Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Σε δοκιμαστική λειτουργία τα ψηφιακά υδρόμετρα

ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ 9.500 ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΗ

Newsroom Από Newsroom
20/03/2026 - 1:11 μμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο
ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ

Σε δοκιμαστική λειτουργιά βρίσκονται  για το επόμενο δίμηνο τα ψηφιακά υδρόμετρα που έχουν εγκατασταθεί στην νέα πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για τα νέα ηλεκτρονικά ρολόγια που θα μετρούν την κατανάλωση νερού. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 9.500 ενώ παράλληλα  σε 6.000 τοποθετήθηκε πρόσθετος μηχανισμός στο υφιστάμενο υδρόμετρο. Για να μπορέσουν αυτά να τεθούν σε λειτουργία θα πρέπει τα δεδομένα αυτά να καταλήξουν μέσω κεραιών σε ένα πίνακα. Για τοΝ λόγο αυτό  έχουν τοποθετηθει 120 κεραίες σε φωτοστάτες της πόλης του Ρεθύμνου, σε όλη τη νέα πόλη του Ρεθύμνου.

Όπως εξήγησε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Λελεδάκης στα «Ρ.Ν.»: «Όταν έχεις ένα «έξυπνο» υδρόμετρο εξοικονομείς προσωπικό και εργατοώρες γιατί πλέον δεν θα χρειάζεται να πάει προσωπικό της επιχείρησης για να λαμβάνει τη μέτρηση. Δευτερο δεν θα μπορεί εύκολα κανείς να το αλλάξει ή να κάνει δολιοφθορά, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα παρέχει αυτόματη ενημέρωση στα κεντρικά της ΔΕΥΑΡ καθώς  απευθείας θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά η επιχείρηση.

Μέχρι σήμερα μόνο στις Δημοτικές Ενότητες Αρκάδι, Φωκά Λαπαίων και Βρύσινα τρία άτομα ασχολούνται με τη δουλειά αυτή και ένας ακόμα στην πόλη. Στην παλιά πόλη δεν έχει τοποθετηθεί το σύστημα αυτό».

Αναλυτικά το αντικείμενο της σύμβασης με προϋπολογισμό 8,7 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προβλέπει τα εξής:

– Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 9.500 ηλεκτρονικών υδρομέτρων.

καταναλωτών στην πόλη του Ρεθύμνου, σε υφιστάμενα φρεάτια, με το σχετικό λογισμικό και εξοπλισμό τηλεμετρίας. – Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 6.000 ασύρματων μεταδοτών παλμού τα οποία Θα τοποθετηθούν σε υφιστάμενα υδρόμετρα στην πόλη του Ρεθύμνου, σε υφιστάμενα φρεάτια, με το σχετικό λογισμικό και εξοπλισμό τηλεμετρίας.

– Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ασύρματου δικτύου. 120 κεραίες.

– Επέκταση του Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου στη ΔΕΥΑΡ και ενσωμάτωση του υφιστάμενου σε ένα ενιαίο σύστημα Διαχείρισης Σταθμών Ελέγχου Εσωτερικού Δικτύου, με στόχο τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις τοπικές εγκαταστάσεις και τα υδρόμετρα και τη συνολική επεξεργασία τους. Κέντρο ελέγχου.

– Τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού για τον εξορθολογισμό και τη διαχείριση των πιέσεων του δικτύου της πόλης. 11 σημεία και 33 σημεία παρακολούθηση της πιέσεως.

– Παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, τεκμηρίωσης.

Βάση σύμβασης προβλέπεται δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος για διάστημα δύο  μηνών, μετά την παράδοση και εγκατάσταση του συστήματος, με ταυτόχρονη τήρηση των προγραμμάτων ελέγχου, μετρήσεων και συντηρήσεων, τα οποία Θα παραδίδονται στην Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της 2μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, ελάχιστης διάρκειας 50 ωρών, στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευές, τήρηση προγραμμάτων μετρήσεων κλπ της προμήθειας και ο εφοδιασμός της με τα αντίστοιχα πλήρη ηλεκτρονικά και έγχαρτα προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγους ανταλλακτικών και οδηγίες για τη σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος.

Tags: homepage_featuredΔΕΥΑΡΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑΡΕΘΥΜΝΟ'Ψηφιακά υδρόμετρα
Share237Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

5449619170794234 5229370849717300-troxaia-1200x668 - Rethymno Nea 1753694306 (1)

Καταγραφή 249 παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. χθες στην Π.Ε. Ρεθύμνου 

09/04/2026 - 10:18 πμ
ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο την Μεγάλη Παρασκευή

06/04/2026 - 11:34 πμ
5444549441119545 5112702857270044-astynomia - Rethymno Nea 1742031107

Συνελήφθησαν 46χρονος και 22χρονος στο Μυλοπόταμο για παραβάσεις περί ζωοκλοπής

03/04/2026 - 1:29 μμ
ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Αυξάνονται οι καταγγελίες παρενόχλησης και βίας στους εργασιακούς χώρους

03/04/2026 - 12:00 μμ
Επόμενο άρθρο
5432458218559804 politikos-mixanikos

Το ΤΕΕ Ρεθύμνου αποχαιρετά τον πολιτικό μηχανικό Αντώνη Κατικάκη

Τελευταία νέα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημάδια επιβράδυνσης στη φετινή τουριστική περίοδο

10/04/2026 - 1:00 μμ
Συνελήφθη 66χρονος στα Χανιά για όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη 66χρονος στα Χανιά για όπλα και ναρκωτικά

10/04/2026 - 11:36 πμ
diktyo-payloy-mela-833x474

Σταθμός παρακολούθησης και ποιότητας της ατμόσφαιρας στο Ρέθυμνο

10/04/2026 - 11:00 πμ
Συνελήφθη 68χρονος στα Χανιά για εισαγωγή και μεταφορά όπλων

Συνελήφθη 68χρονος στα Χανιά για εισαγωγή και μεταφορά όπλων

10/04/2026 - 10:48 πμ
Οι ευχές του περιφερειάρχη Κρήτης για το Πάσχα

Οι ευχές του περιφερειάρχη Κρήτης για το Πάσχα

10/04/2026 - 10:24 πμ
kournas-slider

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της λειψυδρίας είναι η ψευδαίσθηση ότι έχει ξεπεραστεί

10/04/2026 - 10:00 πμ
ΑΠΕΤΕΡΑΙΟΣ

Έχουμε δημοκρατία;

10/04/2026 - 9:30 πμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr