17 °C Rethymno, GR
05/12/2022

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ - ΜΕ 8 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ

Ρεθεμνιώτες αθλητές, έξπερτ στο Ζίου-Ζίτσου

Για πολλούς λόγους, μεταξύ αυτών και τα 8 μετάλλια (1 χρυσό, 4 ασημένια και 3 χάλκινα) θα έχουν να θυμούνται οι αθλητές του Ρεθύμνου, τη διοργάνωση του 17ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου.
Σημασία σε ένα ταξίδι πολλές φορές δίνεται στο ίδιο το… ταξίδι. (Δεν το λες κι άσχημο πηγαίνοντας στην Βονσία τέτοια εποχή), ωστόσο το πιο πολύτιμο σε τέτοιο επίπεδο είναι η εμπειρία και ένα μετάλλιο περασμένο από το λαιμό.
Κακά τα ψέματα… Όλα γίνονται πιο όμορφα μετά από μία αγωνιστική επιτυχία και οι αθλητές μας σκληροί σαν… μέταλλο ιδίως σ’ ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως το ζίου-ζίτσου σημείωσαν πολλές (από τους 15 αθλητές κατακτήθηκαν 8 κορυφαίες θέσεις).
Οι αθλητές της Ακαδημίας Μαχητικών Ρεθύμνου και του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου φρόντισαν να μεγαλώσουν την πόλη και τον νομό μας αθλητικά…
Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Συνολάκης ανέβηκε στην κορυφή στο fighting και τον ακολούθησαν κι άλλα παιδιά στις δικές τους κατηγορίες και αγώνες όπως οι, Γιώργος Πελτέκης, Μάρκος Φουρναράκης, Εμμανουέλα Λελεδάκη, και Μιχάλης Ντελιλάι κατακτώνας το ασημένιο και οι, Παυλίνα Λουλούδη, Βαγγέλης Συνολάκης (στο Newaza), Αριάδνη Ντελιλάι, Ραφαέλα Τζιράκη λαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιο.
Από το Ρέθυμνο αναδύονται αθληλτές-τριες οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πρωταγωνιστές σε κάθε μεγάλη διοργάνωση του Ζίου-Ζίτσου δηιουργώντας παράδοση.

Στην 3η θέση η Ελλάδα
Τα παιδιά λοιπόν αναδύονται και καλό θα είναι, άπαντες να ρίξουν την δέουσα προσοχή σε ταλαντούχους που μπορεί να μην επιχειρούν σε μη εμπορικά αθλήματα αλλά που είναι αυτά τα οποία ανεβαζουν τον πήχη του ανταγωνισμού σε κορυφαίο επίπεδο και που μας κάνουν να νιώθουν ακμαίο το εθνικό μας φρόνημα.
Ως χώρα, η Ελλάδα ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου (γενική κατάταξη και συγκεκριμένα στον πίνακα των μεταλλίων).
Ο απολογισμός διόλου ευκαταφρόνητος με με 16 χρυσά, 26 ασημένια και 23 χάλκινα Μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Jiu Jitsu Newaza System.
* Στο πρωτάθλημα συμμετείχε, μαζί με άλλους 8 Έλληνες διαιτητές, ο διεθνής διαιτητής Νίκος Συνολάκης, ο οποίος συγκέντρωσε πολύ καλή βαθμολογία στο πρωτάθλημα και αναβαθμίστηκε στην κατηγορία Continental A (CA) Referee.

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου
H ρεθεμνιώτικη ακαδημία του Βαγγέλη Συνολάκη είχε τον αθλητή που έφτασε την διαδικασία ως το τέλος Ο Βαγγέλης Συνολάκης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σε ένα ακόμη διεθνές πρωτάθλημα και κατέκτησε ένα χρυσό στο Fighting System και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Newaza.
Από κοντά και ο 14χρονος Γιώργος Πελτέκης που πραγματοποίησε μια σειρά σπουδαίων εμφανίσεων φτάνοντας ως τον τελικό κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του στο Fighting System.
Μεγάλους αγώνες έδωσε και η Παυλίνα Λουλούδη, η οποία πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη μετάλλιο, το χάλκινο στο Fighting System.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν στην ηλικιακή κατηγορία των -16 ετών ο Μιχάλης Συνολάκης (4ος στο Jiu Jitsu Newaza, 9ος στο Fighting), o Μιχαήλ Άγγελος Τραϊτοράκης (7ος στο Fighting), ο Γιάννης Λουλούδης (9ος στο Fighting), καθώς και ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής, ο Μανώλης Μαμαλάκης (7ος στο Fighting).

Με την αποστολή της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» συμμετείχε ο Προπονητής του Συλλόγου, Γιώργος Κατσιούρης.

Ακαδημία: ΣΜΤ Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια σε όλους»
Το Δ.Σ. της Ακαδημίας Μ.Τ. Ρεθύμνου σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:
«Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα αποτέλεσε μια ακόμα επιβεβαίωση ότι το Ζίου Ζίτσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει πολύ υψηλό επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Η Ομοσπονδία μας προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αθλητές και στους συλλόγους, δίνοντας μεγάλη ώθηση στο άθλημα.
Η Ακαδημία Ρεθύμνου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Δεν έχει σημασία μόνο η διάκριση, αλλά και η συμμετοχή, η διάθεση και η εμπειρία.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά, αρκετά εκ των οποίων κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις νέων, μεγαλύτερων ηλικιακά και δύσκολων κατηγοριών.
Είμαστε ικανοποιημένοι από τα παιδιά που κέρδισαν ένα μετάλλιο, αλλά και από τους αθλητές που έφτασαν μια ανάσα από το μετάλλιο, καθώς και από τους προπονητές και όλους όσους βοήθησαν την ομάδα.
Συγχαρητήρια στην Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ και σε όλους τους Συλλόγους για την κατάκτηση της 3ης θέσης από την Ελλάδα».

Τα αποτελέσματα της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου:

Χρυσό μετάλλιο
Βαγγέλης Συνολάκης (Κ14 Fighting -60κ.)

Ασημένιο μετάλλιο
Γιώργος Πελτέκης (Κ14 JU-JITSU Fighting -42κ)

Χάλκινο μετάλλιο
Παυλίνα Λουλούδη (Κ18 Fighting -52κ.)
Βαγγέλης Συνολάκης (Κ14 Newaza -60 κ.)

4η θέση
Μιχάλης Συνολάκης (Κ16 JIU-JITSU Nwaza -66κ.)

7η θέση
Μιχαήλ – Άγγελος Τραϊτοράκης (Κ16 Fighting -55κ.)

7η θέση
Μανώλης Μαμαλάκης (Κ10 Fighting -30κ.)

9η θέση
Γιάννης Λουλούδης (Κ16 Fighting -55κ.)
Μιχάλης Συνολάκης (Κ16 Fighting -66κ.)

 

ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου
Ο ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου του Γιάννη και του Δημήτρη Δημητρόπουλου σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία με τη σειρά τους. Βλέπετε, ο Μάρκος Φουρναράκης, η Εμμανουέλα Λελεδάκη και ο Μιχάλης Ντελιλάι ήταν τα παιδιά που κατέκτησαν τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.
Ο Μάρκος Φουρναράκης πάλεψε με αθλητές από το Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Βοσνία και Κύπρο.
Η Εμμανουέλα Λελεδάκη διακρίθηκε μέσα από έναν ανταγωνισμό 13ων αθλητριών από 7 διαφορετικές χώρες σημειώνοντας 3 νίκες απέναντι σε Σερβία, Βοσνία και Ελλάδα ενώ δεν τα κατάφερε στον τελικό απέναντι στην αθλήτρια από το Μαυροβούνιο.
Ο Μιχαήλ Ντελιλάι πάλεψε ενάντια σε αθλητές από το Μαυροβούνιο, Σερβία, Βοσνία και Ελλάδα και είχε 3 νίκες και 1 ήττα.
Αντίστοιχα, η Αριάδνη Ντελιλάι και η Ραφαέλα Τζιράκη έλαβαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η Αρ. Ντελιλάι διακρίθηκε μεταξύ 10 αθλητριών από 8 διαφορετικές χώρες με 2 νίκες και 1 ήττα. Η Ρ. Τζιράκη ήταν η άτυχη του συλλόγου διότι έπειτα από 4 δυνατούς αγώνες και με τρεις νίκες έχασε την 2η θέση στην ισοπαλία.
Τα άλλα δύο παιδιά έμειναν ουσιαστικά μια ανάσα από το βάθρο αφού η Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η Ζωή Φραγκιουδάκη έλαβαν την διόλου ευκαταφρόνητη 5η θέση στις κατηγορίες τους.
Η Ζ. Φραγκιουδάκη ξεκίνησε με νίκη και στη συνέχεια έχασε από την πρωταθλήτρια του Μαυροβουνίου. Στη συνεχεία κέρδισε την αθλήτρια από την Ρουμανία άλλα έχασε στις λεπτομέρειες την τρίτη θέση από την Αθλήτρια της Σλοβενίας.
Η δε Αλ. Καραβασίλη αγωνίστηκε σε παραπάνω κατηγορία. Αρχικά σημείωσε μια νίκη κι έπειτα έχασε από την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Στον επόμενο αγώνα, μολονότι κέρδιζε στα σημεία έκανε ένα λάθος που της στοίχισ με full ippon
Τέλος, στην αποστολή συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Λιονής ο οποίος δεν έλαβε μέρος στους αγώνες λόγω ιατρικού προβλήματος που παρουσίασε.

Ι.-Δ. Δημητρόπουλος: «Υπερήφανοι για την παρουσία των αθλητών μας»
Σε κοινή τους δήλωση οι προπονητές του συλλόγου Ιωάννης και Δημήτρης Δημητρόπουλος ανέφεραν τα εξής:

«Η προετοιμασία που διήρκησε όλο το καλοκαίρι (κάναμε προπόνηση ακόμα και στις 15 Αυγούστου), μας είχε αφήσει ικανοποιημένους και με την σκέψη ότι τα παιδιά θα φανούν ανταγωνιστικά και έτοιμα στην πρόκληση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, παρ’ όλο που οι περισσότεροι συμμετείχαν για πρώτη φορά.
Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία των παιδιών μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Όχι μονό γιατί οι 5/7 που αγωνιστήκαν βρεθήκαν στο βάθρο άλλα γιατί είχαμε πολύ καλή παρουσία γενικά σαν ομάδα. Ενδεικτικό είναι, ότι όλοι οι αθλητές μας είχαν νίκες στις κατηγορίες τους κάτι το όποιο δεν είναι δεδομένο στο άθλημα μας.
Προσπαθούμε σαν σύλλογος σε κάθε πρωτάθλημα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τα τελευταία χρόνια οι συνεχόμενες επιτυχίες μας στο Τοπικό, στο Πανελλήνιο αλλά και στο διεθνές επίπεδο δείχνουν την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Ατσιπόπουλο.
Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς του συλλόγου που στηρίζουν τα παιδιά όλα αυτά τα χρονιά. Ευχαριστώ στους χορηγούς τους συλλόγου».

Τα παιδιά του ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου
Ασημένιο μετάλλιο
Μάρκος Φουρναράκης,
Εμμανουέλα Λελεδάκη
Μιχάλης Ντελιλάι

Χάλκινο μετάλλιο
Αριάδνη Ντελιλάι, Ραφαέλα Τζιράκη

5η θέση
Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Ζωή Φραγκιουδάκη