14 °C Rethymno, GR
01/12/2022

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΚΕΑΝΩΝ

Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του Grecotel Creta Palace

-Σημαντική η συνδρομή του «οδηγού» Μάικ στη συλλογή και μεταφορά των σκουπιδιών

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προστασίας απέναντι στο περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή, για μια ακόμη φορά ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, καθώς το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace, τίμησε με μια συμβολική εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου.

Είναι γεγονός ότι το 70% της επιφάνειας της Γης αποτελείται από ωκεανούς, οι οποίοι συνδέονται άρρηκτα με την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Η θαλάσσια ζωή και η βιοποικιλότητα σε αυτούς, απειλούνται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, και την υπεραλίευση. Προκειμένου, λοιπόν οι ωκεανοί να «αναπνεύσουν» ξανά, η ανάληψη δράσης είναι αναγκαία, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Υπό το πρίσμα αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα για μια ακόμη χρονιά, η δράση Clean Up the Med, με τη βοήθεια της διεύθυνσης του ξενοδοχείου του Creta Palace, του προσωπικού, καθώς και αρκετών πελατών, μικρών και μεγάλων. Κατά τη διάρκεια της δράσης, συλλέχθηκαν σκουπίδια που υπήρχαν στην ακτογραμμή και στη συνέχεια στάλθηκαν προς ανακύκλωση.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου διένειμαν γάντια, μάσκες νερά και σακούλες συγκομιδής για τη συλλογή και διαλογή των σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Η συλλογή των σκουπιδιών έγινε με τρόπο διαδραστικό, με τη «συνδρομή» μιας χειροκίνητης μηχανής, η οποία βοήθησε στη μεταφορά τους και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στην απορρύπανση. Ο «οδηγός» Μάικ, κράτησε συντροφιά στα παιδιά, τα οποία φρόντιζαν να γεμίζουν συνεχώς την καρότσα της μηχανής του, με απορρίμματα και κλαδιά που «χαλούσαν» το, κατά τ’ άλλα, μαγευτικό τοπίο της παραλίας.

Τέτοιου είδους δράσεις οργανώνονται συχνά από τον Όμιλο της Grecotel, θέλοντας να προωθήσει την εφαρμογή καλών πρακτικών, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Φυσικά, ανάλογες κινήσεις τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης από τους πελάτες, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε αυτές όλα αυτά τα χρόνια.

Μιλώντας στα «Ρ.Ν.», ο διευθυντής του ξενοδοχείου Grecotel Creta Palace, Γιώργος Περαντωνάκης, εξήγησε ότι με κοινή συνεργασία διεύθυνσης, προσωπικού και πελατών έγινε η συλλογή των σκουπιδιών, η συγκέντρωσή τους και η αποστολή τους προς ανακύκλωση. «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι η αγάπη προς το περιβάλλον και ο σεβασμός στη φύση», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή των πελατών σε τέτοιες δράσεις είναι διαχρονικά αξιοσημείωτη. «Όλοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια είναι η πολιτική μας, ποιες είναι οι δράσεις μας και τι είναι αυτό που κάνουμε που να αποδεικνύει την αγάπη μας για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών εντάσσεται και το Clean Up the Med, δεν είναι δηλαδή μια δράση μεμονωμένη, αλλά έχει να κάνει με την καθημερινότητα και με τον τρόπο που ζούμε, που δουλεύουμε και που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ξενοδοχείο».

Ο κ. Περαντωνάκης επεσήμανε μάλιστα ότι οι πελάτες αντιλαμβάνονται την πρωτοπορία του Ομίλου Grecotel στην εφαρμογή καλών πρακτικών, γεγονός που αποτυπώνεται στα σχόλια και στην προτίμησή τους.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Σφακιανάκης, υπεύθυνος fitness και γυμναστηρίων του Ομίλου Grecotel και εμπνευστής του «οδηγού» Μάικ, ανέφερε κλείνοντας ότι με τη βοήθεια της χειροκίνητης μηχανής κατάφεραν να κάνουν τη συλλογή σκουπιδιών διαδραστική και βιωματική για τα μικρά παιδιά. «Μέσα από το παιχνίδι τους μαθαίνουμε να μαζεύουν τα σκουπίδια από την παραλία, πως να κάνουν σωστή ανακύκλωση και πως να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ανάλογες δράσεις προσπαθούμε να κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε τα παιδιά να αφομοιώνουν με σωστό τρόπο όλες αυτές τις περιβαλλοντικές συνήθειες. Η αντίδραση τους είναι πολύ θετική, το απολαμβάνουν και μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν σωστούς τρόπους συμπεριφοράς».