25 °C Rethymno, GR
14/08/2022

ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντικές αποφάσεις στη SL2

Με την κλήρωση να αποφασίζεται να διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου και τη σέντρα να ορίζεται για τις 11 Σεπτέμβρη ξεκίνησε και τελείωσε ένα από τα πιο σημαντικά διοικητικά συμβούλια των τελευταίων μηνών στη Super League2.
Παρουσία όλων των προέδρων της κατηγορίας, μεταξύ αυτών και του προέδρου της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Νικολιδάκη, ελήφθησαν οι παραπάνω αποφάσεις και όχι μόνο…

Κι αν για την κλήρωση μπορούμε να το πιστέψουμε (γιατί δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει εκείνο το διάστημα), για την έναρξη του πρωταθλήματος καλό είναι να κρατήσουμε μία απόσταση… Κι όλα αυτά παρ’ ότι απόρησαν τα στελέχη της λίγκας(!!!) για ποιόν λόγο κάποια sites ή εφημερίδες έγραψαν ότι η σέντρα θα πάει στις 25 Σεπτεμβρίου…

Δήλωσε συμμετοχή η Επισκοπή
Πέρα από τα παραπάνω, στο διοικητικό συμβούλιο που «στιγματίστηκε» από ημερομηνίες, ελήφθη η απόφαση να πάρουν παράταση για τρεις ημέρες (από τις 18 Ιουλίου στις 21 του ίδιου μήνα) οι προθεσμίες των ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Η Επισκοπή παρεμπιπτόντως δήλωσε ήδη συμμετοχή μέσω του προέδρου της καταβάλλοντας τα χρήματα που απαιτούνταν.

Μεγάλη η δυσαρέσκεια των ομάδων
Η εντύπωση που επικρατούσε όμως από όλους τους φορείς ή τους εκπροσώπους των ομάδων ήταν ότι το οικονομικό κάνει την κατάσταση βαριά. Οι ομάδες της Super League2 -και με το δίκιο τους- έβγαλαν μια έντονη δυσαρέσκεια και ζήτησαν από την ΕΠΟ αλλά και από το ανώτατο αρμόδιο όργανο (κ. Λεουτσάκο) να πιέσουν συντονισμένα τις καταστάσεις (ακόμα και κάποια στελέχη της κυβέρνησης) προκειμένου να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται από τον μεγάλο χορηγό του πρωταθλήματος για τα συμφωνηθέντα του περασμένου έτους.
Παράλληλα συστάθηκε ειδική επιτροπή προκειμένου να «τρέξει» το συγκεκριμένο θέμα ενώ η επιτροπή θα συζητήσει με την ΕΡΤ και αυτό με τα μπόνους το οποίο είχε αποφασιστεί μέχρι πρότινος να χορηγείται ως και τις πρώτες 7 ομάδες σε κάθε όμιλο.

Δύο προβιβασμοί κι ένας  μέσω μπαράζ – Υποβιβάζονται 4 ομάδες
Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό μέρος του χθεσινού Δ.Σ. της λίγκας ήταν η προκήρυξη που θα ξαναγραφεί από τους συντελεστές του πρωταθλήματος. Οι πρόεδροι αλλά και η διοίκηση της λίγκας υπερψήφισαν ούτως ώστε να υπάρξει προβιβασμός δύο ομάδων (οι δύο πρωταθλητές από κάθε όμιλο δηλαδή) και μία ακόμα μέσω μπαράζ και όχι μία ομάδα όπως θέλει η SL1. Μάλιστα σ’ αυτή την πρόταση συντάσσεται υπέρ της SL2 και η ΕΠΟ.
Επίσης θα υποβιβάζονται 4 από κάθε όμιλο (σύνολο 8) και θα προβιβάζονται 4 από τη Γ’ Εθνική. Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υποβιβάζονται οι ομάδες που παίζουν δίχως ανταγωνισμό (ΠΑΟ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).
Από τη σεζόν 2023-24, οι ομάδες που υποβιβάζονται θα προσαυξηθούν κατά μία, δηλαδή θα πέφτουν 5 από κάθε όμιλο (σύνολο 10) ούτως ώστε να φτάσει η SL2 να γίνει ένας όμιλος των 18 ομάδων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).
2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022
3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.
4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).
5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.α.»