Η ΣΑΕΚ Ρεθύμνου συμμετείχε στο ευρωπαϊκό επιμορφωτικό πρόγραμμα ProEnGaT (Promoting Enterpreneurshio and Gastronomy Tourism). Στα πλαίσια του προγράμματος καταρτιζόμενοι του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε σεμινάρια και εργαστήρια γαστρονομίας και επιχειρηματικότητας τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας στο Pollenzo της Ιταλίας και στο Ιταλό-Γαλλικό Επιμελητήριο στη Νίκαια της Γαλλίας. Το πρόγραμμα αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που συνδύασε θεωρητική κατάρτιση και πρακτικές δραστηριότητες, προσφέροντας έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα μέσω της συμμετοχής ομάδων από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
Η εμπειρία αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς έδωσε στους καταρτιζόμενους της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και να αναλύσουν τις διαφορές μεταξύ των χωρών μας. Επιπλέον, η επαφή με εξαιρετικά παραδείγματα γαστρονομικού τουρισμού ανέδειξε τη σημασία του στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η Μεσογειακή διατροφή, ως βασικός πυλώνας του προγράμματος, παρουσιάστηκε όχι μόνο ως πρότυπο υγιεινής διατροφής αλλά και ως πολιτιστικό στοιχείο που συνδέει ιστορικά τους λαούς της Μεσογείου», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Οι φορείς που οργάνωσαν το πρόγραμμα είναι: European Education & Learning Institute – Ελλάδα, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Ελλάδα, Chambre de Commerce Italienne de Nice Sophia Antipolis Côte d’Azur – Γαλλία, Fundación Dieta Mediterránea – Ισπανία, Umbria Training Center -Ιταλία, Universita Degli Study di Scienze Gastronomiche – Ιταλία.