Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Κρήτη

Οι υποψήφιοι διδάκτορες παρουσιάζουν την έρευνά τους μέσα σε 3 λεπτά

ΑΥΡΙΟ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Newsroom Από Newsroom
09/06/2026 - 10:50 πμ
στην κατηγορία Κρήτη, Παιδεία
ZDS 9891-2

Αύριο, Τετάρτη 10 Ιουνίου, και ώρα 18:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί η Δεύτερη (Τελική) Φάση Αξιολόγησης του Διαγωνισμού «Η Διατριβή μου σε 3 λεπτά – 3ΜΤ» σε μία κεντρική εκδήλωση με την Επιλογή και Βράβευση των τριών καλύτερων Παρουσιάσεων Διδακτορικών Διατριβών. Το 1ο και 2ο Βραβείο θα δοθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης για την 1η και τη 2η Καλύτερη Παρουσίαση Διδακτορικής Διατριβής, ενώ το 3ο Βραβείο θα προκύψει από την Επιλογή του Κοινού. Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά: 1ο Βραβείο – 1000 ευρώ, 2ο Βραβείο – 750 ευρώ και 3ο Βραβείο – 500 ευρώ.

Ο διαγωνισμός, που το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2019 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βασίζεται σε μια ιδέα που αναπτύχθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Queensland, στην Αυστραλία, και υιοθετήθηκε από 600 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες παροτρύνονται να συναγωνιστούν και να παρουσιάσουν σε μόλις 3 λεπτά το αντικείμενο, τα κεντρικά αποτελέσματα και τη σημαντικότητα της έρευνάς τους με απλότητα, σαφήνεια, ακρίβεια και κατανοητό τρόπο. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να προβληθεί η έρευνα που διεξάγεται από τους υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης στην επιστημονική κοινότητα, στον επιχειρηματικό κόσμο και στο ευρύ κοινό.

Στην Πρώτη Φάση Αξιολόγησης, που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαΐου 2026 και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης», του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, έγινε η επιλογή των 10 Καλύτερων Παρουσιάσεων Διδακτορικών Διατριβών από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Σε αυτή τη φάση (κλειστή για το ευρύ κοινό) οι παρουσιάσεις και η αξιολόγηση γίνονται μόνο παρουσία της Επιτροπής Αξιολόγησης και των υποψηφίων. Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης με ενθουσιασμό άκουσαν τις 44 ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, η θεματολογία των οποίων αντανακλά το μεγάλο εύρος ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο διαγωνισμός συντονίζεται και τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Μαρίας Παπαδοπούλη, και διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και τη Μονάδα Υποστήριξης Αλλοδαπών Φοιτητών και Ερευνητών (Welcome Office), με τη συμβολή της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: https://pr.uoc.gr/3mt-2026/

Tags: sidebar_nowέρευναη διατριβή μου σε 3 λεπτάΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣυποψήφιοι διδάκτορες
Share236Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

εικόνα Viber 2026-07-15 12-53-42-179

Τέσσερα νέα μέλη ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

15/07/2026 - 3:55 μμ
ΚΕΔΙΒΙΜ

Νέα επιμορφωτικά προγράμματα από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης

13/07/2026 - 3:10 μμ
IMG 20260703 110236

Ερευνητές, κλινικοί ιατροί και φοιτητές από έξι χώρες μελετούν για την αναγεννητική ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

10/07/2026 - 3:48 μμ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναγκαία η στροφή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

10/07/2026 - 10:50 πμ
Επόμενο άρθρο
ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΣ

Η αρχή της Αιρεσιμότητας και η εφαρμογή της

Τελευταία νέα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΑΛ

Μεγάλη η ζήτηση για τα ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου

18/07/2026 - 2:00 μμ
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Ρεθύμνου

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Ρεθύμνου

18/07/2026 - 1:59 μμ
Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο: Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο: Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

18/07/2026 - 1:55 μμ
Άνοιξε η ρύθμιση παλαιών οφειλών σε έως 72 δόσεις στην ΑΑΔΕ

Άνοιξε η ρύθμιση παλαιών οφειλών σε έως 72 δόσεις στην ΑΑΔΕ

18/07/2026 - 12:31 μμ
Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

18/07/2026 - 12:29 μμ
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση και λύση για τα δασικά ζητά ο νομικός και τεχνικός κόσμος

18/07/2026 - 8:00 πμ
ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Γαλάζια Σημαία στο Delfina Tropic Beach στον Κουρνά

17/07/2026 - 6:43 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr