21 °C Rethymno, GR
25/09/2022

Η πορεία των τουριστικών κρατήσεων συζητήθηκε στην ολομέλεια των Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης

Την Τρίτη 24.05.2022 πραγματοποιήθηκε υβριδικά η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στο ξενοδοχείο Minos Palace Hotel & Suites στον Άγιο Νικόλαο,στην διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν τον τουρισμό την φετινή σαιζόν καθώς και το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Ως προσκεκλημένοι παραυρέθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και η διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης(ΑΣΤΕΚ )Βανέσσα Σημαντηράκη,που αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή και ζήτησαν την στήριξη του Συλλόγου στην επίλυση τους ενώ προσκεκλημένη ήταν και η προϊσταμένη τουρισμού στο νομό Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Λαβδάκη.

Στην ολομέλεια έγινε παρουσίαση από τον κ. Φουλεδάκη Μενέλαο, το σύστημα s-Rate που αφορά μια εφαρμογή που επιτρέπει την αξιολόγηση υπαλλήλων απο τους επισκέπτες ξενοδοχείων.

Σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στην ολομέλεια,σε ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου,Γιώργος Σφακιανάκης Γιώργος, σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΣΤΕΚ και παραμένουν άλυτα μέχρι στιγμής, δήλωσε, ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση την αναγκαιότητα στήριξης και αναβάθμιση της Τουριστικής εκπαίδευσης και αναμένει από την πολιτεία εν’ όψη του νέου διδακτικού έτους να δώσει αποτελεσματικότερες λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Μέσω της κ. Λαβδάκη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και Ηλ/κης Διακυβέρνησης κ Κώτσογλου Κυριάκο για όλη την συνεργασία και στήριξη του ΠΣΔΞ σε μια σειρά από δράσεις που αφορούν τον Τουρισμό, την εκπαίδευση και την απασχόληση στον τουριστικό τομέα της Κρήτης.Όπως είπε,μια πρόσφατη και πολύ σημαντική δράση, που συμβάλει στην ασφαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, αποτελεί η πραγματοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης για 3η συνεχόμενη χρονιά των σεμιναρίων για την αντιμετώπιση του covid -19.

Ακολούθησε ενημέρωση απο τον κ. Περδικάκη Ιωάννη, (Meeting Point) για τη σεζόν 2022 ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος που μετά απο ένα μικρό πάγωμα έχει επανέλθει με αυξητική τάση η ροή κρατήσεων.

Στην ολομέλεια παραβρέθηκε επίσης και ενημέρωσε τα μέλη η κ Halina Strzyzewska (Group Head του FTI) για Ελλάδα και Κύπρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Καραδέδος, κατασκευαστής της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου έκανε παρουσίαση στα μέλη για τις πολλαπλές δυνατότητες και υπηρεσίες που προσφέρει το επίσημο site του ΠΣΔΞ www.cretanhotelmanagers.gr , με κορυφαία υπηρεσία τόσο για τα μέλη, όσο και για όσους ενδιαφέρονται για εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο της Κρήτης, την λειτουργία της νέας πλατφόρμα εξεύρεσης εργασίας. Μέσω της ιστοσελίδας προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να ενημερωθούν με τον πιο σύντομο και εύκολο τρόπο, για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, ή να αναρτήσουν το βιογραφικό τους, στους Διευθυντές των Ξενοδοχείων Κρήτης, μέλη του ΠΣΔΞ, γνωστοποιώντας τους ότι βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας. Η ιστοσελίδα θα βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη στοχεύοντας να γίνει ένα χρήσιμο καθημερινό εργαλείο για τους διευθυντές των ξενοδοχείων αλλά και ένα μέσο ενημέρωσης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερα έμφαση στην πορεία των κρατήσεων στην φετινή σαιζόν, τις τάσεις που διαμορφώνονται και για την τιμολογιακή πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει υπογραφής των συμβολαίων για την επόμενη τουριστική σαιζόν.