12 °C Rethymno, GR
02/02/2023

Ο Καζαμίας του 2023!

Ιανουάριος: Πρώτος μήνας του νέου έτους και οι συνταξιούχοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, γιατί βλέπουν να τους δίνεται τελικά η αύξηση στις συντάξεις με 17,75 % και όχι 7,75 που είχε γραφτεί στα ΜΜΕ από λάθος! Παράλληλα εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση και η επαναφορά των δώρων του 13ου και 14ου μισθού, ενώ θα δοθεί και 15ος για να καλυφτούν οι απώλειες των προηγούμενων ετών! Κανείς συνταξιούχος πλέον δεν έχει άγχος, αφού όλα τους τα προβλήματα έχουν λυθεί. Επίσης ανακοινώνεται επίσημα από τα ΜΜΕ ότι πλέον δεν θα πληρώνει κανένας εφορία.

Φεβρουάριος: Εξαγγέλλονται επιτέλους οι εκλογές στη χώρα μας για την Κυριακή 9 Απριλίου. Όλη η Ευρώπη περνά δύσκολο χειμώνα με τα καύσιμα στα ύψη. Αλλά αιφνιδιαστικά ο Πούτιν, για να γιορτάσει τον ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, δηλώνει στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη, ότι θα υπάρξει εκεχειρία και δεν θα γίνει καμία πολεμική επιχείρηση από το Ρωσικό στρατό, για μια ολόκληρη μέρα! Μετά από αυτή τη δήλωση οι τιμές του πετρελαίου της βενζίνης και του φυσικού αερίου πέφτουν κατακόρυφα, για τα επόμενα δυο τρία λεπτά της ώρας!!!

Μάρτιος: Οι προεκλογικές εκπλήξεις είναι επανωτές και εντελώς απρόβλεπτες! Ο Μητσοτάκης θέλει να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πάμε σε δεύτερη Κυριακή εκλογών με νέα έξοδα, αλλά ο Τσίπρας θέλει να προσχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Και γίνεται ένας χαμός σαν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες ένα πράμα!!! Σαν να μην έφτανε αυτό, όλα τα υπόλοιπα κόμματα συνασπίζονται για ισχυρή αντιπολίτευση, επειδή αιφνιδιάστηκαν από τη σύμπνοια των μεγάλων κομμάτων…

Απρίλιος: Ενώ βρισκόμαστε στις άγιες μέρες του Πάσχα, η έρευνα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης αποκαλύπτει ένα κοίτασμα φυσικού αερίου, το οποίο οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια όλο τον πλανήτη για τα επόμενα χίλια τριακόσια χρόνια!!! Άμεσα η περιφέρεια και οι δήμοι του νησιού ετοιμάζουν σχέδια για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξή του, με την υλοποίηση του ΒΟΑΚ, με ταχεία σιδηροδρομική γραμμή που θα καλύπτει όλο το νησί, ενώ κερδίζει έδαφος η κατασκευή υπόγειου τούνελ που θα συνδέει την Κρήτη με την ηπειρωτική Ελλάδα, από Χανιά – Κύθηρα – Πελοπόννησο! Παράλληλα οι οικονομολόγοι της κυβέρνησης σχεδιάζουν τρόπους για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του κράτους, ενώ ανακοίνωσαν ότι από τα έσοδα το 60% θα μοιράζεται στους πολίτες! Επιτέλους θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!

Μάιος: Τελειώνει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τον τίτλο να τον κατακτά για 1η φορά στην ιστορία του ο ΟΦΗ, αφού, με τη λήξη του μουντιάλ και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έκανε μια εκπληκτική κούρσα, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο, τερματίζοντας 1ος στη βαθμολογία! Όλη η Κρήτη πανηγυρίζει, με τους λιγότερους πανηγυρισμούς στα Χανιά, λόγω της αιώνιας κόντρας που υπάρχει μεταξύ των δυο πόλεων.

Ιούνιος: Με τη λήξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου οι ομάδες κινούνται δραστήρια για να αποκτήσουν ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Ο Μαρινάκης του ΟΣΦΠ πραγματοποιεί τη μεταγραφή βόμβα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θέλει, όπως είπε, να κολλήσει τα τελευταία ένσημα του ΙΚΑ, για να βγει στη σύνταξη. Από κοντά όμως και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος απαντά άμεσα, με το τελειότερο ποδοσφαιρικό όπλο του πλανήτη, εντάσσοντας στην ομάδα του τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και πρωταθλητή του μουντιάλ Λιονέλ Μέσσι! Από κοντά και η ΑΕΚ όμως η οποία, μετά από πολλές μυστικές διαπραγματεύσεις, ανακοινώνει την απόκτηση του δευτεραθλητή του μουντιάλ Εμπαπέ!!! Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει στρέψει πλέον τα βλέμματά του στην Ελλάδα!

Ιούλιος: Ενώ βρισκόμαστε στο κέντρο του καλοκαιριού ο πλανήτης αντιδρά για την αλόγιστη συμπεριφορά του ανθρώπου και κύμα χιονοθύελλας, μοναδική στα χρονικά, σαρώνει όλη τη χώρα. Το ύψος του χιονιού φτάνει και ξεπερνά τα δυο μέτρα, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στην ελληνική επικράτεια.

