Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο του Ρεθύμνου, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου (ΕΛΜΕΡ) και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
Εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση των νόμων της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, εννεάμηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και άμεση παύση των διώξεων και των πειθαρχικών ελέγχων εις βάρος των εκπαιδευτικών.
Ο Γιώργος Τρούλης, ταμίας της ΔΟΕ μιλώντας στα Ρ.Ν. ανέφερε: «Αν θα μπορούσε να συνοψίσει κάποιος τη δράση των εκπαιδευτικών σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, θα έλεγε ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Οι προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για σταδιακή αποδόμιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου υποθάλπτει το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και το σύνολο της παιδείας στη χώρα. Μαζί με τους γονείς και την κοινωνία φωνάζουμε απέναντι σε μία κυβέρνηση που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και απαντάμε με συμμετοχή σε συλλαλητήρια και με σειρά δράσεων».
Ο Χρήστος Σουρουλής, Πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ δήλωσε: «Ζητάμε το αυτονόητο, σχολεία με εκπαιδευτικούς. Φέτος στο Νομό Ρεθύμνου υπήρξαν σχολεία που ξεκίνησαν με το διευθυντή και με δύο εκπαιδευτικούς. Αυτό είναι προσβολή για τα παιδιά μας. Χθες είχαμε μία πρωτοφανή απόφαση, να κηρυχθεί παράνομη μία 24ωρη απεργία εκπαιδευτικής ομοσπονδίας. Η απάντηση δίνεται σήμερα και στο Ρέθυμνο και σε όλη την Ελλάδα».
Ο Γιάννης Μαρινάτος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ανέφερε: «Συμμετέχουμε σε απεργιακές δυναμικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνουν καλύτερες οι προυποθέσεις πραγμάτωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ζητάμε άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών εδώ και τώρα και λύσεις αξιοπρέπειας στη γενική και ειδική εκπαίδευση».