14 °C Rethymno, GR
01/04/2023

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο «Θεατρικός Περίπλους» ετοιμάζει την παράσταση «Χάμελιν»

Ένα έργο για όλη την οικογένεια, βασισμένο στον γερμανικό μύθο του «Αυλητή του Χάμελιν», σε κείμενο Θωμά Καντιφέ ετοιμάζει ο «Θεατρικός Περίπλους» αυτήν την περίοδο. Η προγραμματισμένη πρεμιέρα θα γίνει στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον θρύλο το 1284, οι κάτοικοι της πόλης του Χάμελιν στη Γερμανία υπέφεραν από τις συνεχείς επιδρομές ποντικών και αρουραίων. Μια μέρα εμφανίστηκε ένας μυστηριώδης αυλητής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να δώσει λύση και ο Δήμαρχος της πόλης του υποσχέθηκε μια γενναιόδωρη ανταμοιβή. Ο αυλητής παίζοντας μουσική, λέγεται, ότι έκανε τα ποντίκια να τον ακολουθήσουν και οδηγώντας τα στο κοντινότερο ποτάμι τα έπνιξε. Ο Δήμαρχος όμως αρνήθηκε να τον πληρώσει αθετώντας τη συμφωνία τους. Τότε ο αυλητής επέστρεψε και με τη μουσική του έκανε αυτή τη φορά να τον ακολουθήσουν όλα τα παιδιά της πόλης.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Θεατρικός Περίπλους: «Με έμπνευση τον παραπάνω θρύλο ο Θωμάς Καντιφές έγραψε το θεατρικό έργο, του οποίου η παράσταση είναι ήδη στα σκαριά και όπως προγραμματίζεται θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο. Αυτές τις μέρες ένας 12μελής θίασος δουλεύει πλέον συστηματικά με τις οδηγίες του Θωμά και της Μαρίας Καντιφέ, μοναδικές κατασκευές δημιουργούνται από την ίδια την ομάδα, ο Θανάσης Παπαθανασίου γράφει μουσική ειδικά για την παράσταση. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια φαντασμαγορική παράσταση, με χορό, τραγούδια, ένταση, συναισθήματα που θα αφορά όλες τις ηλικίες.

Ο «Θεατρικός Περίπλους» βάζει τον πήχη άλλη μια φορά ψηλά και μας περιμένει όλους για να ζήσουμε μαζί αξέχαστα θεατρικά Χριστούγεννα!»

Υ.Γ. Ο «Θεατρικός Περίπλους» έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook ειδικά για την παράσταση, με τον τίτλο «Χάμελιν». Ακολουθήστε την για να έχετε άμεση ενημέρωση για το έργο και την εξέλιξη των προβών!»

Σημ. Εάν κάποιος επιθυμεί να γίνει χορηγός της συγκεκριμένης παράστασης να επικοινωνήσει με τον «Θεατρικός Περίπλου» στο info@theatrikosperiplous.gr έως και τις 15 Νοεμβρίου.

 

Η θεατρική εκπαίδευση συνεχίζεται

Το «Σχολείο Θεάτρου» του «Θεατρικού Περίπλου» και η διευθύντρια – υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Καντιφέ, υποδέχτηκαν τα καινούρια μέλη, μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του «Μήνα Γνωριμίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις αρχές του Οκτωβρίου έως και την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νέοι μαθητές γνώρισαν κάποιους από τους καθηγητές, τους εκπαιδευόμενους των άλλων ετών και παρακολούθησαν μια ποικιλία μαθημάτων, με σκοπό να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το σύστημα και τη μέθοδο του «Σχολείου Θεάτρου». Ανάμεσα σε άλλα επισκέφτηκαν την έκθεση θεατρικής μακέτας στο Σπίτι του Πολιτισμού, παρακολούθησαν μαθήματα σκηνικής αντίληψης, αυτοσχεδιασμού και βασικών αρχών της υποκριτικής με τη Μαρία Καντιφέ, σωματικής έκφρασης και εμψύχωσης αντικειμένου με τον Θωμά Καντιφέ και χορού με την Ανδρομάχη Βαρσάμη.

Με την ολοκλήρωση του μήνα αυτού ξεκινάει κανονικά το πρόγραμμα σπουδών με το «Σχολείο» να υποδέχεται τους μαθητές του Α’ Έτους, έτοιμο για μια καινούρια δημιουργική χρονιά.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί η ολοκληρωμένη θεατρική εκπαίδευση που παρέχεται μέσα από τον κύκλο μαθημάτων. Στόχος του «Σχολείου Θεάτρου» είναι να δώσει πρόσβαση σε πλήρη θεατρική παιδεία στους ανθρώπους που ζουν εκτός πρωτεύουσας. Το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει η ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής Μαρία Καντιφέ, η οποία έχει εμπειρία χρόνων στις μεγαλύτερες σκηνές της Αθήνας και ως ηθοποιός αλλά και ως σύμβουλος υποκριτικής – δημιουργίας ρόλου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα www.theatrikosperiplous.gr.

Εάν κάποιος επιθυμεί να εγγραφεί χωρίς να έχει παρακολουθήσει τον μήνα γνωριμίας μπορεί να στείλει mail στο info@theatrikosperiplous.gr με το αίτημά του και η γραμματεία θα επικοινωνήσει μαζί του.