16 °C Rethymno, GR
26/11/2022

ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Προβληματισμός αλλά και καθημερινότητα

Ενόσω συμβαίνουν όλες οι «ομορφιές» στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και ευρύτερα στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, οι σύλλογοι ψάχνουν για… λίπος για να δουν πως θα «βγάλουν» το φθινόπωρο (δεν συζητάμε για τον χειμώνα).
Η Επισκοπή αλλά και το πολύ καμιά δεκαριά ομάδες (ΠΑΕ) της Super League2 έχουν ξεκινήσει την φετινή τους προσπάθεια για τη σεζόν 2022-23 που μοιάζει για την ώρα πολύ χλωμή για να διακρίνει κάποιος πότε θα έχουμε σέντρα.

Το οικονομικό είναι ένα κοφτερό αγκάθι που αφήνει σημάδια και που για την ώρα αναγκάζει τις ομάδες να κάνουν πίσω…. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι 10 μέρες από τότε που είχαμε ανακοινώσεις (δύο στον αριθμό) για το ότι, την πρώτη θα ξεκινούσε η SL2 στις 11 Σεπτεμβρίου (εδώ γελάμε) και τη δεύτερη στις 25 Σεπτεμβρίου (εδώ ξαναγελάμε).
Φυσικά οι ομάδες ήταν εκείνες που προώθησαν το θέμα αυτό σε μία από τις συναντήσεις τους προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις και ανθρώπους που διαχειρίζονται το οικονομικό σκέλος μιας χώρας που για την ώρα κάνει διακοπές…


Την ίδια ώρα όμως, οι ΠΑΕ που έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους (γιατί αυτό όφειλαν να κάνουν) αλλά ήδη καλούνται να πληρώνουν καθημερινά υπέρογκα ποσά για να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους απέναντι σε ποδοσφαιριστές, προσωπικό κλπ.
Η απειλή για παύση εργασιών μάλλον δεν κάνει να ιδρώσει το αυτί των αρχών (εκτός του ότι θα κάνει κακό μονάχα στις ίδιες τις ομάδες). Φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Αυτό που διαφαίνεται είναι απλώς να ξεκινήσουμε και φέτος αργά με το… «πάμε και βλέπουμε» για μια νέα χρονιά προκειμένου να «βγει όπως βγει». Δυστυχώς οι εικόνες επιπέδου SL2 της περσινής σεζόν με κάποιες ομάδες να κατεβαίνουν στους αγώνες με 11 παίκτες δίχως να έχουν αλλαγή, δεν παραδειγμάτισαν κανέναν.

Δουλειά με κυκλική προπόνηση…
Στην Επισκοπή πάντως (έστω και για την ώρα) η καθημερινότητα είναι ευχάριστη όσον αφορά την εκγύμναση μέσα από την προοδευτικότητα που εμφανίζουν οι παίκτες. Άπαντες ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη διάθεση στα παραγγέλματα των προπονητών.
Στο γήπεδο ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης” χθες, είχαμε βάρη στις 09.30 πμ κι έπειτα από 40 λεπτά, οι παίκτες πάτησαν χορτάρι. Εκεί αναλώθηκαν σε ζέσταμα και μετά αφού χωρίστηκαν σε γκρουπ των 2 και των 3ων ατόμων πραγματοποιήθηκε κυκλική προπόνηση (ενδυνάμωση, τεχνική, εκρηκτικότητα κλπ).
Την ίδια στιγμή, οι τερματοφύλακες δούλευαν αντίστοιχα στον χώρο τους με τον Γ. Χαρλαύτη. Παράλληλα είχαμε την άφιξη του Γιάννη Ψαρρά που ενσωματώθηκε με την ομάδα όπως την πρώτη του παρουσία έκανε αισθητή ο Αντώνης Σταθόπουλος. Ο 23χρονος επιθετικός είναι στρατεύσιμος στα Χανιά και πήρε εξόδου για να βρίσκεται στις υπηρεσίες της ομάδας.
Στο τέλος, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ όπου μπήκαν σε ασκήσεις διατήρησης της μπάλας ενώ η προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό διπλό.

Ρικάρντο Ντε Βίβο: “Να συνειδητοποιήσει ο οιοσδήποτε τη δουλειά που γίνεται”
O Ρικάρντο Ντε Βίβο είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ντάριλ Γουίλαρντ. Είναι ο άνθρωπος που δημιουργεί απαιτητικές πλην όμως ευχάριστες ασκήσεις στους ποδοσφαιριστές. Είναι εκείνος που εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές τη στιγμή που νιώθουν ότι οι δυνάμεις τους μπορεί να τους εγκαταλείψουν. Κι όλη αυτή η προς στιγμήν αδυναμία μετατρέπεται σε διάθεση και σε ενέργεια.
Ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός, τονίζει για το πως έχουν τα πράγματα από επιλογές παικτών και τί θέλει να δει σ’ αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα από εκείνους…
“Έχουμε ξεκινήσει και καταγράφουμε μια δουλειά εδώ και τρεις μήνες όπου δουλεύουμε πίσω από τις κουρτίνες οργανώνοντας τη δουλειά μας και ψάχνοντας παίκτες γι’ αυτή την περίοδο.
Καταφέραμε και φέραμε ποδοσφαιριστές από σεβαστές χώρες που έχουν παραστάσεις από εθνικές ομάδες και από σημαντικά εθνικά πρωταθλήματα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που εμείς ζητούσαμε.
Έχουμε και παίκτες που θα τελούν υπό δοκιμή αλλά και νέους παίκτες που κέρδισαν την ευκαιρία. Στόχος μας είναι αυτοί να μπουν στην εφαρμογή του πλαισίου που εμείς θέλουμε.
Αυτό που θέλαμε από την πρώτη μέρα είναι να τους υποβάλλουμε σε κάποια τεστ και βήμα-βήμα να δημιουργήσουμε μια ενθουσιώδη ομάδα.
Μέσα σε αυτόν τον πρώτο μήνα θέλουμε να χτίσουμε παίκτες έναν προς έναν, με δυνατή φυσική κατάσταση, με ισχυρό αθλητικό κίνητρο δίνοντας μια συγκεκριμένη ταυτότητα μέσα από μία δυνατή προετοιμασία.
Θέλουμε επίσης να δώσουμε πολλά φιλικά παιγνίδια τα οποία έχουμε προετοιμάσει από τώρα.
Εμείς σαν προπονητικό σταφ πιστέψαμε σ’ αυτό το προϊόν που προσφέρει η Επισκοπή. Μιλήσαμε με τη διοίκηση του, με τον γενικό διευθυντή, τον πρόεδρου και όλους τους ανθρώπους όπου επιθυμία όλων είναι στο συγκεκριμένο κλαμπ να έχει -έπειτα από καιρό- ο οποιοσδήποτε μια σφαιρική δυνατότητα να συνειδητοποιήσει τη δουλειά που γίνεται.”