19 °C Rethymno, GR
31/03/2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΒΟΑΚ

Σοβαροί κίνδυνοι από την απουσία φωτισμού στον κόμβο Αμαρίου

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την απουσία φωτισμού στον κόμβο Αμαρίου επισημαίνει σε επιστολή του προς την διοικήτρια της Τροχαίας ΒΟΑΚ ο Μανόλης Μαριόλος ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ειδικότερα, στην επιστολή του τονίζει:

Κυρία διοικητή, επανέρχομαι στο σοβαρό θέμα που σας είχα ενοχλήσει ξανά στο παρελθόν και σας ενημερώνω ότι στον κόμβο Αμαρίου, τμήμα του ΒΟΑΚ, και αρμοδιότητα ΟΑΚ, δεν υπάρχει καθόλου φωταγώγηση .Για την ακρίβεια είναι ανύπαρκτη. Συγκεκριμένα δεν ανάβει ο φωτισμός από το γηροκομείο, περνάμε το δασαρχείο, συνεχίζουμε όλη την κάθετο προς Ηράκλειο-Χανιά δίχως φώς. Στην εν λόγω διαδρομή υπάρχουν τσιμεντονησίδες στο κέντρο των οδών και στη διασταύρωση (είσοδος-έξοδος του κόμβου). Ιδιαίτερος σας τονίζω ότι όταν βρέχει οι σκοτεινές τσιμεντονησίδες ούτε με τα φώτα του αυτοκινήτου φαίνονται. Επίσης σας αναφέρω ότι αυτοκίνητα και πεζοί κινούνται παράλληλα στο ίδιο σκοτεινό οδόστρωμα. Οι πεζόδρομοι είναι ανύπαρκτοι ,όπως και η φωταγώγηση. Σχεδόν δύο χρόνια συνεχίζεται αυτή η ανεύθυνη επικινδυνότητα εκ μέρους αρμοδίου ΟΑΚ. Πόσα ακόμα σοβαρά ατυχήματα πρέπει να συμβούν για να υπάρξει η κατάλληλη κινητοποίηση; Κυρία διοικητά, είναι λυπηρό και εγκληματικό να σκαρφαλώνουν αυτοκίνητα πάνω στις σκοτεινές τσιμεντονησίδες. 

Έπειτα από δύο χρόνια απραξίας θεωρώ απαραίτητη την ενημέρωση εισαγγελέα και την άμεση παρέμβαση του .
Σας παρακαλώ όπως την Δευτέρα το πρωί να πάτε από τα γραφεία του ΟΑΚ, περιοχή Καλλιθέας να πάρετε υπηρεσιακά έναν υπάλληλο, να τον πάτε να σηκώσει την ασφάλεια από τον πίνακα όπου ηλεκτροδοτείται ο κόμβος. Είναι μία αρχή για να επανέλθει ο φωτισμός.”