13 °C Rethymno, GR
22/03/2023

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ

Σε εορταστικό κλίμα έκοψαν την πίτα τους οι «Δότες Ζωής»

Σε μια όμορφη εκδήλωση ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών νομού Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτά τους παρουσία των μελών του συλλόγου και πλήθους κόσμου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην ταβέρνα Πόπη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε ενημερωτικό του δελτίο αναφέρει για την εκδήλωση:

Η χαρά μας μεγάλη, που παρόλο των πολλών εκδηλώσεων την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, ο κόσμος κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Ένας κόσμος που αγκαλιάζει πάντα τις δράσεις μας και μας δίνει στήριξη να συνεχίσουμε.

Μια ημέρα που μας δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσουμε ένα πρόσωπο που έχει σημαδέψει την ιστορία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Δότες Ζωής». Ένα πρόσωπο που είχε την ιδέα να δημιουργηθεί ο σύλλογος στον τόπο μας, έριξε τον σπόρο, βρήκε γόνιμο έδαφος και φύτρωσε το δένδρο της προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Μαρία Νικολακάκη σε ευχαριστούμε για όλα!

Μαζί μας ήταν και πλήθος κόσμου από όλο το νομό Ρεθύμνου και όχι μόνο. Άξιο αναφοράς ότι πολλοί φίλοι μας ταξίδεψαν και από άλλα μέρη της Ελλάδος για να είναι μαζί μας στην χαρά μας, όπως από το Ηράκλειο, τα Χανιά ακόμα και από τα Τρίκαλα.

Γίναμε μια παρέα όλοι μαζί και συνεορτάσαμε. Συνεορτάσαμε και διασκεδάσαμε με την βοήθεια των Κρητικών καλλιτεχνών: Καραμπασάκη Στέλιο στην λύρα, Βελονάκη Μανόλη,Συράγα Γιάννη και Συράγα Μανόλη στα λαγούτα. Όχι μόνο προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συνεισφέρουν στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά προχώρησαν σε μια ευγενική προσφορά προς τον σύλλογο, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής τους. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε κάθε καλό στα βήματά τους και στις οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Γαλεράκης,ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Αιδεσιμότατος π. Θεόδωρος Σηφάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου Δότες Ζωής, γιατρός, κα Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας περιβάλλοντος και ανακύκλωσης του Δήμου Ρεθύμνης κ. Δημήτρης Λελεδάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης κ. Κώστας Ηλιάκης, ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε Κρήτης και μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης, η Πρόεδρος του ΣΕΑ Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΑ κα Δέσποινα Ροδουσάκη, ο Πρόεδρος του συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Νίκος Τσικριτσάκης, εκπρόσωποι του Περιφερειακού τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο πρόεδρος του ΣυνΠολις κ. Γιώργος Παπαδόσηφος, η εκπρόσωπος του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα. Μαρία Λαϊνάκη-Γκίκα, σύσσωμη η παρέα «Νταμούστος» από το Ατσιπόπουλο, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Τους ευχαριστούμε θερμά, καλή δύναμη στο έργο τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους «Αιμοδότες» μας τους χορηγούς και τους δωροθέτες μας που χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους καταφέραμε, όλοι μαζί, να φέρουμε εις πέρας μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση.

Επίσης ευχαριστούμε την ταβέρνα Πόπη για την άψογη εξυπηρέτηση και τον άρτιο επαγγελματισμό τους, καθώς ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο και φρόντισε να μην φύγει κανένας παρευρισκόμενος δυσαρεστημένος.

Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ το οφείλουμε στα μέλη και φίλους του συλλόγου, που πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους, πολλές φορές αθόρυβα, όπου και όποτε τους ζητήθηκε ,παραδίδοντας μαθήματα ήθους και ανιδιοτέλειας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη δράση, ευχόμενοι να είμαστε αχρείαστοι, υποσχόμενοι, να είμαστε δίπλα σας όπου και όταν μας ζητηθεί.