Ο Μάιος είναι ένας περίεργος μήνας για το ποδόσφαιρο καθώς οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στο τέλος μιας μεγάλης σεζόν με τους ποδοσφαιριστές τους να έχουν ήδη κλείσει τα ντουλαπάκια με τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.
Για τις Μικτές ομάδες της Κρήτης πάλι, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπουν σε εγρήγορση, να ενθυμηθούν τις πρόσφατες κόντρες τους μέσω της διοργάνωσης του ενωσιακού πρωταθλήματος (πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων) και φυσικά να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο που εφόσον μπει στη συλλογή τους, θα μπορεί να μνημονεύεται για αρκετά χρόνια.
Φέτος διεξάγεται το 39ο Παγκρήτιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου «Μάχη της Κρήτης» και αφορά τις μικτές ομάδες Κ16. Πρόκειται για μία διήμερη ποδοσφαιρική γιορτή η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου με διοργανώτρια Ένωση αυτή του Λασιθίου.

Μπαίνει ως τροπαιούχος
Η ρεθεμνιώτικη Ένωση μπαίνει με θέρμη σε αυτόν τον θεσμό ως κάτοχος του τροπαίου καθώς πέρυσι είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει τη δεύτερη κατάκτηση στην ιστορία της έχοντας ως προπονητή τον Μπάμπη Παπαδάκη. όταν επικράτησε του Ηρακλείου στα πέναλτι (κ.α. 0-0) με 4-1 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βροντάκη που απέκρουσε δύο πέναλτι. Σε εκείνη την ομάδα υπήρχαν παιδιά που ξεχώριζαν όπως ο Κοσκινάς, ο Ζουλάκης (ακόμα είναι), ο Σιόρε, ο Μυλωνάς κ.α.

Άλλη αίσθηση το Λασίθι
Το γεγονός όμως ότι η ρεθεμνιώτικη Ένωση επιστρέφει στο Λασίθι, δημιουργεί από μόνο του μία όμορφη αίσθηση, καθώς η πρώτη φορά που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο ήταν το 2017 με προπονητή τον Μιχάλη Βουράκη.
Τα παιδιά εκείνης της φουρνιάς είχαν ξεχωρίσει παρασάγγας από τα υπόλοιπα όπως, ο Αλιάι, ο Γύπαρης και ο Μέτα, ο Γιαννούλης κ.α..
Επίσης στο Λασίθι (στον Άγιο Νικόλαο) η Μικτής ομάδα του 1996 είχε κατακτήσει το ενωσιακό πρωτάθλημα με προπονητή τον Γιώργο Κτιστάκη και ποδοσφαιριστές τον Νίκο Καραδάκη, τον Μ. Γωνιωτάκη, τον Θ. Τριποδιανό κ.α.
Απέναντι στους διοργανωτές ο προκριματικός
Η φετινή είναι μια διαφορετική ομάδα, μια ομάδα που έχει τις βάσεις αλλά που, σίγουρο είναι ότι τα παιδιά που θα την πλαισιώσουν τις αμέσως επόμενες δύο χρονιές θα επιδιώξει να είναι πρωταγωνίστρια.
Σε κάθε περίπτωση έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στον μεγάλο τελικό αφού στον προκριματικό θα αντιμετωπίσει την ΕΠΣ Λασιθίου. Οι διοργανωτές είναι μια αρκετά καλή ομάδα φέτος ωστόσο το Ρέθυμνο διατηρεί τις δικές του πιθανότητες πρόκρισης.
Το Ρέθυμνο και η ΕΠΣΡ θέλουν να τιμήσουν την εκδήλωση μένοντας πιστοί στις παραδόσεις αλλά και στο να υπηρετήσουν αυτό που αγαπούν.
Τρία γήπεδα, ταυτόχρονοι αγώνες αλλά και επίσημο δείπνο
Η ιστορική επέτειος θα περιλαμβάνει και πάλι τους δύο πρώτους προκριματικούς αγώνες την ημέρα του Σαββάτου και την επομένη θα πραγματοποιηθούν, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα.
Φέτος, η διοργάνωση θα “απλωθεί σε 3 γήπεδα, το Σάββατο στην Κριτσά και στο Σίσσι που είναι με πλαστικό χλοοτάπητα και την Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης το οποίο έχει φυσικό χόρτο. Μάλιστα οι δύο προκριματικοί θα γίνουν την ίδια ώρα (16.30).
Το δε βράδυ του Σαββάτου, η Ε.Π.Σ. Λασιθίου θα παραθέσει επίσημο δείπνο σε εστιατόριο μιας περιοχής που βρίσκεται δίπλα στις Λίμνες Λασιθίου.
Το πρόγραμμα
Σάββατο 23 Μαΐου, 16.30
Δημ. γηπ. Κριτσάς «Νικόλαος Πάγκαλος»
Ε.Π.Σ Λασιθίου – Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου
Δημ. γηπ. Σισσίου
Ε.Π.Σ Χανίων — Ε.Π.Σ Ηρακλείου
Κυριακή 24 Μαΐου
Δημ. Στ. Νεάπολη0 “Περικλής Μελιδονιώτης”, 10.00πμ (Μικρός τελικός)
Στον Μικρό Τελικό θα αγωνισθούν οι ηττηθείσες ομάδες των Α’ και Β’ προκριματικών αγώνων του
Μεγάλος Τελικός 12.30 (Μεγάλος τελικός)
Στον τελικό θα αγωνισθούν οι νικήτριες ομάδες των Α’ και Β; προκριματικών αγώνων του Σαββάτου.









