, οι οποίες είναι μία προσφορά των αθλητικών καταστημάτων Heaven of Brands (Τσεσμές Ρεθύμνου) του κ. Μιχάλη Παπαδάκη και του ξενοδοχείου «Χριστίνα», των αδερφών Κώστα και Νίκου Μακρή.

Α. Βαρούχας: «Το καλύτερο για τα παιδιά μας»
Ο πρόεδρος της Δόξας, ο Αντώνης Βαρούχας στάθηκε στη διαδικασία που προηγήθηκε για να στεγαστούν οι ακαδημίες στο πανέμορφο γήπεδο του Τσεσμέ ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές που μεσολάβησαν και δεν ήταν λίγοι αυτοί…

«Σας ευχαριστούμε όλους που είσαστε εδώ μαζί μας και μας στηρίζετε από την πρώτη στιγμή. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τα παιδιά. Εμάς αυτή εδώ η εικόνα είναι που μας ευχαριστεί περισσότερο από όλα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να έχουμε ξανά τη δική μας ακαδημία ποδοσφαίρου και ένα μέρος να στεγάζει αυτά τα όνειρα μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ρεθύμνου, την Περιφέρεια Κρήτης και την ΠΑΕ και ΑΟ Επισκοπής που βοήθησαν τα μέγιστα για να γίνει αυτός ο χώρος ένα στολίδι. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Μαλά για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για αυτόν τον χώρο και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός.
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που διέθεσαν οι ιδιώτες, όπως το ΚΤΕΟ Autovision της οικογένεια Καλλιοντζή και Γουμενάκη, η οικογένεια του Νίκου Κατημερτζόγλου του Μιχαήλ (τοποθετήσεις αλουμινίων), ο κ. Γιώργος Κουμνάς (ξενοδόχος), ο Γιάννης Χούλης (Pizzeria Mafioso) και ο Γιώργος Γασπαράκης (κατασκευαστική εταιρεία), οι οποίοι βοήθησαν υφίστανται αυτές οι εγκαταστάσεις, αλλά και να ολοκληρωθούν σε πολύ γρήγορο χρόνο, ούτως ώστε να παρέχουμε στα παιδιά αυτά που χρειάζονται. Οποιοσδήποτε διαθέτει χρήματα για την Ακαδημία μας, κάθε ευρώ επιστρέφει προς όφελος των παιδιών.
Ήταν ένα όνειρο ζωής που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια από ανθρώπους που οραματίζονταν το να αποκτήσει η περιοχή τις δικές της εγκαταστάσεις, με πρωτεργάτη τον κ. Μανώλη Δελήμπαση, ο οποίος είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει να γίνεται πραγματικότητα και να είναι εδώ μαζί μας να το καμαρώνει».

Στ. Δελήμπασης: «Δύναμη το χαμόγελο των παιδιών»
Στους παριστάμενους γονείς και μικρούς ποδοσφαιριστές μίλησε και ο υπεύθυνος ακαδημιών, ο Στέλιος Δελήμπασης ο οποίος έκανε λόγο για τη γρήγορη άνθιση των υποδομών σε αριθμό παιδιών και για την πρόοδο των εγκαταστάσεων, τονίζοντας πάντως ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το χαμόγελο που αντικρίζει καθημερινά στο πρόσωπο των παιδιών.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μας δείξατε, στέλνοντας τα παιδιά σας στην ακαδημία μας. Ευχαριστώ από μένα και τη διοίκηση και τους προπονητές.
Ξεκινήσαμε πριν από 5 μήνες χωρίς γήπεδο, χωρίς παιδιά, χωρίς τίποτα και σε όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να φτάσουμε τις 63 εγγραφές, να κατεβάσουμε ομάδες στα πρωταθλήματα του Ρεθύμνου Κ8, Κ10, Κ12, Κ14. Έχουμε καταφέρει να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να είμαστε μία Ακαδημία που λειτουργεί όπως πρέπει. Στόχος όλων είναι η συνεχής βελτίωση της ακαδημίας μας σε όλους τους τομείς. Μας δίνει μεγάλη δύναμη η συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις, βλέποντας συνεχώς παιδιά που τρέχουν χαρούμενα να μπουν στο γήπεδο, ενώ στο τέλος φεύγουν επίσης χαμογελαστά. Αυτό είναι που μας δίνει τεράστια δύναμη και ικανοποίηση για τη συνέχεια.
Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να ξεκινήσω σαν υπεύθυνος σε όλο αυτό. Από τη μέρα που μου το ζήτησαν πραγματικά προβληματίστηκα πως θα ξεκινήσει όλο αυτό, πως θα γίνουμε καλά οργανωμένη ακαδημία, πως θα έρθουν παιδιά, πως θα είναι χαρούμενα τα παιδιά και άλλα. Και με τη συνεχή στήριξη τους καταφέραμε να γίνει αυτό που όλοι μας θέλαμε. Έχουμε μέλλον. Παιδιά που θα είναι οι επόμενοι αθλητές και πάνω από όλα σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία μας».