16 °C Rethymno, GR
30/11/2022

ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ "ΑΤΛΑΣ" ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

«Χρυσοί» πανελληνιονίκες Α. Τζουλάκη, Ι. Χιώτης

Ο ΠΑΣ «Άτλας» οδεύει από το καλό στο καλύτερο και από επιτυχία, όπως είναι λογικό, σε επιτυχία… Τέσσερα νέα μετάλλια, 3 χρυσά και 1 ασημένιο πρόσθεσαν οι αθλητές του μέσα από τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη.
Η Αθηνά Τζουλάκη της οποίας η ανέλιξη είναι κατακόρυφη, ήταν μεγάλη πρωταγωνίστρια στους αγώνες καθώς κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο XCO και XCC στην κατηγορία των νεανίδων.
Στην κορυφή και ο Γιάννης Χιώτης που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο XCC και στο 2ο στο XCO στην κατηγορία των Εφήβων. Η πρόσφατη εμπειρία του στη Σλοβακία τον έκανε να αντιλαμβάνεται τα πράγματα ως λίγο πιο βατά εδώ στη χώρα μας.
Αμφότεροι οι δύο ποδηλάτες του ΠΑΣ μέσα από αυτές τις επιδόσεις τους ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο αφού πήραν τις προκρίσεις που έψαχναν για τη συμμετοχή τους στο Βαλκανικό πρωτάθλημα φορώντας τη φόρμα της εθνικής ομάδας!
Και προσέξτε…! Μιλάμε για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας το οποίο είχε διάρκεια τρεις μέρες σε απαιτητικές διαδρομές με ακόμη πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της ζέστης που επικρατούσε.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) σε συνεργασία με την με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τον Δήμο Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και τον Ποδηλατικό Όμιλο Δρήρο Νεάπολης.

Όλα τα παιδιά πρωταγωνιστές
Γενικότερα, ο ΠΑΣ Ρεθύμνου συμμετείχε με 8 αθλητές του οι οποίοι είχαν καταπληκτικά πλασαρίσματα αφού πλην των Χιώτη, Τζουλάκη, είχαμε την Άρτεμις Ταταράκη να παίρνει την 5η και 8η θέση αντίστοιχα, τη Σταυρούλα Ηλιάκη από δύο 6ες και τη Γεωργία Χουρδάκη μία 5η θέση. Οι δε, Αχιλλέας Κουκούλης, Γιώργος Φλισκουνάκης και Γιάννης Γιακουμογιαννάκης ήταν συγκλονιστικοί στις προσπάθειές τους και σύντομα αυτή η εξέλιξή τους θα τους φέρει στις πρώτες θέσεις.

Γ. Βαρβεράκης: «Απόρροια συστηματικής δουλειάς»
Η συγκομιδή των μεταλλίων μιλούσε από μόνη της κι αυτό ήταν κάτι που επανέλαβε ο προπονητής του ΠΑΣ «Άτλας» Γιώργος Βαρβεράκης: «Η ομάδα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή! Τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο και πολλές – πολλές καλές θέσεις μέσα στην πρώτη 8άδα δείχνουν το επίπεδο και την προοπτική της ομάδας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Σε όλα τα παιδιά και τους παράγοντες και γονείς. Σε όλους που στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται και που φέρνει καρπούς!
Τα αποτελέσματα αυτά, απόρροια συστηματικής προπόνησης και πίστης στο πλάνο μας, φέρνουν την Αθήνα Τζουλάκη και τον Χιώτη Γιάννη στην Εθνική ομάδα που θα πάρουν μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα! Και έχουμε και συνέχεια… Μπράβο και πάλι μπράβο!»

«Ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου από τη μεριά του τόνισε για τα παιδιά και τις επιτυχίες που έφεραν: «Συγχαρητήρια όλη την αποστολή, τους ποδηλάτες-τισσες μας για τις εμφανίσεις, τις επιτυχίες και την προσπάθεια τους! Η σκληρή δουλειά φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς και σε συνδυασμό με το ταλέντο μπορεί να δημιουργήσει θριάμβους.»

Τα αποτελέσματα
Νεανίδες
Αθήνα Τζουλάκη 1η στο XCO και 1η στο XCC

Έφηβοι
Γιάννης Χιώτης 1ος στο XCC και 2ος στο XCO

Κορασίδες
Άρτεμις Ταταράκη 5η στο XCC και 8η στο XCO

Γυναίκες
Ηλιάκη Σταυρούλα 6η στο XCO και 6η στο XCC

Παγκορασίδες
Γεωργία Χουρδάκη 5η στο XCC

Παμπαίδες
Αχιλλέας Κουκούλης 43ος στο XCC
Γιώργος Φλισκουνάκης 45ος στο XCC

Μάστερς
Γιάννης Γιακουμογιαννάκης 27ος στο XCO & 30ος στο XCC