14 °C Rethymno, GR
30/11/2022

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΤΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΕ ΟΦΗ

Η προοπτική συνεργασίας

Ο Αστέρας Ρεθύμνου μέσα από τις ακαδημίες του και την συνεργασία που ανέπτυξε στο καλοκαίρι που μας πέρασε με την ΠΑΕ ΟΦΗ, δουλεύει συνετά προκειμένου να ακολουθήσει μια φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία τα παιδιά στη Σοχώρα απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και παράλληλα αναζητούν την προοπτική που κάθε μικρό παιδί έχει δικαίωμα να ονειρεύεται.
Ο υπεύθυνος της ακαδημίας, ο Γιώργος Μπαστάκης που παράλληλα αποτελεί και τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας Socca, μίλησε αναλυτικά για το πλάνο που υπηρετεί στον ρεθεμνιώτικο σύλλογο…
«Η επαφή με την ομάδα του ΟΦΗ υπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν οι μεταγγραφές των Θεοδωσουλάκη και Αποστολάκη, καθώς και των Βιδιαδάκη και Κοζανίδη οι οποίοι είναι σε μικρότερη ηλικία. Έτσι με δεδομένη την μεχρι πρότινος καλή εξωτερική συνεργασία εκτιμήθηκε ως κατάλληλη χρονική στιγμή η επισημοποίησή της με σκοπό την βελτίωση των ποδοσφαιρικών συθηκών εκπαίδευσης για τους αθλητές της ακαδημίας μας».
Το τί περιμένει ο Αστέρας από αυτή τη νεα συνεργασία, ο νεαρός τεχνικός είπε: «Η επαφή, η εκπαίδευση και η συνεργασία με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΟΦΗ θα βελτιώσει την ποδοσφαιρική διαδικασία σε αναπτυξιακό επίπεδο με αποτέλεσμα την περαιτέρω εκπαίδευση των προπονητών και την πληρέστερη εκπαίδευση και βελτίωση των αθλητών της ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου. Η προπονητική μεθοδολογία μέσα από το προπονητικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται και η αγωνιστική φιλοσοφία της ΠΑΕ ΟΦΗ στηρίζεται στην ατομική ανάπτυξη του αθλητή μεταδίδοντας του παράλληλα ηθικές αξίες που θα τον μετατρέψουν σε έναν θετικό άνθρωπο για την κοινωνία».

Φυσικά, ο ΟΦΗ είναι ένα απτό παράδειγμα για τα παιδιά του Ρεθύμνου αφού η εν λόγω ομάδα βρίσκεται στον όμορο νομό…
«Η ομάδα του ΟΦΗ είναι πλέον οικογένεια μας και τόσο το γήπεδο του «Γεντί Κουλέ» όσο και το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κεντρο αποτελούν το σπίτι μας.Η εμπειρία της παρακολούθησης ενός αγώνα της ΠΑΕ ΟΦΗ στην ουσία αποτελεί το όνειρο των αθλητών της ακαδημίας μας και ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης τους».

Τα ηλικιακά τμήματα Κ1Ο, Κ12 και Κ14 είναι ΟΦΗ Ρεθύμνου…
«Έχει να κάνει με το μέγεθος της ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας, μπορεί να επιτρέψει στα παιδιά της ποδοσφαιρικής κοινωνίας του Ρεθύμνου να συνεχίσουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Αστέρα Ρεθύμνου στην ουσία μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα του ΟΦΗ δίνουν ένα ποδοσφαιρικό δώρο σε παιδιά και γονείς καθώς εξασφαλίζουν την ποιοτικότερη δυνατή εκπαίδευση και παρέχουν την δυνατότητα να γίνει αληθινό αυτό το όνειρο».

Πιο τρανταχτό παράδειγμα από τα επαγγελματικά συμβόλαια που έκαναν οι Θεοδοσουλάκης, Αποστολάκης σε ηλικία 17 ετών δεν υπάρχει…
«Μόνο λόγια περηφάνιας μπορεί να ειπωθούν για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.Οι θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια αποκτούν αξία και η συγκίνηση που νιώθουμε βλέποντας τους να αγωνίζονται δεν εκφράζεται με λέξεις.Ωστόσο στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν αρκετοί άνθρωποι που βοήθησαν στην εκπαίδευσή των παιδιών αυτών και στην ανάπτυξη τους.Ο Αστέρας Ρεθύμνου στην ουσία αποτέλεσε την αφορμή για να δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά, όπως και σε πολλά αλλά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μικρότερα ηλικιακά τμήματα. Χάρη όμως στους δυο Γιάννηδες που τους βλέπουμε να αγωνίζονται στην ομάδα του ΟΦΗ και να πετυχαίνουν τον στόχο τους, έχουμε το ιδανικό παράδειγμα ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και το όνειρο αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, κάτι το οποίο εγγυάται και η προπονητική καθοδήγηση και επικοινωνία που έχουμε με τους ανθρώπους της ακαδημίας της ΠΑΕ ΟΦΗ».