30 °C Rethymno, GR
10/08/2022

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου του Ρεθύμνου με το όνομα του Γιώργη Αγγελιδάκη

Πρόταση να δοθεί το όνομα του αείμνηστου γιατρού Γιώργη Αγγελιδάκη  σε οδό της πόλης του Ρεθύμνου,απευθύνει ο γιατρός Άλη Χαγκ Μωχάμεντ,προς τον δήμαρχο Ρεθύμνης,παρακαλώντας τον να προωθήσει το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο,ο κ.Χαγκ αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε,

Καθώς είστε σε θέση να γνωρίζετε, ο αείμνηστος Γιώργης Αγγελιδάκης ήταν μια εξέχουσα μορφή της κοινωνίας του Ρεθύμνου και μια χαρισματική προσωπικότητα με πολύ υψηλή αντίληψη κοινωνικής ευθύνης και υπερανεπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος, όπως μπορεί να τεκμηριωθεί από τη στάση που τήρησε σε όλη τη ζωή του, αλλά και από το έργο που άφησε στον τόπο που γεννήθηκε και έζησε.

Είναι επίσης γνωστό ότι αφιέρωσε όλη τη ζωή του όχι μόνο στην Ιατρική Επιστήμη, αλλά και σε πολυδιάστατη κοινωνική δραστηριότητα, για να προωθήσει ζητήματα που αφορούσαν στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό νευραλγικών τομέων, προκειμένου η πόλη και ο νομός του Ρεθύμνου να εισέλθουν με καλύτερους όρους στη σύγχρονη εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και των μεγάλων προκλήσεων.

Ο Γιώργης Αγγελιδάκης, σε μεταβατικούς καιρούς, δεν έχασε την αισιοδοξία του και την πίστη του στον άνθρωπο. Το όραμά του για μια καλύτερη κοινωνία καθόρισε κυριολεκτικά τη στάση της ζωής του. Το ανεξάντλητο ενδιαφέρον, οι μεγάλες προσπάθειες και η αντίστοιχη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο είναι στους περισσότερους γνωστά, γι’ αυτό και θα περιοριστώ ν’ αναφερθώ εντελώς επιγραμματικά μόνο σε ό,τι αφορά στο έργο του στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, όπως ο ίδιος έδινε πολύ μεγάλο βάρος και απ’ όπου διατηρώ ζωντανές προσωπικές μνήμες και πάρα πολλές εμπειρίες.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σας αναφέρω ότι επί προεδρίας του Γιώργη Αγγελιδάκη και με δικές του ενέργειες δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (MΕΘ), όπως επίσης, επί των ημερών που ήταν Πρόεδρος, το Νοσοκομείο απέκτησε αξονικό τομογράφο και αναβαθμίστηκε η λειτουργία διαφόρων Κλινικών και των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Δική του σκέψη και επιθυμία ήταν η επέκταση του Νοσοκομείου και η δημιουργία της Νέας Πτέρυγας είναι δικό του κορυφαίο επίτευγμα. Το μέγεθος αυτού του επιτεύγματος και τη ζωτική του κυριολεκτικά σημασία, μπορεί εύκολα να την αντιληφθεί ο καθένας, αν σκεφτεί ότι το Κρατικό Νοσοκομείο με την προηγούμενη μορφή και οργάνωση θα ήταν απολύτως αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού και του μεγάλου όγκου των ξένων επισκεπτών που δέχεται η πόλη και ο νομός του Ρεθύμνου λόγω της αλματώδους τουριστικής ανάπτυξης.

Στη βάση αυτών των συλλογισμών και έχοντας επίγνωση πόσο φτωχές είναι οι λέξεις  για να περιγράψουν το ψυχικό μεγαλείο, το ηθικό ανάστημα και το έργο του Γιώργη Αγγελιδάκη, σας παρακαλώ να προωθήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση να δοθεί το όνομά του σε μια οδό της πόλης του Ρεθύμνου, ως μια πολύ μικρή ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς αυτού του μεγάλου ανθρώπου στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και για να διατηρηθεί στη μνήμη των σημερινών και των επερχόμενων γενεών ως λαμπρό σημείο αναφοράς και ως έξοχο παράδειγμα στάσης ζωής».

Μετά τιμής

Άλη Χαγκ Μωχάμεντ