Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία του φαραγγιού του Κουρταλιώτη στα πρότυπα του φαραγγιού της Σαμαριάς, δηλαδή με ελεγχόμενη είσοδο και αντίτιμο. Ο σχετικός διαγωνισμός για τις απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν σε: «Υπηρεσίες επόπτευσης, ενημέρωσης επισκεπτών, διαχείριση επισκεψιμότητας, καθαριότητας χώρων και υποδομών συντήρησης», ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 215.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ προκηρύχτηκε και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 2 Απριλίου για την υποβολή προσφορών.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η καθημερινή υπηρεσία συντονισμού λειτουργίας του φαραγγιού του Κουρταλιώτη και συντονισμού διαχείρισης (διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης της λειτουργίας, διεκπεραίωσης της έκδοσης και του ελέγχου των εισιτηρίων), μεταφοράς υλικών συντήρησης υποδομών, καθαριότητας των υποδομών (κιόσκι, μονοπάτι κ.λπ.) και διαχείρισης κυκλοφορίας, για τη διαχειριστική περίοδο 2025.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού έως την ημερομηνία λήξης λειτουργίας (εκτιμώμενη διάρκεια υπηρεσίας 01/05/2025 έως 31/10/2025).
Το ΦΕΚ το οποίο έχει δημοσιευτεί αναφέρει αναλυτικά την περιοχή κάλυψης, τη χρονική περίοδο επισκεψιμότητας (από 1η Μαΐου έως 31ή Οκτωβρίου), τις πύλες εισόδου – εξόδου (θέσεις ΤΟΕΒ) και βέβαια το αντίτιμο, με τις εξαιρέσεις καταβολής, το οποίο προσδιορίζεται στα 5 ευρώ ανά επισκέπτη για μια μέρα, 15 ευρώ ανά επισκέπτη για ετήσιο πάσο και 3 ευρώ το φοιτητικό.
Από την καταβολή αντιτίμου εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Αγίου Βασιλείου και των όμορων Δήμων, οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, ΑμΕΑ και οι συνοδοί τους, άνεργοι, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, οι ξεναγοί και οι συνοδοί βουνού, τα σώματα ασφαλείας, οι στρατιώτες, οι ερευνητές και οι εθελοντές, ενώ ημέρες ελεύθερης επίσκεψη θα είναι η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Δασών, η 21η Μαΐου ως Ευρωπαϊκή Μέρα περιοχών Natura και η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.