Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Uncategorized

Οι Γερμανοί τουρίστες περιγράφουν τις στιγμές τρόμου που βίωσαν στον Μυλοπόταμο

Newsroom Από Newsroom
21/08/2022 - 2:40 μμ
στην κατηγορία Uncategorized

Τις στιγμές τρόμου που βίωσαν στο Πέραμα Μυλοποτάμου, την περασμένη Παρασκευή, περιγράφει ένα από τα μέλη της οικογένειας των Γερμανών τουριστών.

Ο Κρις Μαρκ Φίδερστον διηγείται στο protothema.gr καρέ-καρέ το περιστατικό που συνέβη στους δρόμους του Ρεθύμνου από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι απειλές με τα μαχαίρια, οι γροθιές που αντάλλαξαν και η καταδίωξη που τους έκοψε την ανάσα και ανάστατωσε όλη την περιοχή του Περάματος, ξεχωρίζουν από όσα αναφέρει.

Τα όσα αναφέρει ο νεαρός είναι συγκλονιστικά, παραπέμποντας σε σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας.

“Μια εμπειρία τρόμου”

Ιδού η μαρτυρία του νεαρού Γερμανού:

“Στις 19 Αυγούστου 2022 πήγαμε από το ξενοδοχείο που μέναμε με την οικογένειά μου για να παραλάβουμε την αδελφή μου από το ξενοδοχείο που έμενε. Αφού παραλάβαμε την αδελφή μου, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Μετά από μια αριστερή στροφή, ένα μαύρο 4×4 βγήκε από κάτι που φαινόταν σαν γκαράζ και εξετράπη στην πλευρά του δρόμου μας – χτυπώντας το μπροστινό αριστερό φτερό του αυτοκινήτου.

Σταματήσαμε αμέσως και γυρίσαμε πίσω, καθώς το 4×4 συνέχισε να οδηγεί σα να μη συνέβη τίποτα. Η αρχική μας σκέψη ήταν να ακολουθήσουμε το αυτοκίνητο και να του ζητήσουμε ευγενικά να σταματήσει- να εκτιμήσουμε τη ζημιά και να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ασφάλειας μαζί με τα προσωπικά στοιχεία. Έτσι κάναμε σήμα με φώτα και κινήσεις των χεριών.

Ο οδηγός του μαύρου 4×4 μας έδωσε το σήμα να σταματήσουμε δίπλα του. Οδηγώντας προς το Πέραμα το 4×4 σταμάτησε ξαφνικά και σταματήσαμε δίπλα του. Αμέσως, ο οδηγός άνοιξε την πόρτα του με δύναμη προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στο πλάι του αυτοκινήτου. Έπειτα βγήκε έξω και με χτύπησε στο πρόσωπο ενώ εγώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού.

Ο αδελφός μου στο πίσω κάθισμα αντέδρασε αμέσως και βγήκε από το αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο της μητέρας μου. Ο οδηγός προσπάθησε στη συνέχεια να κινηθεί προς τον αδελφό μου, αλλά η αδελφή μου ευτυχώς άνοιξε την πόρτα της παγιδεύοντάς τον ανάμεσα στις δύο πόρτες. Προσπάθησε να χτυπήσει τον αδελφό μου, αλλά προστατεύτηκε και τον γρονθοκόπησε κατευθείαν στη μύτη.

Τότε άρχισε να αιμορραγεί και να περπατάει προς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια βγήκα από το αυτοκίνητο για να ηρεμήσω την κατάσταση, αλλά ο συνοδηγός του 4×4 με απείλησε με τις μπουνιές με άρπαξε ολόκληρος. Χωρίς δισταγμό, τον γρονθοκόπησα για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Προσπάθησα να φύγω από εκεί αλλά με ακολούθησε ο συνοδηγός με περαιτέρω απειλές.

Καταλήξαμε στο μπροστινό μέρος των δύο αυτοκινήτων, καθώς προσπαθούσα να διαφύγω. Σε μια προσπάθεια να τον πετάξω μακριά μου, ο φίλος της μητέρας μου φωνάζει ”μαχαίρι, μαχαίρι, μαχαίρι”. Αμέσως αφήνω τον συνοδηγό να φύγει, προσπαθώντας να εντοπίσω πού είναι το μαχαίρι.

Η οικογένεια των Γερμανών τουριστών μίλησε νωρίτερα και στην ΕΡΤ

Ο οδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο μου φάνηκε σαν 20-25 εκατοστά. Περπατούσε προς το μέρος μου με υψωμένα τα χέρια έτοιμος να με μαχαιρώσει. Προσπαθήσαμε αμέσως να μπούμε στο αυτοκίνητο και να φύγουμε, ωστόσο, γεμάτοι αδρεναλίνη έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι όλοι ήταν στο αυτοκίνητο. Είπα στην αδελφή μου να μπει στο αυτοκίνητο με τον φίλο της μητέρας μου, καθώς αντιμετώπιζα έναν άνδρα με μαχαίρι.

