12 °C Rethymno, GR
25/03/2023

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου και θα πραγαμτοποιήσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο δηαμρχείο .

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Όλοι στον αγώνα για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών, των ανταγωνισμών μεταξύ των αρπαχτικών, των πολέμων και της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας.

Τρόφιμα και ρεύμα φθηνά για τον λαό. Συλλογικές Συμβάσεις Αυξήσεις στους μισθούς

Κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος, κανένας μόνος του. Μαζί με τα συνδικάτα μας-Όλοι στον αγώνα να φέρουμε τα «πάνω κάτω»

Νέο ρεκόρ κερδών για τους επιχειρηματίες στην Ενέργεια – 12% ο Πληθωρισμός στις τιμές

+ 350% αύξηση φορολογίας στο φυσικό αέριο – 0% οι αύξησεις στους μισθούς

+14 δις κρατική επιδότηση στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις – 3,5 δις μόνο για το λαό.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Δεν θα αφήσουμε να γίνει η ζωή μας καύσιμη ύλη για τα κέρδη των επιχειρηματιών της Ενέργειας, των καυσίμων, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ.

Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας να μετριέται με κουπόνια και «pass». Να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με εξαγγελίες και ανεπαρκή μέτρα και ταυτόχρονα να μας προετοιμάζουν για «βαρυχειμωνιά», προειδοποιώντας ότι και τα ψίχουλα που μοιράζουν θα κοπούν.

Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει βαρυχειμωνιά από πρώτο χέρι. Περάσαμε μέσα από μια δεκαετία μεγάλης ανεργίας, με μεροκάματα-φιλοδωρήματα, χωρίς ασφάλιση, με τις τράπεζες να μας κυνηγάνε και να μας απειλούν με πλειστηριασμούς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η βαρυχειμωνιά είναι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας, για τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, για τη νεολαία. Για τους επιχειρηματίες , τους κατασκευαστικούς ομίλους,τους παρόχους της ενέργειας, τους τραπεζίτες, δεν υπάρχει βαρυχειμωνιά παρά μονάχα κέρδη.

Τα δικά μας προβλήματα οξύνονται για να βγαίνουν αλώβητοι και πιο δυνατοί σε κάθε περίπτωση οι λίγοι με τις μεγάλες τσέπες.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Πριν γίνουν pass οι μισθοί και η ζωή μας, να δυναμώσει το αγωνιστικό κλίμα και η πίεση για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα. Να είναι απάντηση στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, τους εκβιασμούς και τα καλέσματα για προσαρμογή στο θάνατο με την παροχή δελτίων για φαγητό και θέρμανση. Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους επίδοξους σωτήρες που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις και σωτηρία. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους σωτήρες δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα βάζει τους αγώνες και την παρέμβαση μας στην άκρη,

που θα εντάσσει τους αγώνες μας σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων, που θα αυξάνονται.

Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία να δοθούν λύσεις στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Όταν τα προβλήματα περισσεύουν δυναμώνουν οι εξαγγελίες με τα ψίχουλα, με μέτρα που στοχεύουν να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και ταυτόχρονα να υπηρετήσουν ξανά τα συμφέροντα των λίγων

Ο μόνος δρόμος, που μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τη ζωή μας, είναι ο αγώνας κάτω από τη σημαία των αναγκών και των διεκδικήσεών μας. Με τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους, θα πετύχουμε και τώρα όσα έχουμε ανάγκη.

Η Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αφετηρία για να δείξουμε σε όλους αυτούς που για δεκαετίες τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας ότι δεν θα ανεχτούμε να ζήσουμε με κουπόνια και “pass”. Να ξεπαγιάσουμε μέσα στα σπίτια και τα σχολεία μας.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε

· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών Συμβάσεων, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης και των τριετιών.

.Επαναφορά του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού και σύνταξης.

· Δημόσια και Δωρεάν Υγειά και Παιδεία για όλο τον λαό.

Με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας θα επιβάλλουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη η ζωή μας.

Δεν μένουμε θεατές των εξελίξεων.

Γινόμαστε πρωταγωνιστές για να κερδίσουμε το σήμερα και το αύριο που έχουμε ανάγκη”.