Ποσό ίσο με το 70% μιας τακτικής επιχορήγησης θα λάβουν οι δήμοι της χώρας έως το τέλος του έτους όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Την ίδια στιγμή η αύξηση των ΚΑΠ για τον προϋπολογισμό του 2026 από 330 εκ. ευρώ επιπλέον που είχε ζητηθεί θα είναι 150 εκ. ευρώ επιπλέον.
Σημαντική όμως χαρακτηρίζεται η απόφαση της επιτροπής που αφορά στη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου στα πρότυπα του «Α. Τρίτσης» για να μπορέσουν να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στους δήμους.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Ρεθεμνιώτικων Νέων το νέο πρόγραμμα όπως αποφάσισε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή της ΚΕΔΕ θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ και θα αφορά παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την:
• οδοποιία
• τις αναπλάσεις
• τις αθλητικές εγκαταστάσεις και
• τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.












