14 °C Rethymno, GR
30/11/2022

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SL2 ΕΠΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σα να μη συμβαίνει το παραμικρό…

Το πρωτάθλημα της SL2, βάσει της 3ης τοποθέτησης μέσω του τελευταίου συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα, έκανε λόγο για σέντρα στις 16 Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο μοιάζει φύσει αδύνατο (αν και από τη συγκεκριμένη λίγκα θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα) αφού σήμερα θα συνεδριάσει για να δει τί μέλλει γενέσθαι με τον χορηγό του πρωταθλήματος, τα τηλεοπτικά και φυσικά με τη δύναμη ομάδων με την οποία θα στελεχωθούν οι δύο όμιλοι που την απαρτίζουν.
Από τον Πανελλήνιο σύνδεσμο Αμοιβωμένων Ποδοσφαιριστών γίνεται μία έκκληση προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες και να έχουμε ένα απτό αποτέλεσμα όσον αφορά τις αναπληρώσεις στα κενά των ομάδων. Από την άλλη πάλι, όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στον… αυτόματα αφού πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο οικονομικό πεδίο που είναι και το πιο σημαντικό προκειμένου να μένει στη ζωή αυτό το ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα.

ΠΣΑΠ: «Σήμερα θα αποφασίσετε κε πρόεδρε»
Ο ΠΣΑΠ πάντως που και πέρυσι πρωτοστάτησε για να ξεκίνησει έπειτα από 2 μήνες το πρωτάθλημα, απέστειλε μια νέα επιστολή υπενθυμίζοντας στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι πρέπει να πράξει τα δέοντα…
«Κύριε αξιότιμε πρόεδρε, για ακόμη μια αγωνιστική περίοδο, στα μέσα Οκτωβρίου του έτους 2022, το πρωτάθλημα της SL 2 είναι το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Δυστυχώς, σταθερά διατηρούμε το ρεκόρ αργοπορίας στην έναρξη επαγγελματικού πρωταθλήματος και αυτή η “πρωτιά” βάζει την δυσφήμιση της χώρας μας σε ρόλο πρωταγωνιστή, διαλύει κάθε αγωνιστικό πλάνο και προκαλεί δυσμενείς συνέπειες στην καριέρα των συναδέλφων μας.
Σήμερα θα αποφασίσετε αν τελικά αυτό το φαινόμενο θα τερματιστεί ή αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να διατηρεί αυτές τις αρνητικές “πρωτιές”.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πάγια θεσμική σας αποστολή είναι η βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αποφάσεις που θα λάβετε, ως μοναδικό κριτήριο θα έχουν την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού.
Αντιλαμβανόμαστε ότι κατανοείτε πλήρως την κρισιμότητα των αποφάσεων που θα λάβετε και την θέση ευθύνης όπου διακατέχετε, ευελπιστώντας ότι μετά τη σημερινή σας συνεδρίαση θα μπούμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Τ. Μπαλτάκος: «Μέσα σε 2 μέρες οι δικαστικές αποφάσεις, σε 3 οι αποφάσεις…»
Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Τάκης Μπαλτάκος είχε τοποθετηθεί σε διάφορα ζητήματα όπως αυτό της εθνικής ομάδας, για τη sportradar, για το μητρώο και φυσικά για τις αντιπαραθέσεις με διάφορους παράγοντες. Όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και για τη δεύτερη εθνική κατηγορία, είπε τα εξής: «Ξέρω τι προβλέπει η προκήρυξη. Όλα τα προβλήματα με το ποιες ομάδες θα παίξουν στη Super League 2 και ποιες θα υποβιβαστούν οφείλονται σε έναν λόγο που θα θεραπευτεί και είναι ότι δεν υπάρχει στην ΕΠΟ αυτό που υπάρχει στο μπάσκετ.
Θα περάσει στο καταστατικό ότι οποιαδήποτε απόφαση έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, θα δικάζεται δυο μέρες μετά το γεγονός και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις μέρες μετά τη δίκη. Ο δικαστής θα πρέπει να ακούσει το καταστατικό. Αν δεν το ακούσει όταν τροποποιηθεί, θα παύεται.
Είναι δυνατόν να δικάζονται υποθέσεις μετά τις 30/6 όταν έχουμε πλέον νέα αγωνιστική σεζόν; Πρόκειται για παραλογισμό ο οποίος μπερδεύει την ΕΠΟ και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις να ζητούν το αδύνατον».

Φιλικό με Χανιά αυτό το Σάββατο
Στο μεταξύ στην ΠΑΕ Επισκοπή χθες, οι ποδοσφαιριστές έδωσαν ραντεβού στο γήπεδο του Τσεσμέ. Εφόσον δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό με κάποια απόφαση άμεσης έναρξης του πρωταθλήματος της SL2, προφανώς θα δούμε ένα ακόμη φιλικό των «γυπαετών» απέναντι στα Χανιά. Θα είναι το δεύτερο μεταξύ τους στη φετινή προετοιμασία μετά από αυτό που προηγήθηκε στο ΔΑΚ Γάλλου «Π. Βαρδινογιάννης» (1-1).
Αυτή τη φορά η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο Περιβολίων. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η ώρα διεξαγωγής.