Οι δύο τύποι εμπόδισαν το αυτοκίνητο να κινηθεί, αλλά, αφού ο συνοδηγός χτύπησε το παρμπρίζ καταφέραμε να ξεφύγουμε και οδηγήσαμε προς το Πέραμα.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί.

Στους καθρέφτες είδαμε το μαύρο 4×4 να πλησιάζει. Έπεσαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας για να μας σπρώξουν εκτός δρόμου. Μια κανονική καταδίωξη για πάνω από 1 χιλιόμετρο. Γεμάτοι αδρεναλίνη και άγχος έπρεπε να αποφύγουμε την αντίθετη κυκλοφορία και να αποφύγουμε το μαύρο 4×4 που χτυπούσε στο πλάι και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οδηγώντας μέσα στο Πέραμα σε πυκνή κυκλοφορία και αλλάζοντας λωρίδες κυκλοφορίας φοβόμασταν για τη ζωή μας και η αδελφή μου φώναζε για βοήθεια και αστυνομία! Αφού οδηγήσαμε από τη αντίθετη πλευρά του δρόμου αναγκαστικά καθώς ο κεντρικός δρόμος ήταν γεμάτος κίνηση, πλησιάσαμε ένα αυτοκίνητο που ερχόταν προς το μέρος μας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε, προσπαθώντας να κόψουμε δρόμο αλλά το μαύρο 4×4 μας έκοψε το δρόμο και έκανε όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητό μας.

φωτογραφία από Πρώτο Θέμα

Αμέσως, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε μέσα στο Πέραμα και γύρω από τα αυτοκίνητα. Ο οδηγός ξαναβγήκε με το ίδιο πιστεύω μαχαίρι και προσπάθησε να έρθει προς το μέρος μας αλλά οι ντόπιοι τον σταμάτησαν και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Μας κατεύθυναν έξω από το σημείο και οδηγήσαμε πολλά χιλιόμετρα με ένα πλήρως κατεστραμμένο, καλυμμένο με αίμα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο προς το ξενοδοχείο.

Αυτό που φαινόταν να είναι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκε σε μια εμπειρία τρόμου”.

Tags: featuredΓερμανοί Πέραμα μαχαίριγερμανοί τουρίστες μυλοπόταμοειδήσεις Κρήτηειδήσεις ΡέθυμνοΚρήτηΜυλοπόταμος Γερμανοί επεισόδιοΡΕΘΥΜΝΟροή
Share235Tweet147Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

Τουρισμός: Η Κρήτη διατηρεί δυναμική παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Τουρισμός: Η Κρήτη διατηρεί δυναμική παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

31/05/2026 - 2:12 μμ
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο για εγκληματικές ομάδες

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο για εγκληματικές ομάδες

21/05/2026 - 10:51 πμ
Πολύ υψηλότερα από πέρυσι τα ύψη βροχής τον φετινό Απρίλιο στην Κρήτη – Μοναδική εξαίρεση ο Πλακιάς

Πολύ υψηλότερα από πέρυσι τα ύψη βροχής τον φετινό Απρίλιο στην Κρήτη – Μοναδική εξαίρεση ο Πλακιάς

01/05/2026 - 3:14 μμ
Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» το Ρέθυμνο – Τεράστιες  συγκεντρώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το φυσιολογικό όριο

Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» το Ρέθυμνο – Τεράστιες συγκεντρώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το φυσιολογικό όριο

01/04/2026 - 3:11 μμ
Επόμενο άρθρο
Παραδόθηκε το ανακαινισμένο Μοναστηριακό συγκρότημα Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φοινικιάς

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο Μοναστηριακό συγκρότημα Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φοινικιάς

Τελευταία νέα

ΔΕΡΕΔΑΚΗΣ

Διδασκαλία κολύμβησης στη θάλασσα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 8ου δημοτικού σχολείου

11/06/2026 - 8:32 μμ
Αυτόματο προσχέδιο

Ο Ρεθεμνιώτης καθηγητής Νεκτάριος Παπαδογιάννης στο τιμόνι του ΕΛΜΕΠΑ

11/06/2026 - 7:29 μμ
ΚΡΗΤΗ 2021-27 BAUHAUS

Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2021-2027»

11/06/2026 - 6:01 μμ
ΣΕΚ

Εκλογές τον Ιούλιο για το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης 

11/06/2026 - 4:36 μμ
5504254441119444 mistikakipou-kladema axladias

Υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες το άμεσο κλάδεμα βλάστησης παρόδιων ιδιοκτησιών

11/06/2026 - 3:57 μμ
IMG 3755

Επί τάπητος τα σοβαρά ζητήματα των ελαιοπαραγωγών στο διεθνές συνέδριο «Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές»

11/06/2026 - 3:00 μμ
Στα δικαστήρια οι τρεις για τον θάνατο του Αλέξανδρου Δασκαλάκη στο Ηράκλειο

Στα δικαστήρια οι τρεις για τον θάνατο του Αλέξανδρου Δασκαλάκη στο Ηράκλειο

11/06/2026 - 2:27 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr