29 °C Rethymno, GR
30/09/2022

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Δραματικής σχολής «Νότος»

Ο Ρεθεμνιώτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαγγέλης Λιοδάκης, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Δραματικής σχολής «Νότος», γεγονός που ανακοινώθηκε με το παρακάτω ενημερωτικό δελτίου τύπου:

«Μετά από 6 χρόνια σκληρής δουλειάς, η Ανώτερη Δραματική σχολή Νότος, η μόνη σχολή θεάτρου στην Κρήτη και στο Αιγαίο αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού, κάνει μια νέα αρχή. Υπηρετώντας ένα όραμα όπου η καλλιτεχνική δημιουργία είναι αναπόσπαστη από την παιδαγωγική ιδεολογία και πρακτική, εμπιστεύεται την  καλλιτεχνική διεύθυνση στον καταξιωμένο ηθοποιό Βαγγέλη Λιοδάκη.

Η επιτυχημένη διαδρομή του Βαγγέλη Λιοδάκη δημιουργεί τη σταθερή και γερή υποδομή για μια ποιοτική και σύγχρονη θεατρική εκπαίδευση, που συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανάδειξη του νέου και νεανικού πολιτιστικού δυναμικού του τόπου μας».

Όπως προστίθεται στο ενημερωτικό δελτίο, το 3ετές πρόγραμμα σπουδών που διαμορφώνεται στη σχολή σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού είναι ιδιαιτέρα δελεαστικό, καθώς ο «Νότος» στελεχώνεται από ομάδα έγκριτων καλλιτεχνών και επιστημόνων, μόνιμων και επισκεπτών.

Παράλληλα, ο «Νότος», στοχεύοντας στην πνευματική εξέλιξη των ανθρώπων του και γενικότερα στην αναβάθμιση της θεατρικής εκπαίδευσης στην Κρήτη, συνεχίζει να αναπτύσσει πλήθος αυτόνομων εργαστηρίων και μορφωτικών κύκλων, που καλύπτουν τον ευρύτερο τομέα των παραστατικών τεχνών και απευθύνονται σε ενήλικες και σε παιδιά.

Το σύγχρονο και άρτια σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών συμφωνεί με τις σύγχρονες τάσεις της εγχώριας και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας με στόχο την αναβάθμιση της θεατρικής εκπαίδευσης της Κρήτης και της περιφέρειας εν γένει, με την παροχή άριστης τεχνικής κατάρτισης και γνώσης σε βάθος του ελληνικού και του παγκόσμιου θεάτρου.

Στόχος της Ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης Νότος,είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την πνευματική ανταλλαγή πάνω στον χώρο του θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή: www.dramatikinotos.edu.gr/ -Τηλ. 281 026 3833

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης, είναι απόφοιτος της «Ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης» του Ωδείου Αθηνών κι εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός από το 1983, με σημαντική εμπειρία στο Θέατρο (πάνω από 50 θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), στον Κινηματογράφο, στην Τηλεόραση, στην Αφήγηση, στο Ραδιόφωνο, στη Διαφήμιση, αλλά και στην Εμψύχωση και Σκηνοθεσία Θεατρικών Ομάδων.

Το 2018 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα ΧΩΡΑφΙ στο Ρέθυμνο, όπου παίζει και σκηνοθετεί.

 

Μαθήματα θεάτρου από τις 7 Οκτωβρίου

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα θεάτρου, με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της ανώτερης δραματικής σχολής ΝΟΤΟΣ, Βαγγέλη Λιοδάκη.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο θεατρικό εργαστήρι στο «ΧΩΡΑφΙ», οδός Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο, και  απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε όλους όσοι  θέλουν να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν βαθύτερα μέρη του εαυτού τους μέσω της τέχνης του θεάτρου, να βελτιώσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να διευρύνουν τις υποκριτικές τους ικανότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Λιοδάκη, τα μαθήματα θα γίνονται με εφαρμογή διαφορετικών θεατρικών μεθόδων, προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ανάγκες των συμμετεχόντων. Στοιχεία ορθοφωνίας, σκηνικής παρουσίας και κίνησης, αυτοσχεδιασμός, ψυχοσωματικές διαδικασίες για το χτίσιμο του χαρακτήρα και την εμβάθυνση στο ρόλο, μονόλογοι και τρόποι προσέγγισης τους, ανακάλυψη του «θησαυρού» των κειμένων, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες.

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης προσφέρει επίσης ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας σε υποψήφιους δραματικών σχολών.

Έναρξη: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 19:00.

Εγγραφές πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 19:00.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6977 404305