• Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα
Η ζωγράφος Νίκη Ρουμπάνη παρουσιάζει την ατομική έκθεσή ζωγραφικής της με τίτλο «Η θεά στον λαβύρινθο» στο Σπίτι του Πολιτισμού (Ε. Βερνάρδου 12, Ρέθυμνο), με την αιγίδα του δήμου Ρεθύμνης. Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 19:00 – 22:00.
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του project ΡΟΕΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών διερευνά τον Μύθο ως πεδίο εσωτερικής διαπραγμάτευσης, φωτίζοντας τις εντάσεις ανάμεσα στην πολιτισμική καταγωγή και την ανάγκη προσωπικής χειραφέτησης.
Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Η έκθεση διαρκεί 1-10 Δεκεμβρίου 2025 και είναι ανοικτή καθημερινά 18:00-21:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Για την έκθεση έχει εκδοθεί Αναμνηστικός Κατάλογος -βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, διαθέσιμος δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της.
Την έκθεση υποστηρίζει οργανωτικά η ARTgrID.
Διαδικτυακή έκδοση της έκθεσης (διαθέσιμη από τη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου).
Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων
Η ζωγράφος Νίκη Ρουμπάνη είναι διαθέσιμη και άλλες ώρες, πέραν τυπικού ωραρίου, για ξεναγήσεις σχολείων και συλλόγων, κατόπιν συνεννόησης. Η ξενάγηση στην έκθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Επικοινωνία: 6933407044.
Παράλληλα με την έκθεση, διοργανώνονται πολλές δράσεις, εκδηλώσεις:
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 19:00
Εγκαίνια έκθεσης και παρουσίαση έργων από τον επιμελητή της έκθεσης Πάρη Καπράλο και τη ζωγράφο. Σπίτι του Πολιτισμού, Ε. Βερνάρδου 12
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 18:00-20:00
Σεμινάριο για το Τράφικινγκ- Σύγχρονη δουλεία. Ιστορίες γυναικών που επιβίωσαν και στρατηγικές δράσεων για καταπολέμηση του φαινομένου. Σπίτι του Πολιτισμού, Ε. Βερνάρδου 12
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 12:00-14:00
Διαχείριση συγκρούσεων σε χώρους υγείας, με υπεύθυνο διοργάνωσης τον κ. Δημήτριο Αθανασιάδη για το προσωπικό του νοσοκομείου. Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Τρανταλίδου 17-19
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 11:00-13:00
Διαδραστικό Σεμινάριο με τίτλο -Η Τέχνη στην υπηρεσία της εκπαίδευσης για πρόληψη βίας, δράσεις που περιλαμβάνουν παραμύθι, θεατρικό και εικαστικά. Στις Σπίτι του Πολιτισμού, Ε. Βερνάρδου 12
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 17:00-19:00
Σεμινάριο για τον ρόλο της εκπαίδευσης, με θέμα «Από το νηπιαγωγείο ως την τριτοβάθμια, η αλληλεγγύη ως πρόληψη της βίας – εφαρμοσμένα διεθνώς προγράμματα για εκπαιδευτικούς». Σπίτι του Πολιτισμού, Ε. Βερνάρδου 12.












