Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Πολιτισμός

Οι εκδηλώσεις στις 19-20 Ιουλίου στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Newsroom Από Newsroom
03/08/2023 - 1:16 μμ
στην κατηγορία Πολιτισμός

Το Δ.Σ. του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας», ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη, για την έκθεση της «Αφροδίτης με το Χρυσό μπικίνι», από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης, που ήρθε και συνάντησε την Ελευθερνιώτισα Αφροδίτη, στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας.

Τον ευχαριστούμε και για την ιδέα του να προσκαλέσει τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ηρώ Σαΐα και την ορχήστρα τους, στα έβδομα γενέθλια του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας. Επίσης για την ξενάγησή του στις ανασκαφές της Ελεύθερνας, την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Ευχαριστούμε την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη που ενέταξε τις εκδηλώσεις μας υπό την αιγίδα του υπουργείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ιδιαίτερα την προϊσταμένη της Εφορείας κα Αναστασία Τζιγκουνάκη, για τη συνδιοργάνωση της έκθεσης της «Αφροδίτης με το Χρυσό μπικίνι», καθώς και τους εργαζομένους του Μουσείου.

Ευχαριστούμε την κα Διδασκάλου για την απαγγελία του Ορφικού Ύμνου της Αφροδίτης και στην Αγγλική γλώσσα για τους ξένους φιλοξενούμενούς μας, στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ηρώ Σαΐα και την πολυμελή ορχήστρα τους, που μας προσέφεραν μια μοναδική, απολαυστική βραδιά!

Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη κο Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, καθώς και τον κο Βαγγέλη Ζάχαρη και την κα Ιωάννα Γιάνναρη της Περιφέρειας Κρήτης, για την χορηγία και την ένταξη της εκδήλωσής μας στο «Φεστιβάλ Κρήτης».

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και μόνιμους συμπαραστάτες του ανασκαφικού έργου της Ελεύθερνας, κο Νίκο και κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, το Ίδρυμα «Νίκος Δασκαλαντωνάκης», καθώς επίσης την Grecotel, για την κρητική φιλοξενία που επιφύλαξαν στους καλεσμένους μας στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Γιώργο Περαντωνάκη και τους συνεργάτες του, των Δημοσίων Σχέσεων και Επισιτισμού που φρόντισαν την προσέλευση και περιποίηση των καλεσμένων, τόσο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, όσο και κατά την προσέλευση και ταξινόμησή τους, στην συναυλία.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Aegean Airlines για τη μεταφορά όλης της ορχήστρας και την Γραφοτεχνική για τις εκτυπώσεις. Επίσης το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, για την δωρεάν μεταφορά από το Ρέθυμνο στην Ελεύθερνα και επιστροφή στο Ρέθυμνο, τα «Νερά Κρήτης» για την προσφορά εμφιαλωμένου νερού σε όλους τους παρευρισκόμενους και τον κο Πέτρο Νικολουδάκη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας Πανόραμα, που πρόσφερε στους επισκέπτες το χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση 300 αυτοκινήτων και για την διάθεση καθισμάτων. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ρεθύμνης για την συνεργασία του και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κο Θωμά Κρεβετζάκη, για τη διάθεση καθισμάτων και για την καθαριότητα των πάρκινγκ δίπλα στο Μουσείο που μπόρεσαν να παρκάρουν και 150 επιπλέον αυτοκίνητα.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια, τους φοιτητές του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ελεύθερνας και Αρχαίας Ελεύθερνας και εθελοντές της πόλης του Ρεθύμνου, για την όλη προετοιμασία και ευταξία του χώρου της συναυλίας.

Ευχαριστούμε τους Εθελοντές Σαμαρείτες Ρεθύμνου για την παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου για τις υπηρεσίες τους.

Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ για την συνεχή προβολή των εκδηλώσεων, που χωρίς την υποστήριξή τους, δεν θα είχαμε αυτή την «λαοθάλασσα».

Ευχαριστούμε όλους εσάς τους 2.500 θεατές που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και είμαστε σίγουροι ότι ο καθηγητής κος Νίκος Σταμπολίδης θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και μοναδικά.

Ευχόμαστε ένα ευχάριστο καλοκαίρι σε όλους.

Για το Δ.Σ. εκ μέρους των Φίλων του ΜαΕ

Ο πρόεδρος, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης

Η γραμματέας, Μαρινέλα Μαμαλάκη Σταυρακάκη

 

Tags: Αρχαία ΕλεύθερναεκδηλώσειςευχαριστήριοΙούλιοςμουσείο
Share236Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

5195957412234854 p1cm544

Δράσεις από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας 2025

19/06/2025 - 8:09 μμ
5190030567621594 παρουσια της υπορυγου

Στο Ρέθυμνο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαϊκές Ελίτ, Πολεμιστές και Πριγκίπισσες»

13/06/2025 - 8:30 πμ
ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ

«Αρχαϊκες Ελίτ, Πολεμιστές και Πριγκίπισσες» στο μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας

12/06/2025 - 4:30 πμ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική, θέατρο, κινηματογράφος «ζωντανεύουν» τους οικισμούς του δήμου Ρεθύμνης

04/06/2025 - 9:37 πμ
Επόμενο άρθρο
Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου – Σπηλίου

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου - Σπηλίου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ρεθύμνου για την περίοδο 2025-2026

Συνεχίζονται οι εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ρεθύμνου για την περίοδο 2025-2026

21/06/2025 - 5:43 μμ
Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης: «Απαξιώνει η περιφερειακή αρχή τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Σπηλίου»

Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης: «Απαξιώνει η περιφερειακή αρχή τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Σπηλίου»

21/06/2025 - 2:04 μμ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου

21/06/2025 - 1:54 μμ
Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στον δήμο Ρεθύμνης – Κατασχέθηκαν 38 δενδρύλλια

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στον δήμο Ρεθύμνης – Κατασχέθηκαν 38 δενδρύλλια

21/06/2025 - 12:44 μμ
ΦΩΣ - ΜΑΥΡΟΤΣΟΥΠΑΚΗΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στο φως οι υπολογιστές

21/06/2025 - 12:01 μμ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗ

Οι ανθισμένες τζακαράντες στο Ρέθυμνο, στην Αθήνα και στον κόσμο

21/06/2025 - 10:35 πμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr