18 °C Rethymno, GR
28/03/2023

Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας, μετά τη μαραθώνια απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στα δικαστήρια το πρωί -αρκετά νωρίτερα από τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί- υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η απολογία του διεκόπη προσωρινά λόγω τεχνικού θέματος και συνεχίστηκε από τις 2 μ.μ. έως περίπου τις 9.30 μ.μ.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.