Το ντοκιμαντέρ το «Τέλειο γεύμα», του Αλέξανδρου Μερκούρη, θα προβληθεί στο Ρέθυμνο, στον χώρο πολιτισμού «Σημείο» το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Το «Τέλειο Γεύμα» (The Perfect Meal), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη, μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όμως, πώς ακριβώς συγκεκριμένα συστατικά της επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματός μας; Και πώς μια παράδοση αιώνων που βασίζεται στη λιτότητα και την εποχικότητα μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου;
Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν «το τέλειο γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη.
Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Νικόλαος Σκαρμέας (ΕΚΠΑ – Columbia University), Αντωνία Τριχοπούλου (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Σμαραγδή Αντωνοπούλου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Walter Willett (Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), Miguel Angel Martinez-Gonzalez (Πανεπιστήμιο της Ναβάρα), Cecilia Samieri (INSERM) και οι βραβευμένοι σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και Xavier Pellicer. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μαίρη Γιαννακούλια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).
Η κρητική διατροφή σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, αποτελεί το ιδανικότερο μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής.
Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον βραβευμένο chef Βασίλη Λεωνίδου, με το κοινό, με θέμα: Το ελαιόλαδο, η Κρήτη και η Μεσογειακή διατροφή.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ.
Ο χώρος πολιτισμού «Σημείο» βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα 17.
Πληροφορίες: 6983320439.