13 °C Rethymno, GR
01/04/2023

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Β' ΕΠΣΡ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ UEFA B' ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικές αποφάσεις από την ΕΠΣΡ

Μια σειρά από πολλές και σημαντικές αποφάσεις έλαβε η ΕΠΣ Ρεθύμνου στο χθεσινό συμβούλιο που πραγματοποίησε στα γραφεία της. Αποφάσεις που είναι καίριες και αφορούν τη ροή των τοπικών πρωταθλημάτων του Ρεθύμνου αλλά και των διοικητικών συμβουλίων όπου έχουν προκύψει αλλαγές… Όπως αυτή του Χ. Μακρυγιάννη που άφησε τη θέση του, (πρόεδρος Ταμείου Αρωγής Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών) στον Γιώργο Δασκαλομαρκάκη.

Νέα κλήρωση για τη Β΄κατηγορία
Επίσης το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 19 και 20 Νοεμβρίου και μάλιστα με νέα βαθμολογία αφού σ’ αυτό τελικά θα συμμετάσχουν μόλις 6 ομάδες (η Επισκοπή αποχώρησε λόγω του ότι θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της SL2 των Νέων ενώ δεν θα συμμετέχει και ο Λίβας που δεν έχει μητρώο.

Τα ευχάριστα…
Είχαμε όμως και ευχάριστα μέσα από το διοικητικό συμβούλιο καθώς με διενέρειες της ΕΠΣΡ το πληγέν σωματείο από τις πυργκαγιές των Μελάμπων θα λάβει ένα σεβαστό ποσό από την ΕΠΟ ενώ με χαρά ενημερωθήκαμε ότι στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΠΣΡ για τη μπάλα των πρωταθλημάτων, θα βραβευθεί ένας άνθρωπος που εργάστηκε για περισσότερο από 29 χρόνια στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο κ. Λευτέρης Κρυοβρυσανάκης ο οποίος όλο αυτό το διάστημα φρόντισε να αναδεικνύει το τοπικό μας ποδόσφαιρο με πλούσιο φωτορεπορτάζ απ’ όλα τα γήπεδα του νομού.
Επίσης προτάθηκε να γίνει σχολή προπονητών UEFA B’ ενώ πρόταση έγινε για άλλη μία φορά προκειμένου το Ρέθυμνο να αποκτήσει ενωσιακό γήπεδο στον χώρο του Καλονυκτίου.

Σχολή UEFA B’ και Ενωσιακό γήπεδο στο Καλονύκτι
Ας δούμε αναλυτικά όλα όσα αποφάσισε η ΕΠΣΡ στο χθεσινό Δ.Σ.:
Ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΠΣΡ κ. Τίτος Χνάρης ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τα πεπραγμένα στην έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ που έγινε χθες, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τις ενέργειες που προέβη ζητώντας την διοργάνωση Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου UEFA Β’ το επόμενο διάστημα στο Ρέθυμνο, αλλά και την ενημέρωση του ότι εγκρίθηκε ποσό ενίσχυσης ύψους 2.000 ευρώ από την ΕΠΟ για το πληγέν σωματείο-μέλος μας ΑΟ Μελάμπων από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου κίνηση την οποία είχε προτείνει το μέλος της ΕΠΣΡ κ. Δημήτρης Κουργιαντάκης κι η οποία είχε βρει ανταπόκριση απ’ όλους.
Επίσης αποφασίστηκε η διενέργεια νέας κλήρωσης για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας 2022-2023 με την συμμετοχή 6 ομάδων, με ημερομηνία έναρξης το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου 2022. (Ακολούθησε μετά το ΔΣ συνάντηση μεταξύ των ομάδων Β’ Κατηγορίας όπου συμφώνησαν την διεξαγωγή του σε δύο γύρους και εν συνεχεία σε μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των 4 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή –μεταφέροντας την συνολική βαθμολογική των δύο γύρων της κανονικής διάρκειας).
Παράλληλα, στο συμβούλιο της ΕΠΣΡ αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσα νέο επικαιροποιημένο αίτημα στον Δήμο Ρεθύμνου για την δημιουργία του Ενωσιακού γηπέδου στο Καλονύκτι.
Το ΔΣ της ΕΠΣΡ δέχθηκε ποσό 500 ευρώ της οικογένειας του Προέδρου του ΔΣ ΕΠΣΡ κ. Τίτου Χνάρη εις μνήμη του πατέρα του Χνάρη Γεώργιου, για τις ανάγκες του Ταμείου Αρωγής Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών ΕΠΣΡ. Το ΔΣ της ΕΠΣΡ από τη μεριά του ευχαρίστησε την οικογένειά του για αυτή τη δωρεά.
Παράλληλα, η εκδήλωση για την «Μπάλα πρωταθλημάτων Α’-Β’ κατηγορίας 2022-2023» να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00 στο café-street food «BIKAKIS» στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου. Πλην της παρουσίασης της επίσημης πρωταθλημάτων, θα χορηγηθεί φαρμακείο στις Ακαδημίες των σωματείων-μελών μας. Επιπλέον θα βραβευτούν οι πρώτοι σκόρερ Α’ και Β’ Κατηγορίας από τη σεζόν 2017-18 και εντεύθεν, όπως επίσης και ο αθλητικογράφος κ. Ελευθέριος Κρυοβρυσανάκης για την προσφορά του στο ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο.
Τέλος, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χαράλαμπου Μακρυγιάννη από την θέση του προέδρου του Αρωγής Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών της ΕΠΣΡ. Θέση την οποία αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ ΕΠΣΡ κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης.