27 °C Rethymno, GR
17/05/2022

"ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ" ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΠΣΡ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

Αναβολή του τελικού κυπέλλου

Το πρωτάθλημα της Α» κατηγορίας ολοκληρώθηκε, όχι όμως και η έτερη διοργάνωση, αυτή του κυπέλλου ΕΠΣΡ.
Τα τελευταία θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο γήπεδο Ζωνιανών έκαναν τους ανθρώπους της διοίκησης της ΕΠΣ Ρεθύμνου να το σκεφτούν δεύτερη φορά προχωρώντας, έστω και την ύστατη στιγμή (αλήθεια είναι βέβαια ότι ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος) σε αναβολή.

Το «πήρε πάνω του» ο ίδιος ο πρόεδρος
Το κλίμα ήταν φορτισμένο τις τελευταίες μέρες και θεωρήθηκε ορθό να προκύψει μία ηρεμία. Για του λόγου το αληθές, η ΕΠΣΡ ενημέρωσε σωματεία και φιλάθλους με το παρακάτω δελτίο τύπου τις απογευματινές ώρες… «Λόγω του τεταμένου κλίματος των τελευταίων ημερών και των εκατέρωθεν ανακοινώσεων από τους δύο φιναλίστ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Χνάρης Τίτος, κάνοντας χρήση του Άρθρου 22 παρ. 7 περίπτωση α του ΚΑΠ, αποφασίζει την αναβολή επ’ αόριστον του προγραμματισμένου για το Σάββατο 30-04-22 στο Δημοτικό γήπεδο Αρμένων, τελικού κυπέλλου, ΑΟ Ερμής Ζωνιανών – Αστέρας Περάματος.»

Όχι άμεσα η νέα ημερομηνία για τον τελικό
Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα και εύλογα, ο τελικός δεν μπορεί να μεταφερθεί άμεσα σε κοντινή ημερομηνία αφού ο πρωταθλητής Αστέρας Περάματος έχει άμεσες υποχρεώσεις για τους αγώνες μπαράζ.
Η ΕΠΣ Ρεθύμνου λοιπόν ήθελε να δημιουργήσει μία ημέρα γιορτής για το ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο αφού μεταξύ άλλων, είχε προθυμοποιηθεί να τιμήσει την ΠΑΕ Επισκοπή που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της SL2 και τη γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου που έπαιξε στο Woman Football League, βραβεύσεις που θα τις κάνει σε απώτερο χρονικό διάστημα.
Επίσης, σε μια προσπάθεια να ανεβάσει το κίνητρο στις φιναλίστ ομάδες, είχε ετοιμάσει μια ξεχωριστή βράβευση (εκτός από την κυπελλούχο ομάδα και την φιναλίστ) στον MVP ποδοσφαιριστή του τελικού μετά από ψηφοφορία των προπονητών των ομάδων, των Ενωσιακών τεχνικών της ΕΠΣΡ και των δημοσιογράφων.

Στις 7 Μαΐου ο αγώνας μπαράζ παραμονής-ανόδου
Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΠΣΡ, εκτός από τον τελικό που θα ήταν και το μεγάλο γεγονός της ημέρας, είχαμε κι άλλες αποφάσεις που ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη της όπως, η ανακήρυξή των πρωταθλητών Α’ και Β’ τοπικού (Αστέρα Περάματος και Μελάμπων αντίστοιχα).

Είχαμε όμως και τον ορισμό του αγώνα μπαράζ για την παραμονή ή την άνοδο στην Α’ κατηγορία ανάμεσα στην ομάδα του Σπηλίου (κατέλαβε την 13η θέση στην Α’) και τη Φλόγα Ρουστίκων (κατέλαβε τη 2η θέση στη Β’). Η μεταξύ τους αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ουδέτερο γήπεδο των Μισιρίων, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 17.00. Τόσο στον τελικό του κυπέλλου όσο και στο μπαράζ, εφόσον δεν έχουμε ανάδειξη νικητή στα 90 λεπτά, θα προχωρήσουμε σε ημίωρη παράταση και αν και εκεί δεν έχει αλλάξει κάτι, θα οδηγηθούμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στις Μέλαμπες η απονομή του πρωταθλητή Β’ κατηγορίας
Τέλος, η ΕΠΣΡ έκανε δεκτό το αίτημα της πρωταθλήτριας ομάδας της Β’ κατηγορίας των Μελάμπων να γίνει η απονομή του κυπέλλου την Κυριακή 8 Μαΐου στις 17.00 στο γήπεδο του ομώνυμου χωριού.