Σημαντικά θα είναι τα οφέλη για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου από την ένταξή του στην κατηγορία Άγονο Α από την κατηγορία Β που είναι σήμερα. Το αίτημα αυτό κατατέθηκε με σχετική επιστολή του διοικητή ΓΝΡ στον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.
Ήδη το υπουργείο υγείας έχει εξαγγείλει ότι είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας των δεδομένων για την υπογραφή σχετικής ΚΥΑ η οποία θα προβλέπει τα κίνητρα για τα άγονα νοσοκομεία, τα οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα είναι εμπλουτισμένα σε σχέση με τα υπάρχοντα.
Κατά πληροφορίες μαζί με τα οικονομικά κίνητρα θα δίδεται η δυνατότητα στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο Ρεθύμνης, εφόσον αυτό ενταχθεί στην κατηγορία Άγονο Α, να μπορούν μετά από πέντε χρόνια να επιστρέψουν στο νοσοκομείο του τόπου κατοικίας τους, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία.
Αυτό όπως τονίζει ο διοικητής του ΓΝΡ Ν. Μαλλιαρός είναι πολύ σημαντικό και θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό: «Το υπουργείο Υγείας τώρα προσανατολίζεται στο να εμπλουτίσει τα κίνητρα για τα άγονα νοσοκομεία τύπου Α, ώστε να δώσουν μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα κυρίως στο προσωπικό του τύπου Α. Διότι αυτά τα προβλήματα τα έχουν όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία. Ο συνδυασμός οικονομικών κινήτρων και υπηρεσίας πέντε χρόνων σε ένα νοσοκομείο και έπειτα πρόσληψη σε νοσοκομείο της επιθυμίας του κάθε γιατρού, θα ενισχύσει την προσέλκυση προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου» ανέφερε μιλώντας στα «Ρ.Ν.», ο κ. Μαλλιαρός.
Σημειώνεται ότι η ένταξη ενός νοσοκομείου στην κατηγορία Άγονο Α συνεπάγεται με οικονομική ενίσχυση του συνόλου των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό και όχι μόνο όσων θα προσληφθούν από τις προκηρύξεις.
Παράλληλα, ο κ. Μαλλιαρός στην επιστολή του ζήτησε την άμεση προκήρυξη είκοσι συνολικά θέσεων, προκειμένου να μπορέσει το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού να λειτουργεί αποτελεσματικά παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και τους επισκέπτες του νομού.
Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά. Με ελάχιστο προσωπικό και εφημερίες που δεν βγαίνουν και καλύπτονται με δανεικούς γιατρούς.
Μιλώντας στα «Ρ.Ν.», ο Ν. Μαλλιαρός σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Παθολογική κλινική και στα ΤΕΠ, στους γενικούς γιατρούς. «Τα ΤΕΠ είναι η βιτρίνα μας και τώρα κάνουμε μπαλώματα εκεί για να βγαίνουν οι εφημερίες» τονίζει. Για τα δυο αυτά τμήματα έχουν ζητηθεί τέσσερις γιατροί για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τρεις για την παθολογική κλινική.