Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Τουρισμός

Προσβάσιμες υποδομές για την μετατροπή σε φιλικούς προορισμούς αθλητικού τουρισμού για ΑμεΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Newsroom Από Newsroom
25/05/2026 - 1:08 μμ
στην κατηγορία Τουρισμός
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΜΕΑ

Η Κρήτη και η Κύπρος ενώνουν δυνάμεις, με στόχο να μετατραπούν σε πρότυπους προορισμούς αθλητικού τουρισμού για άτομα με αναπηρία, μέσα από το ευρωπαϊκό έργο «SPORTS4ALL – Αθλητικός Τουρισμός για Όλους», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Κρήτης.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VI-A Ελλάδα – Κύπρος 2021-2027 και φιλοδοξεί να ενισχύσει την προσβασιμότητα, τη συμπερίληψη και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού. Στο έργο συμμετέχουν, εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον», ο Δήμος Στροβόλου Κύπρου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας Κύπρου.

Η πρώτη τεχνική συνάντηση έγινε στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ «Το Μέλλον», στον Αφραθιά Ηρακλείου, έναν χώρο-σύμβολο για την ανάπτυξη του προσβάσιμου αθλητισμού στην Κρήτη.

Επενδύσεις σε προσβάσιμες υποδομές και ψηφιακή εμπειρία

Στην Κρήτη, το SPORTS4ALL προβλέπει την αναβάθμιση του Κέντρου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με σύγχρονο προσβάσιμο αθλητικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις για άτομα με αναπηρία, αλλά και να λειτουργήσει ως πυρήνας άθλησης και κοινωνικής ένταξης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR), δίνοντας τη δυνατότητα σε αθλητές με αναπηρία να «ταξιδεύουν» ψηφιακά σε τοπόσημα και σημεία ενδιαφέροντος της Κρήτης και της Κύπρου, μέσα από καινοτόμες διαδραστικές εμπειρίες.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν και στην Κύπρο, με αναβάθμιση των υποδομών του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου, καθώς και με κοινές δράσεις προβολής του αθλητικού τουρισμού ΑμεΑ ως ενός σύγχρονου και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος.

Ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «Το Μέλλον», αλλά και το στάδιο «Μανώλης Στεφανουδάκης» στον Δήμο Φαιστού, μια εμβληματική, πλήρως προσβάσιμη αθλητική εγκατάσταση για άτομα με αναπηρία. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση του Προέδρου του Συλλόγου «Το Μέλλον», Παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος ανέδειξε το πολυδιάστατο έργο και τη σημαντική κοινωνική προσφορά του φορέα στην τοπική κοινωνία, με επίκεντρο τη συμπερίληψη και την ισότιμη συμμετοχή.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, αρμόδιος των τομέων Υγείας και Κινητών Μονάδων και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Γεώργιος Αλεξάκης, αναφερόμενοι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης επεσήμαναν τον στόχο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού ΑμεΑ. Προτεραιότητα που στηρίζει και ο Δήμος Φαιστού όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεώργιος Ντισπυράκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου SPORTS4ALL ανέρχεται σε 1.947.101,17 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΜΕΑ

  

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΜΕΑ

 

 

Tags: sidebar_nowΑμεΑΠεριφέρεια Κρήτης.τουρισμός
Share237Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ορκωμοσία 3 νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κρήτης

15/06/2026 - 12:00 μμ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Πλατανιά από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

15/06/2026 - 11:27 πμ
ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Στρατηγικές προτεραιότητες ο εναλλακτικός τουρισμός, η ανάπτυξη της ενδοχώρας και η στήριξη των ορεινών κοινοτήτων

12/06/2026 - 9:15 πμ
ΚΟΥΜΝΑΣ

Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και πληρότητες άνω του 80% τον Ιούνιο στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

12/06/2026 - 8:00 πμ
Επόμενο άρθρο
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Θετικές γνωμοδοτήσεις για περιβαλλοντικές μελέτες από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Τελευταία νέα

Νέο Δ.Σ στον σύλλογο δασκάλων -νηπιαγωγών Ρεθύμνου -Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιάννης Μαρινάτος

Νέο Δ.Σ στον σύλλογο δασκάλων -νηπιαγωγών Ρεθύμνου -Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιάννης Μαρινάτος

15/06/2026 - 10:51 μμ
ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ

«Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται»

15/06/2026 - 7:12 μμ
ΧΝΑΡΗΣ

Μ. Χνάρης: «Καμπανάκι για το μέλλον της δημόσιας παιδείας η μείωση αιτήσεων των υποψηφίων εκπαιδευτικών»

15/06/2026 - 4:55 μμ
1 (2)

«Ειδικό Πρόγραμμα Αγωγής και Πρόληψης για τη Στοματική Υγιεινή Παιδιών 7 έως 9 ετών»

15/06/2026 - 3:24 μμ
5507644139516312 alievtiko - Rethymno Nea 1744395651

Συστάσεις από το λιμεναρχείο Ρεθύμνου: Κίνδυνοι για λουόμενους και σκάφη λόγω εργασιών στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Σκαλέτας

15/06/2026 - 2:07 μμ
5507631557797073 002 (11)

«Μικροί σεισμολόγοι» στην Κρήτη- Πιλοτικό Ερευνητικό Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων σε Σχολεία

15/06/2026 - 1:46 μμ
5507629035140751 κουνοπυια

Με drone το  φετινό πρόγραμμα  καταπολέμησης των κουνουπιών στην Κρήτη    

15/06/2026 - 1:42 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr