20 °C Rethymno, GR
07/10/2022

Στ. Καλαϊτζιδάκης: «Τιμητική πρόσκληση αλλά και μεγάλο παράπονο»

Κι όμως συνέβη κι αυτό στον Σταύρο Καλαϊτζιδάκη! Πρόσκληση από την ομοσπονδία του Mini Socca της Αργεντινής προκειμένου να αναλάβει την εθνική τους ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.
Αν και αυτή είναι μια σπουδαία είδηση για τον ίδιο ως επί τω πλείστον, ο Σταύρος Καλαϊτζζιδάκης, ένα παιδί (παραμένει τέτοιο παρά τα 64 του χρόνια) του Ρεθύμνου που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά εδώ -και εδώ παραμένει- ξεσπαθώνει! Συγκεκριμένα, βγάζει πικρία για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στις λίστες των παραγόντων που επιλέγουν προπονητές. Ρίχνει ευθείες βολές σε Ρεθυμνιακό και Αστέρα και κατακεραυνώνει άπαντες μιλώντας για κατάντια του ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου όπου δεν προάγει ποδοσφαιριστές και πως είναι όλοι τους -βάζει και τον εαυτό του μέσα- συνυπεύθυνοι για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα τονίζει: «Είναι πολύ τιμητικό για την Ελλάδα, την Κρήτη και το Ρέθυμνο η κλήση μου να κοουτσάρω την Εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο mini Football (Socca) τον Σεπτέμβριο στην Βουδαπέστη. Από την μία έχω μια τεράστια χαρά, αλλά έχω και μια μεγάλη απογοήτευση. Oύτε στα όνειρα μου θα την έβλεπα αυτή την τιμητική θέση που μου πρόσφερε η Εθνική Αργεντινής.
Η πικρία που έχω όμως είναι από τον ίδιο τον τόπο μου, γιατί βλέπω ότι το ποδόσφαιρο έχει εξαφανιστεί από το Ρέθυμνο. Παίκτες με αξία και ταλέντο απορρίπτονται από τους εκάστοτε προπονητές με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μην αναδεικνύουμε κανένα ποδοσφαιριστή. Ερχόμαστε πάλι στο γνωστό ρητό «το Ρέθυμνο θάβει τα παιδιά του».
Το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι οι δύο ομάδες που πρόσφερα όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας μου σαν ποδοσφαιριστής, ο Ρεθυμνιακός (και εν συνεχεία ΕΑΡ), αλλά και ο Αστέρας Ρεθύμνου που έκανα τα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα, δεν με φώναξαν ποτέ να αναλάβω. Έχω προσφέρει στο Ρέθυμνο δουλεύοντας με πολλά μικρά παιδιά, πχ ο Κεραυνός στα τέλη της χιλιετίας απέναντι στον πανίσχυρο και με έμπειρους ποδοσφαιριστές Αστέρα Ρεθύμνου.
Ακολούθως μιλάει για κατάντια και λυπάται για παράγοντες και προπονητές… «Αυτό είναι που με κάνει να μην ασχολούμαι καθόλου με το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο. Ντροπή τους. Με καλούν σαν κόουτς από την άλλη άκρη της γης και εδώ στο Ρέθυμνο, δεν υπάρχω. Γι’ αυτό έχει το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο αυτή την κατάντια.
Για τον εαυτό μου δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά παιδιά που έχω προτείνει να πάνε σε μεγαλύτερη κατηγορία εδώ στο νομό Ρεθύμνου, δυστυχώς οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου, τα απέκλεισαν. Εύχομαι να δούμε μια καλύτερη ημέρα ποδοσφαιρικά, έτσι ώστε κάποια στιγμή, μια ομάδα από την πόλη να ανέβει με αξιώσεις και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Το Ρέθυμνο έχει ταλέντο. Λυπάμαι για τους παράγοντες, τους προπονητές γιατί όλοι και εγώ μαζί, είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Αργεντινής
Παρακάτω βλέπετε την επίσημη τοποθέτηση της ομοσπονδίας της Αργεντινής: «Κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως της Football Federation of Argentina αλλά και των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Αργεντινής καλούμε τον Καλαϊτζιδάκη Σταύρο να κοουτσάρει την ομάδα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca που θα γίνει στη Βουδαπέστη από τις 10 μηνός Σεπτεμβρίου έως τις 18 του ιδίου μηνός».
Η αποστολή αποτελείται από τους Πέδρο Αλβάρεζ, Χούλιο Μαρτί, Χούλιο Τέλο, Γκονζάλβες Ναβάρο, Ραμόν Ντίαζ, Εμμανουέλ Ροντρίγκεζ, Τζόναθαν Μαρτίνεζ, Ντα Σίλβα Ρόκας, Ντιέγκο Βαλόνε, Αλβάρο Γκόμεζ.