Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου καταδικάζει την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο

Newsroom Από Newsroom
15/05/2025 - 3:43 μμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Με αφορμή την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο του Δήμου Ρεθύμνης μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, του καταδικάζει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πράξη παράνομη και αντιδημοκρατική. Χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Η πρωτοβουλία των Δημοτικών Συμβούλων και άλλων στελεχών της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» να αναρτήσουν την σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο της πόλη μας, αποτελεί πράξη καταδικαστέα, αντιδημοκρατική και παράνομη.

Είναι αδιανόητο, ότι  δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, που συμμετείχαν στην συνεδρίαση και μόνο εκείνοι διαφώνησαν, να αγνοούν προκλητικά την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης, καταστρατηγώντας την θεσμική τους υποχρέωση να σέβονται κάθε απόφαση που λαμβάνεται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και παράλληλα ανάρτησαν σημαία ξένου κράτους στο Δημαρχείο μας, στο οποίο υποχρεωτικά πρέπει να κυματίζει μόνο η Ελληνική σημαία και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημάναμε και όταν τέθηκε το θέμα αυτό στην συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2025, το  Ρέθυμνο είναι πάντοτε αλληλέγγυο σε κάθε λαό που δοκιμάζεται από τον πόλεμο και διεκδικεί την ανεξαρτησία του. Και στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο διερμηνεύοντας τα αισθήματα της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας,  εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για την υφιστάμενη εμπόλεμη κατάσταση  στη Γάζα, η οποία σωρεύει καθημερινά χιλιάδες αθώα θύματα. Μάλιστα, για τους λόγους αυτούς εξέδωσε και αντίστοιχο ψήφισμα, με το οποίο κατέθεσε την συμπαράσταση του στον Παλαιστινιακό λαό,  ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά με τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο, δεν ψήφισε την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο, όπως αιτήθηκε ο Πρέσβης της χώρας αυτής στην Ελλάδα, καθώς όπως τονίστηκε και συμφώνησαν η παράταξη της πλειοψηφίας αλλά και της μείζονος Αντιπολίτευσης, θα πρέπει να αποτελέσει πάγια θέση του Δήμου Ρεθύμνης, στο εξής να μην αναρτώνται σημαίες άλλων κρατών στο δημαρχείο, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα, διαφωνίες και αντιδράσεις μεταξύ των συμπολιτών μας.

Το Ρέθυμνο και το  Δημοτικό του Συμβούλιο ελπίζει  και εύχεται την ασφαλή, ειρηνική και ευημερούσα διαβίωση όλων των λαών συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του λαού της Παλαιστίνης.

Πράξεις, όπως αυτή των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι προκλητικές, δεν συμβάλλουν στην ειρήνη των λαών αλλά διαιρούν και ενισχύουν τις εντάσεις.

Αποδείχθηκε δε, ότι δεν τυγχάνουν αποδοχής από την ίδια την τοπική κοινωνία, η οποία σεβάστηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αγνόησε την πρόσκληση συμμετοχής που απευθύνθηκε από την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη».

Από  το Γραφείο Τύπου

Tags: sidebar_nowδήμαρχος ΡεθύμνηςΛαϊκή ΣυσπείρωσηΠαλαιστίνη
Share243Tweet152Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιδράσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την αρνητική απόφαση ανάρτησης της παλαιστινιακής σημαίας

14/05/2025 - 9:59 μμ
5157559506693433 dromos

«Οι ασφαλείς μεταφορές στην Κρήτη αντιμετωπίζονται ως κόστος από το αστικό κράτος και θυσιάζονται στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους»

06/05/2025 - 9:33 πμ
ΕΥΧΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ευχές του Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη για το Πάσχα

17/04/2025 - 12:38 μμ
5141199063024870 images (2)

Ν.Μανουσάκης: «Η υποστελέχωση αυτή υπονομεύει την ασφαλή λειτουργία των σφαγείων»

17/04/2025 - 11:05 πμ
Επόμενο άρθρο
ΣΚΟΝΗ ΚΡΗΤΗ

Υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης αύριο στην Κρήτη

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΝΑΡΗΣ

Στη βουλή η ενίσχυση του Γηροκομείου Ρεθύμνου

15/05/2025 - 8:06 μμ
5165603402432664 τζεδασ

Γ. Μαρινάκης: Το Ρέθυμνο οφείλει πολλά στον Γιάννη Τζεδάκι

15/05/2025 - 4:59 μμ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου καταδικάζει την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο

15/05/2025 - 3:43 μμ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Την Δευτέρα 19 Μαΐου η 5η διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρεθύμνης

15/05/2025 - 3:12 μμ
5165474184932547 IMG 9811

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για τη ΔΑΠ στο Ρέθυμνο με 48,91%

15/05/2025 - 1:24 μμ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μεγάλος στόχος για τον ΟΑΚ η ολοκλήρωση των μελετών του περιφερειακού δρόμου στις αρχές του 2026

15/05/2025 - 12:35 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr