16 °C Rethymno, GR
26/11/2022

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

«Οι οικονομικές απαιτήσεις στραγγαλίζουν κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια»

Για επαναπροσδιορισμό τρόπου λειτουργίας και φυσικά για μία νοοτροπία και μια προσοχή, στοιχεία τα οποία στρέφονται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που πρέπει να προσφέρει εφεξής ο σύλλογος, έκανε λόγο το Δ.Σ. του Ψηλορείτη.
Αυτή η στροφή των 180 μοιρών με την αναστολή του ανδρικού τμήματος της ομάδας του ποδοσφαίρου, είδηση που διέρρευσε χθες, αφορούσε ξεκάθαρα την λαθεμένη νοοτροπία ετών που εφαρμόζουν οι ομάδες και γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μια φιλοσοφία αντίθετη όπως περιγράφεται και υπογράφεται από τα μέλη του Δ.Σ. του Ψηλορείτη την οποία ωστόσο εφήρμοζαν κι εκείνοι χρόνια τώρα.
Ως εδώ όμως γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη που προέβησαν σ’ αυτή την κομβική γενική συνέλευση, τα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία και η γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας σε συνδυασμό με τις πολλές φορές παράλογες οικονομικές απαιτήσεις που αποτελούν πλέον άτυπο «θεσμό» στο Τοπικό ποδόσφαιρο καθιστούν αυτή την επιλογή, την επιλογή της αναστολής του ανδρικού τμήματος, μονόδρομο.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το βάρος πλέον μετατοπίζεται εξολοκλήρου στις ακαδημίες της ομάδας, προχωρώντας παράλληλα, ως μέλος του ΣΕΓΑΣ, στην επαναλειτουργία των τμημάτων κλασσικού αθλητισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο. Ψηλορείτη:
«Ως ενεργά εμπλεκόμενοι δεν θα μπορούσαμε να μην νιώθουμε το ελάχιστο προβληματισμένοι από την πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας.
Δυστυχώς, με την ανοχή παραγόντων και ομάδων, οι οικονομικές απαιτήσεις και αμοιβές στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί κάθε χρόνο ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο στο νομό μας στραγγαλίζουν οικονομικά κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια καθιστώντας πολλές φορές ως και απαγορευτική τη συμμετοχή πολλών σωματείων σε αυτό.
Ως μέλη του Α.Ο. Ψηλορείτη, τα οποία παραμένουμε διαχρονικά δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα για ενίσχυση του υγιούς αθλητισμού στο Δήμο Αμαρίου, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι αυτή η μη υγιής νοοτροπία έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και περισσότερο έκδηλη με αποτέλεσμα να αποτελεί άτυπο «θεσμό» τον οποίο εμείς δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ακολουθήσουμε.
Σήμερα, τα νέα οικονομικά δεδομένα που επέφερε η πανδημία και η γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας σε συνδυασμό με τις παραπάνω νέες νοοτροπίες και συμπεριφορές που δεν συνάδουν στο ελάχιστο με την φιλοσοφία της ομάδας μας, καθιστά τον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας μονόδρομο.
Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Ψηλορείτη προσκάλεσε τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αποκλειστικό θέμα την πορεία του Σωματείου την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023. Έπειτα από διαλογική συζήτηση και ώριμη σκέψη των μελών του σωματείου μας, προχωράμε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στον επαναπροσδιορισμό των σκοπών της Ομάδας μας με την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Ανδρών και τη μη συμμετοχή του στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ρεθύμνου 2022-2023.
Στο εξής, προτεραιότητα μας θα είναι τα παιδιά του τόπου μας στα οποία και θα επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις μας. Επομένως, το βάρος πλέον μετατοπίζεται εξολοκλήρου στις ακαδημίες της ομάδας που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ Ρεθύμνης, στην ενίσχυση των υποδομών και στην προώθηση του υγιούς αθλητισμού, επενδύοντας αποκλειστικά στα παιδιά μας και τα οφέλη τα οποία μπορούν τα ίδια να αποκομίσουν με την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.
Παράλληλα, με τις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρίου στο Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Μαράκης» εκσυγχρονίζοντας όλες τις υποδομές του σταδίου και κατασκευάζοντας νέες υποδομές στίβου, ως μέλη του ΣΕΓΑΣ, προχωράμε στην επαναλειτουργία των τμημάτων κλασσικού αθλητισμού.
Με την ιστορική αυτή απόφαση, η Γενική Συνέλευση του Α.Ο. Ψηλορείτη θεωρεί ότι εναρμονίζεται πλήρως στους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε και υπηρετεί βάσει του καταστατικού του, προσφέροντας παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο στον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων του Δήμου Αμαρίου.
Ελπίζουμε η απόφαση μας αυτή να αποτελέσει την αρχή σε μια συλλογική προσπάθεια εξυγίανσης του Τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».