14 °C Rethymno, GR
27/11/2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΞΑΝΑΓΗΣΕΙΣ

Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις πολιτισμού από τις «Ημέρες Ρεθύμνου 2022»

Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου 2022» που διοργανώνονται από τον σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης και τον δήμο Ρεθύμνης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

  • Αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21.00 θα έχει την ευκαιρία το κοινό να παρακολουθήσει στο The Garage την παράσταση «Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου». Η παράσταση, βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Κώστα Κατσουλάρη, διασκευάστηκε και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι σε πανελλήνια πρεμιέρα στο The Garage το Νοέμβριο του 2021.

«Ο δρόμος για την κόλαση των αντρών είναι στρωμένος με λογικές σκέψεις. Ένα χρονικό ζήλιας και απώλειας. Μια ιστορία για το πως η υποψία μπορεί να σε μεταμορφώσει σε έναν ξένο», αναγράφεται στο οπισθόφυλλο της έντυπης έκδοσης του βιβλίου.

Η σκηνοθέτης, Ελένη Δάγκα σημειώνει: «Τι βλέπουμε όταν κοιτάζουμε το πρόσωπο του συντρόφου μας; Του ανθρώπου που έχουμε επιλέξει να μοιραστούμε τη ζωή μας; Βλέπουμε τον άλλο, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, την αγάπη του ίσως; Ή βλέπουμε τον ίδιο τον εαυτό μας;».

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα

Ερμηνεύει ο Αντώνης Παλιεράκης

Κείμενο: Κώστας Κατσουλάρης

Θεατρική Διασκευή: Ελένη Δάγκα

Επιμέλεια σκηνικών: Γιώργος Ξενικάκης

Σύμβουλος ενδυματολογίας: Μαριάννα Τζιράκη

Μουσική: Πρόδρομος Καραδελόγλου

Φωτογραφίες: Μιχαέλα Τζιράκη

Video: Γιάννης Ανδρίτσιος

Το The Garage ευχαριστεί θερμά τον Κώστα Κατσουλάρη για την ευγενική παραχώρηση του έργου του.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν επιτρέπεται.

  • Σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία των Adàma duo στον Ενετικό Ναό Αγίας Σοφίας, στην παλιά πόλη (Π. Κορωναίου και Σμύρνης).

Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα Adàma duo αποτελείται από τον μπαντονεονίστα/ ακορντεονίστα Κώστα Ζιγκερίδη και τον κοντραμπασίστα Κωνσταντίνο Σηφάκη. Η στενή επαφή τους με το tango εκκινεί από την πολύχρονη διαμονή στο Μπουένος Άιρες του πρώτου και τις σπουδές – καλλιτεχνική δραστηριότητα του δεύτερου στο Ρότερνταμ, την πόλη με το πρώτο ιστορικό και δραστήριο πανεπιστημιακό τμήμα μουσικής tango εκτός Αργεντινής. Τα παραπάνω τους οδήγησαν να συμπράξουν αρκετές φορές μετά την πρόσφατη επιστροφή τους στην Ελλάδα, ιδρύοντας το κουαρτέτο Magma Tango.

Στη συναυλία στο Ρέθυμνο, μετά από την πρόσφατη παρουσία τους στο φεστιβάλ του Άμστερνταμ, Grachtenfestival, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στο tango, εξερευνώντας τον ιδιαίτερο συνδυασμό κοντραμπάσου και μπαντονεόν.

Θα ακουστούν γνωστά έργα των Leopoldo Federico, Juan Carlos Cobian και άλλων, συνθέσεις και διασκευές της αργεντίνας πιανίστα Aleksandra Tonelli ειδικά γραμμένες για το Αdáma duo και τέλος κάποιες συνθέσεις των δύο μελών του σχήματος, που απεικονίζουν τις πολύμορφες επιρροές τους.

  • Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου οι Ημέρες Ρεθύμνου διοργανώνουν μια ακόμη ξενάγηση,αυτή την φορά σε χαρακτηριστικές οικίες της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Γιαπιτσόγλου θα μας ξεναγήσει στο εσωτερικό χαρακτηριστικών οικιών της Παλιάς Πόλης.Τα κτήρια έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να γίνουν κατανοητά στους ενδιαφερόμενους τα ιδιαίτερα στοιχεία, αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά, κάθε περιόδου αλλά και η αλληλουχία των οικοδομικών τους φάσεων αφού μεγάλο μέρος από αυτά κατοικούνται από την βενετική περίοδο ως τις ημέρες μας. Με γνώμονα τα παραπάνω θα γίνει επίσκεψη σε δυο σημαντικά μέγαρα της οδού Αρκαδίου, σε οθωμανικά κτίσματα της παλιάς πόλης αλλά και σε ενδιαφέροντα κτίσματα τα οποία μετά και την ανακαίνιση τους έχουν πάρει διαφορετική χρήση από την αρχική τους (τουριστικά καταλύματα κ.ά.)

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μητροπόλεως. Ώρα: 18.00