11 °C Rethymno, GR
28/01/2023

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΗΤΑΝ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΙΣ ΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΙΤΩΝ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΥΡ

Παρουσία με χαμόγελα και εξαγγελίες…

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την Κυριακή που μας πέρασε προκειμένου να σταθεί δίπλα σε δύο σωματεία τα οποία πασχίζουν να πρωταγωνιστούν σε σχεδόν καθημερινό επίπεδο, τόσο στο μπάσκετ (Ρέθυμνο Cretan Kings) όσο και στις μεγάλες αποστάσεις (ΣΔΥΡ).
Αρχικά είχαμε την εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» όπου έγινε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή, του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Θοδωρή Νίνου, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστα Σπανουδάκη και λοιπών αντιδημάρχων καθώς και του διοικητικού συμβουλίου του Ρέθυμνο Cretan Kings και φίλων της ομάδας, προπονητών, αθλητών και γονέων.
Μέσα στο όλο γιορτινό κλίμα με τις κοπές των πρωτοχρονιάτικων πιτών του Ρέθυμνο Cretan Kings στο κλειστό γυμναστήριο και του ΣΔΥΡ στο καφέ «Jardin» στον κήπο, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεσμεύτηκε πως, εφόσον βρίσκεται στην εξουσία η υπάρχουσα κυβέρνηση θα κινήσει τις διαδικασίες για να χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου.

Ας δούμε όμως τη σειρά με την οποία φτάσαμε σ’ αυτή την εξαγγελία…
Ο πρόεδρος του Ρέθυμνο Cretan Kings Γιάννης Καλαϊτζάκης ήταν αυτός που πήρε ως οικοδεσπότης πρώτος τον λόγο αναφέροντας ότι, στα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά στο μπάσκετ. «Το μπάσκετ μπορεί να έπεσε από την Ακρόπολη αλλά βρήκε πορτοφόλι» είπε υπερτονίζοντας την χαμένη αθωότητα του ερασιτεχνικού αυτού σπορ. «Μπορεί να ξεκινήσαμε και πάλι από το «μηδέν» αλλά δουλεύουμε ερασιτεχνικά πλην όμως σε επαγγελματικά πρότυπα».
Κατόπιν ευχαρίστησε άπαντες για την προσφορά της δουλειάς τους (προπονητές και αθλητές) με την ευχή ότι τα ακόμη καλύτερα έρχονται.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος πρόσθεσε: «Το μπάσκετ έπεσε από την Ακρόπολη όχι όμως και η ίδια η Ακρόπολη. Δεν έπεσε ο στόχος δηλαδή που είναι η πορεία του ταξιδιού και η ζεστή επαφή με τους ανθρώπους όπου θα ωφεληθούν από τα έργα που θα ανεβάζουν το επίπεδο του αθλητισμού.»

Λ. Αυγενάκης: «Μελέτη και ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού»
Ο Λ. Αυγενάκης από την πλευρά του προχώρησε σε μια εξαγγελία (με την ευχή βέβαια να μην είναι ανάλογη με εκείνη για της αντικατάστασης του ταρτάν του ΔΑΚ Γάλλου) αναφέροντας: «Περιμένουμε την ολοκληρωμένη μελέτη – αναβάθμιση αυτής της υποδομής σε επίπεδο ενεργειακό όπου μελετητικά θα καλυφθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού.»
Επίσης αναφέρθηκε στα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ που θα διαμοιραστούν στα σωματεία που έχουν αναγραφεί στα μητρώα της ΓΓΑ τονίζοντας ότι: «Η πολιτεία βάζει κανόνες και ενισχύει χρηματοδοτικά απευθείας αυτούς τους συλλόγους χωρίς ενδιάμεσους.»
Αμέσως μετά, στον χαιρετισμό της, η κα Λιονή, αφού ευχήθηκε υγεία σε όλους επισημαίνοντας ότι «Θα εξοφλήσουμε το κλειστό της ενόργανης γυμναστικής στο Πανεπιστήμιο και έπειτα σειρά έχει το μπάσκετ.»

Ο δε δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ο υφυπουργός αθλητισμού έκανε την παραπάνω εξαγγελία την οποία ο δήμος έχει καλλιεργήσει κι ότι θα γίνει πράξη από τη στιγμή που υπάρχει στοχοθεσία. «Τα γήπεδα» είπε, «είναι για την ίδια την κοινωνία».

Βραβεύσεις, τιμές…
Στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» είχαμε το γιορτινό πρόγραμμα να βαίνει με τις βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, οι ιατροί Αλκιβιάδης Μελιδονιώτης και Αντώνης Παπουτσιδάκης, ο Γιώργος Ξενίδης και ο Γιάννης Σταυριδάκης για την προσφορά τους στον σύλλογο μας και στο Μπάσκετ. Το χειροκρότημα του κόσμου πήραν και οι νεαροί αθλητές, Σωτής Γκιουλέας και Γιάννης Ζυμβραγουδάκης, οι οποίοι εκπροσωπούν το μπασκετικό Ρέθυμνο στα κλιμάκια της Ομοσπονδίας.
Αμέσως μετά είχαμε κληρώσεις και δώρα για τον τυχερό αθλητή από κάθε τμήμα, διαγωνιστικά παιχνίδια, με μικρούς και μεγάλους αθλητές, αλλά και γονείς όπου χάρηκαν, παίζοντας Μπάσκετ.

Επίτιμο μέλος του ΣΔΥΡ ο Λ. Αυγενάκης
Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός αθλητισμού έδωσε το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου. Πλην του Λ. Αυγενάκη, εκεί ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Δημήτρης Λαχνιδάκης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου καθώς και ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι Νίκος Προβιάς μαζί με δρομείς αθλητές του ΣΔΥΡ.
Μάλιστα ο ΣΔΥΡ βράβευσε τον Ηρακλειώτη υφυπουργό αθλητισμού ανακυρρήσοντας επίτιμο μέλος του. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε γι’ αυτή την τιμή: «Με πλούσια δράση από το 1987 και πολυάριθμα μέλη, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, συνεχίζει δυναμικά την αθλητική και κοινωνική διαδρομή του, προσφέροντας ουσιαστικά στην άθληση και την ψυχαγωγία των πολιτών του Ρεθύμνου και όχι μόνο.
Μεγάλη τιμή για μένα η βράβευση και ανακήρυξή μου ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Ευχαριστώ από καρδιάς».