Αύγουστος: Για πρώτη φορά στα χρονικά, λόγω της κακοκαιρίας του προηγούμενου μήνα, δεν υπάρχουν τα καλοκαιρινά φρούτα στην αγορά! Παρ’ όλα αυτά κύμα τουριστών έχει κατακλύσει τη χώρα και ειδικότερα την Κρήτη, με τους τουρίστες να κοιμούνται ακόμη και σε παγκάκια, αφού δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα! Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων με πολλά παράπονα όσων δεν κατάφεραν να μπουν σε σχολές.

Σεπτέμβριος: Μετά από τα παράπονα όσων απέτυχαν στις πανελλήνιες, το αιώνιο πρόβλημα του Έλληνα που ήταν οι σπουδές των παιδιών του λύνεται επιτέλους μια και καλή! Με κυβερνητικό διάταγμα, που έχει άμεση ισχύ, με μια απλή αίτηση του ενδιαφερόμενου, θα πηγαίνουν τα πτυχία που θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους κατ’ ευθείαν στο μαιευτήριο, μόλις γεννηθεί το παιδί!

Οκτώβριος: Η Τουρκία, μετά από πολλά παρακάλια στην ελληνική κυβέρνηση, θέλει να υπογράψει μαζί της τουρκοελληνικό μνημόνιο, στο οποίο δεσμεύεται να μας δώσει την Κωνσταντινούπολη και τη χώρα μέχρι και τον Σαγγάριο! Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί ακόμη, επειδή υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να συζητηθούν μεταξύ των αντιπροσωπειών στη διπλωματία.

Η Αγγλία μας στέλνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω και μας κάνει δώρο και το Μπιγκ Μπεν, για να μπορούμε να μετράμε την ώρα του καφέ με ακρίβεια. Ενώ η Γαλλία, μετά τη νέα συμφωνία για την αγορά άλλων 100 Ραφάλ, μας δίνει ξανά πίσω την Αφροδίτη της Μήλου!

Νοέμβριος: Λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν από την κακοκαιρία των προηγούμενων μηνών, προκηρύσσονται νέες εκλογές. Οι υποσχέσεις των κομμάτων στο λαό είναι απίστευτες και συναγωνίζονται ποιος θα δώσει τις καλύτερες παροχές στον Έλληνα. Κορυφαία πρόταση μέχρι στιγμής από όλα τα κόμματα, τα οποία υποσχέθηκαν, ότι όχι μόνο δεν θα πληρώνει κανείς για είδη πρώτης ανάγκης όπως, καύσιμα, ένδυση, διατροφή κτλ. Αλλά θα παίρνει και μπόνους! Είναι χαρακτηριστικό ότι, το αντίτιμο όσων αγοράζει κάθε πολίτης από είδη πρώτης ανάγκης, θα του το επιστρέφει άμεσα ο πωλητής!!! Μετά από αυτό κανένας δεν ξέρει ποιο κόμμα να ψηφίσει!

Δεκέμβριος: Όλοι οι λαοί του κόσμου προβληματίζονται με τους Έλληνες και απορούν πως είναι δυνατόν ένας λαός, όπως ο δικός μας, ο οποίος έχει κάνει τόσα πολλά λάθη, σε τόσο πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να έχει κάνει τόσο απίστευτα κακούς κυβερνητικούς χειρισμούς και παρ’ όλα αυτά, να μπορεί ακόμη να υπάρχει σαν κράτος, σαν οντότητα, σαν έθνος, διαδραματίζοντας ρόλο όχι μόνο στα βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι… για να μας ξεφορτωθούν μια και καλή, κηρύσσουν τη χώρα μας επίσημα ανεξάρτητη και ουδέτερη, όπως την Ελβετία. Αμέσως νέος πακτωλός χρημάτων από το εξωτερικό, με τη μορφή καταθέσεων, κατακλύει τις ελληνικές τράπεζες.

 

ΥΓ.: Θα έγραφα κι άλλα τέτοια μαργαριτάρια, αλλά με προσκάλεσαν φίλοι για έναν καφέ. Οι προβλέψεις του φετινού καζαμία γίνονται όπως κάθε χρόνο, γιατί η όποια φτώχεια έχουμε οι Έλληνες, θέλει καλοπέραση και όχι γκρίνιες, για να μη χαλάσει και ο συμπαντικός ρυθμός, όπως λέει και μια πολυαγαπημένη φίλη μου, που ασχολείται πολύ μ’ αυτά.

Ένας παλιός σταρ της ΤV, ο Άλκης Στέας (τι θυμήθηκα κι εγώ τώρα ε;) έλεγε: ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ! Εγώ λέω ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!!! Και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους! Άλλωστε μόνο δυο περιπτώσεις υπάρχουν! Ή να πάνε όλα καλά! Ή να πάνε όλα χάλια. Και επειδή είμαστε όλοι οπαδοί του καλά, το σύμπαν θα ακούσει την έκκλησή μας και θα πάνε όλα καλά!

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία. Πολλή υγεία με χαμόγελα! Πολλά χαμόγελα, για να σκάσουν οι οχτροί μας! Αν υπάρχουν και δεν έχουν σκάσει από το κακό τους ακόμη…

* Ο Βαγγέλης Παπαδάκις είναι π. διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου -Ε:11 Φυσικής αγωγής