Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Πέμπτος ακριβότερος νομός στην πώληση καυσίμων το Ρέθυμνο

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ «ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μαγδαληνή Κουντουνιώτη Από Μαγδαληνή Κουντουνιώτη
10/08/2024 - 11:00 πμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο

Σε 1,944 η τιμή λίτρου για την αμόλυβδη

Σταθεροποιημένες είναι οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου την τελευταία εβδομάδα στον νομό Ρεθύμνου, καθώς παρουσιάζουν μόνο μικρές αυξομειώσεις με την τιμή της αμόλυβδης να είναι κατά μέσο όρο στα 1,944 ευρώ ανά λίτρο, ενώ του ντίζελ στα 1,677 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι υψηλές τιμές των καυσίμων στον νομό Ρεθύμνου ξεπερνούν κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, από τις 2 Αυγούστου κατά μέσο όρο στην Ελλάδα οι πρατηριούχοι πουλούν τη βενζίνη στα 1,881 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κοστίζει κατά μέσο όρο 1,630 ευρώ, καθιστώντας επίσης τον νομό Ρεθύμνης έναν από τους «ακριβότερους» νομούς στην πώληση υγρών καυσίμων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα, στην πρώτη θέση παραμένει ο νομός σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Περιφέρειας Κρήτης όσον αφορά στις τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου.

Στη δεύτερη θέση μετά το Ρέθυμνο βρίσκεται ο νομός Ηρακλείου, με τη βενζίνη να κοστίζει κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα 1,935 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο 1,679 ευρώ ανά λίτρο. Στην τρίτη θέση με τα ακριβότερα καύσιμα στην περιφέρεια είναι ο νομός Λασιθίου, με τη βενζίνη κατά μέσο όρο να κοστίζει 1,928 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο 1,672 ευρώ ανά λίτρο. Ο νομός της περιφέρειας που πουλάει τα πιο «φτηνά» καύσιμα είναι αυτός των Χανιών, με τη βενζίνη να κοστίζει 1,915 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο 1,658 ευρώ ανά λίτρο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ρεθύμνου, Ηρακλής Ξυδάκης, μιλώντας στα «Ρ.Ν.», υπάρχει σταθεροποίηση στις τιμές το τελευταίο διάστημα, όμως οι διεθνείς εξελίξεις ενδέχεται να τις επηρεάσουν, δεδομένου ότι το πετρέλαιο αποτελεί ένα χρηματιστηριακό προϊόν:

 «Υπάρχει μια σταθεροποίηση των τιμών, με κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα. Αυτό το τετραήμερο παρόλο με αυτά που ακούγονται στον κόσμο παρατηρούμε μια σταθεροποίηση των τιμών. Από εβδομάδα εάν αλλάξει κάτι και επιτεθούν και αλλάξει, το πετρέλαιο είναι ένα χρηματιστηριακό είδος. Ευελπιστούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα και θα παραμείνουν οι τιμές στα επίπεδα που είναι. Παρόλο που ακούστηκε ότι μπορεί να γίνει μια σύρραξη στη Μέση Ανατολή και θα ακολουθήσει αύξηση στις διεθνείς τιμές του βαρελιού. Παρόλα αυτά δεν φάνηκε αυτό, δεν ανέβηκε η τιμή στο βαρέλι κατά πολύ. Τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχουμε μια σταθεροποίηση των τιμών, με μικρά σκαμπανεβάσματα».

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας για το Ρέθυμνο με πολλούς επισκέπτες, επομένως η ζήτηση είναι μεγάλη και πολλοί είναι αυτοί που «φουλάρουν» τα οχήματά τους. Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη:

«Η Κρήτη τον Αύγουστο είναι γεμάτη από κόσμο και υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπάρχει κίνηση. Ένα μεγάλο ποσοστό υπάρχει στο φουλάρισα, όμως και σε αυτούς υπάρχει οικονομική κρίση όπως υπάρχει και σε εμάς».

Επέκταση του πλαφόν της τιμής πώλησης των καυσίμων ζητούν οι πρατηριούχοι

Λόγο για μη βιωσιμότητα του επαγγέλματος κάνουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων με το πλαφόν που τους έχει επιβληθεί στις τιμές πώλησης της βενζίνης και του πετρελαίου από την κυβέρνηση, προκειμένου να ελέγχουν τις τιμές των καυσίμων και να μην διαμορφώνονται κατά βούληση από τους πρατηριούχους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων ζητά επανειλημμένως από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επέκταση του υφιστάμενου από το 2021 πλαφόν, καθώς το περιθώριο κέρδους τους από τότε έχει μειωθεί σε σημείο που καθιστά το επάγγελμά τους μη βιώσιμο, λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των λειτουργικών εξόδων τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ξυδάκης:

«Το ζήτημα με το πλαφόν στις τιμές πώλησης των καυσίμων έχει παραμείνει και ήδη έχουμε ζητήσει μια νέα συνάντηση με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, μήπως μπορέσουμε και υπάρξει αύξηση του πλαφόν».

 

Tags: homepage_featuredβενζίνηΗρακλής ΞυδάκηςκαύσιμαπετρέλαιοΠρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων Ρέθυμνου
Share239Tweet149Send
Μαγδαληνή Κουντουνιώτη

Μαγδαληνή Κουντουνιώτη

Σχετικά νέα

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου μετά τα νέα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου μετά τα νέα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν

13/07/2026 - 8:09 πμ
ΚΑΥΣΙΜΑ

Νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην αντλία – Στο 1,99€ η βενζίνη στο Ρέθυμνο

10/07/2026 - 9:25 πμ
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις τιμές της βενζίνης – Πού καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις τιμές της βενζίνης – Πού καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές

20/06/2026 - 6:13 μμ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΑΝ

Σεζόν – πρόκληση για τους οδηγούς βαν η φετινή

18/06/2026 - 10:34 πμ
Επόμενο άρθρο
Ενημέρωση τουριστών για την υγιεινή και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου

Ενημέρωση τουριστών για την υγιεινή και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου

Τελευταία νέα

CRE00965 1

Περιφέρεια Κρήτης – ΕΛΜΕΠΑ – ΙΤΕ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του κρητικού ελαιολάδου

13/07/2026 - 4:05 μμ
archelon

ΑΡΧΕΛΩΝ: «Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα – Μην τις ταΐζετε»

13/07/2026 - 3:22 μμ
ΚΕΔΙΒΙΜ

Νέα επιμορφωτικά προγράμματα από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης

13/07/2026 - 3:10 μμ
5531866536129738 ΤΔΝ ΧΑΝΙΩΝ 3

Συνελήφθη στον Μυλοπόταμο 60χρονος για καλλιέργεια φυτείας 103 δενδρυλλίων κάνναβης 

13/07/2026 - 2:59 μμ
260714

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Ηράκλειο και Λασίθι

13/07/2026 - 2:58 μμ
Ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών

Ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών

13/07/2026 - 2:46 μμ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ

Στο 50% η στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας

13/07/2026 - 11:16 πμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr