Και ενώ σε ορισμένες περιοχές τα προβλήματα υδροδότησης εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους, την ώρα που συνεχίζονται και οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια, όχι και τόσο ευχάριστα νέα φτάνουν από το Φράγμα Ποταμών. Από εκεί, δηλαδή, όπου ο δήμος Ρεθύμνης και όχι μόνο έχει επενδύσει τις ελπίδες του για να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα του νερού, μέσω του μεγάλου έργου για την αξιοποίηση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού. Πρόκειται για το έργο που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα καλύψει τόσο τις σημερινές ανάγκες όσο και τις απαιτήσεις της επόμενης 20ετίας σε πόσιμο νερό για τους δήμους Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.
Θεωρητικά πάντα, το… 2029, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Ρέθυμνο θα μπορούσε να αρχίσει να υδροδοτείται από το Φράγμα Ποταμών, μέσω του νέου διυλιστηρίου. Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι όλα βαίνουν καλώς και εξελίσσεται ομαλά με το χρονοδιάγραμμα.
Όμως, δεν συμβαίνει αυτό.
Όπως μαθαίνει η στήλη, ήδη καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου. Το οποίο, ενώ σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο… 50%, αυτό μόλις και μετά βίας φτάνει στο… 15%!









